Barcelo Imperial Onyx
449 kr
Nyhet
Barcelo Imperial Onyx
Övrigt sortiment
Barcelo Imperial Onyx
category icon
Dominikanska Republiken
category icon
Sprit
Volym
700 ml
Alkoholhalt
38.0 %
Artikelnummer
82268
Producent
Ron Barcelò Srl
Importör

En rom filtrerad på ädelstenar!

Härlig mahognyfärg med en robust och strukturerad kropp, hög viskositet och en tydlig karaktär. Rostade aromer, med toner av vanilj, nougat, kaffe, ek och torkad frukt. En smakintensiv rom med en lång och fin eftersmak. Serveras med fördel rumstempererad som avec. Precis som Barceló imperial är Onyx lagrad mellan 6-10 år på amerikanska ekfat, men med högre rostningsgrad. Onyx är som namnet anger filtrerad med onyx-stenar som ger en touch av mineralitet i smak och doft.


Ron Barceló Srl


En av världens ledande romproducenter!


1929 flyttade den 25-årige spanjoren Julián Barceló från Spanien till Dominikanska Republiken med en dröm om att kunna tillverka världens bästa rom. Han grundade sitt företag Barceló & Co och började genast tillverka sin första rom.  År 1950 lanserades det varumärke som skulle komma att bli företagets framgångssaga: Ron Barceló. De första produkterna, Barceló Blanco och Dorado blev båda dundersuccéer. 20 år senare lanserades även Barceló Anejo.


1974 överlämnade Don Julián Barceló ansvaret för företaget till sitt barnbarn Miquel och 6 år senare  startades tillverkningen av premiumromen Barceló Imperial. I sin strävan att utöka verksamheten ytterligare slogs sig företaget i början av 90-talet ihop med en spansk vin- och spritentreprenör och bildade Ron Barceló Srl. I dag finns Ron Barceló i över 50 länder och är världens fjärde största exportör av rom.


Barceló har en ambitiös hållbarhetsplan med målsättningen att ha en positiv inverkan på vatten, mark och odlingar. Barceló är den första rom-tillverkaren som skapat en helt klimatneutral rom genom hela processen från sockerrör till den färdiga rommen. Bland annat drivs destilleriet av solceller och det överblivna organiska materialet från sockerrören används till biomassa eller återanvänds på sockerrörsfälten för att ge näring till jorden. All värme som alstras i ugnen då sockerrören bränns genererar energi som används till anläggningen, företaget skapar alltså sin egen elektricitet. Barcelò driver även olika lokala klimatprojekt på Dominikanska republiken, som till exempel i form av vindkraftverk och markanvändning vid jordbruk.


All tillverkning, från planta till paketering, sker kring orten San Pedro di Macorís några mil öster om huvudstaden. Den lokala förankringen är viktig, både vad gäller miljön och människorna kopplade till företaget.


Barceló är även certifierade både för kosher och den samlade stämpeln för autentisk Karibisk rom ACR Marque – Authentic Caribbean Rum. Rommen är klimatneutral enligt den franska metoden Bilan Carbone ® som utgår ifrån GHG.

Söta desserter
Söta desserter
Chokladdesserter
Chokladdesserter