Tillfälligt sortiment september 2020

Tillfälligt sortiment september 2020

Tillfälligt sortiment september - nya viner i butik

Här tömmer Vinklubben delar av septembers tre första lanseringar på ett bräde. Ett digert axplock av godsaker där bubbel huserar, tyskar briljerar och fransoser markerar. 

Undertecknads bortfall gör att senare delen av september går förlorad och därför slår jag ett extra slag för ljvliga bubblor från Pierre Trichet, den begynnande megastjärnan Hofgut Falkenstein och den alltid lika essiga Gardelin från Klinec.

Mycket nöje! 

Från och med 22 september går det åter att beställa TS online (Hurrah!)

Nu tar recensionerna på Vinklubben paus till februari pga parentala uppgifter

Ses 2021

Crémant du Jura Brut Sauvage

Crémant du Jura Brut Sauvage - 199 kr

En härlig crémant med kittlande textur och fin harmoni sin mulliga framtoning. Ett generöst potpurri av sval och solmogen frukt som i krocken skapar något väldigt gott och galet matvänligt.


Till Systembolaget
Delamotte Blanc de Blancs Brut

Delamotte Blanc de Blancs Brut - 499 kr

Stilig doft i total harmoni med frukt, mineraler och autolys. Stilen är krämigt tilltalande med en direkt drickglädje och linjär fräschör. Ett klockrent exemplar på en, för sin genre, “hög”inbäddad dosage på rätt sida av helvetesgapet.


Till Systembolaget
Graacher Himmelreich Kabinett Joh Jos Prüm

Graacher Himmelreich Kabinett Joh Jos Prüm - 245 kr

En förträfflig och läskigt läskande kabinett. Asiat-vänlig med en behaglig restsötma men det är fräschören och mineralerna som styr vinet till riesling-rikets finaste port.

Till Systembolaget
Le Cornillard

Le Cornillard - 399 kr

Doftar massivt av svala stenblock, fat och apelsin. Väldigt intressant då lite udda karaktärer som björnklister och physalis tittar fram utan att misstankar om defekter uppstår. Kul vin från en galet skicklig vinmakare.

Till Systembolaget
Grawü Bianco

Grawü Bianco - 299 kr

Floralt till tusen med en glasklar doft av rosor samt solmogen apelsin och vita vinbär. En övertydlig smak som tydlig präglar upplevelsen som sett till upplevelse är en väldigt härlig upplevelse.


Till Systembolaget
Grolleau

Grolleau - 189 kr

Varm, nästan kokt doft av röd-blå frukt. Läskande ledig med fint litet bett som biter av precis där det ska. Bonnig grusväg, örter och körsbär i en vild Tonga Tonga.


Till Systembolaget
Battenfeld Spanier Spätburgunder

Battenfeld Spanier Spätburgunder - 169 kr

Lingon, apelsinskal, jordgubbar och fat sätter tonen. Vrider upp reglaget i munhålan där vinet är tydligt strukturellt tyskt utan att flörta med sylt och överdådiga ekfat. Gott, enkelt och självklart. 

Till Systembolaget
Schuster Rotburger

Schuster Rotburger - 159 kr

Trevlig sak med koncentrerad fruktprofil, rokoko-hydda och behaglig textur. Simpelt yes, men på inget sätt ointressant eller mindre smarrigt. Rotburger for the win här i en synnerligen publikfriande stil.

Till Systembolaget
Domaine des Roches Neuves

Domaine des Roches Neuves - 199 kr

Ren doft utan druvans pompösa drag i framkant. Ung men lovande där det finns mycket oförlöst under den nyvaxade huven. Lägg i källarens mörkaste vrå och be till vingudarna för här snackar vi gott som kommer bli gott++.


Till Systembolaget
Treintamil

Treintamil - 179 kr

Vinet med den alltid lika charmiga doften och filmjölks-lena auran. Hallon och skogsbär bjuder snabbt upp till dans och samtidigt sveper en frisk vind av mineraler ut på tungan. Ett på alla sätt trevligt och startklart vin i sin moderna tappning.

Till Systembolaget
A Lisa

A Lisa - 379 kr

Ett alldeles utmärkt vin i sin malbeciska skrud. Full fräs på björnbär, hallon, blåbär och örter i en len och generös förpackning som aldrig blir Önos skogsbärssylt. En svalodlad Malbec med uppenbara värmepåslag i de solmogna kyssarna och den harmoniska koncentrationen. Hemskt, utslitet och olyckligt men visst tusan är detta ett 1500 ml  FYND.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier, pennfäktare och vinrådgivare.