Hennessy Very Special
399 kr
Hennessy Very Special
Ordinarie sortiment
Hennessy Very Special
category icon
Frankrike
category icon
Sprit
Volym
700 ml
Alkoholhalt
40.0 %
Artikelnummer
156
Producent
Hennessy

Lanseras i ny design i begränsad upplaga!

Hennessy Cognac är föregångaren vars karaktär de andra försöker efterlikna. Klassikern gör sig ypperlig i flera olika skepnader, såväl ren, med is eller i en drink, en Hennessy Cognac bibehåller sin karaktär. Den 1 oktober lanseras Hennessy VS i en ny box i begränsad upplaga.


Cognac är regionen norr om Bordeaux och inåt landet från atlantkusten där klimatet är alldeles ypperligt för att både odla druvor och lagra eaux –de-vie för att skapa den karaktär som är unik för cognac. Den svalkande havsvinden skapar ett milt klimat med korta vintrar och varma torra somrar som hjälper druvorna att mogna långsamt. I hjärtat av Cognac-regionen ligger Maison Hennessy och har gjort så sedan 1765 då det grundades av Richard Hennessy. Huset har alltid varit en föregångare inom cognac och haft en stil som många andra försöker efterlikna.  Huset Hennessy var dessutom de första att införa stjärnsystemet för att bestämma kvalitén hos cognac, ett system som idag är standardiserat.


Naturen är föränderlig och så också druvorna som Hennessy Cognac görs av. Genom master blender Renaud Fillioux de Girondes gedigna arbete skapas en sammansättning av en mängd eaux-de-vie från Hennessys enorma samling.  En cognac kan bestå av flera hundra olika eaux-de-vie och arbetet med balanseringen av dessa är helt avgörande för att Hennessy VS smakar likadant år efter år. Hennessys bibliotek av eaux-de-vie är ett av världens största med en samling av 380 000 ekfat fördelade på över 65 källare. Ett arv som har bevarats sedan 200 år tillbaka och utgör grunden för all Hennessy Cognac än idag.


Den 1 oktober lanseras Hennessy VS i en ny boxdesign i begränsad upplaga. Designen är inspirerad av det experimentella och idoga arbetet med att ta fram en cognacsblend, något som kan liknas vid ett laborerande arbete för att balansera fram rätt smakkaraktär. Boxens yta är en griffeltavla där man själv kan skriva upp sitt bästa drinkrecept baserat på cognac.


Hennessy VS har en unik stil och utgör en referens inom cognacsblending. Det finns inte ett sätt att avnjuta Hennessy VS utan många. Tack vare Hennessys kraftfulla karaktär passar den bra i flera sammanhang; ren, med is, med en gnutta vatten eller som basen i en drink. Doften är intensivt fruktig med balanserade ekiga toner. Smaken är kraftfull med toner av rostade mandlar i ackompanjemang av den livliga smaken av druvor.  Även citrusfrukter och äpple tillför en frisk touch till smaken.

Sällskapsdryck
Sällskapsdryck
Choklad
Choklad