Fonseca Guimaraens Vintage Port 2008
349 kr
Fonseca Guimaraens Vintage Port 2008
Ordinarie sortiment
Fonseca Guimaraens Vintage Port 2008
2008 - Douro
category icon
Portugal
category icon
Cider och blanddrycker
Volym
750 ml
Alkoholhalt
20.5 %
Artikelnummer
8418
Producent
Fonseca Guimaraens
Druvsort
Främst touriga francesa, touriga nacional, tinta roriz m.fl

Vintage Portvin från Fonseca Guimaraens - ”Ett måste för varje anständig vinsamling.”

Skördarna från egendomarna Quinta do Cruzeiro, Quinta do Santo António och Quinta do Panascal har under många år fått fram toppkvaliteter för årgångsportvin. De årgångar som ”deklareras” går produktionen till Fonseca Vintage, men tack vare den stora efterfrågan av årgångsportvin som uppstod i början av 50-talet bestämde sig vinhuset för att släppa ett årgångsportvin då skördarna uppvisade tillräckligt hög kvalitet, utan att bli ”deklarerade” årgångar, man lanserade då Guimaraens Vintage Port. Detta vin släpps generellt till försäljning när det nått den mognad då det anses färdigt att njuta, vilket normalt sett är efter 12-15 år efter skörd, vilket är något kortare mognadstid än för de deklarerade årgångarna.


Ett fylligt och fruktdrivet portvin med en ungdomlig fräschör. En stor attack och stor längd med karaktärer som choklad, mörka körsbär och kryddor. Går utmärkt att lagra och passar utmärkt till blå- och grönmögelostar samt olika desserter med choklad som bas.


93 poäng Livets Goda


”Ett måste för varje anständig vinsamling.”


”Det är ett vin man köper en låda av för framtida bruk, men nallar ett par av längs resan dit.


Niklas Jörgensen, Livets Goda - 8 APRIL 2019


 Fonseca Guimaraens Vintage Port 2008 går alldeles utmärkt att lagra flera år, lagra länge, till och med i flera generationer om man vill. Lägg undan några flaskor på ett säkert ställe! Enligt The Wine Advocate går det att lagra så länge som till år 2060.

Starka ostar
Starka ostar
Chokladdesserter
Chokladdesserter
Choklad
Choklad