Bottle loader

Tillfälligt sortiment 8 juni 2021

Tillfälligt sortiment 8 juni 2021

Tillfälligt sortiment 8 juni - nya viner i butik

Tillfälligt sortiment den 8 juni får agera språngbräda mot ljus och nya tider. Nivån på det som är bra är hög och ni kan samla ihop ett fint mixtape av flytande föda utan att plånboken ekar tom. 

Den lingvistiska dansen består bland annat av det mest prisvärda vin som existerar, levande moget från 1989 och superb sötma från New South Wales Australia. 

Pga av seg koppling till monopolet kan felaktiga priser förekomma.

Mycket nöje!Terre de Vertus 1er Cru Bdb

Terre de Vertus 1er Cru Bdb - 493 kr

Lanseringens royal flush bjuder på en delikat hopkok av brödig autolys, gul frukt och söta skimmer av nougat och honung. Doften förtrollas i munhålan och sjungande syror styr skutan mot himmelriket. 2014 är bättre, mer fullständig än -13 och flåsar till och med den storartade -12:an i nackhåren. 

Till Systembolaget
Graacher Himmelreich Riesling Kabinett Weingut Willi Schaefer

Graacher Himmelreich Riesling Kabinett Weingut Willi Schaefer - 191 kr

Så där barnsligt gott som bara en balanserad halvtorr riesling kan vara. En ytterst älskvärd profil från en av Mosels bästa tolkare som skälver av smakrikedom i sin fjäderlätta skrud. Vi snackar honungsmelon, nektarin, citrus och gröna äpplen i harmoni med syror och sötma. Ett intensiv och prickfri Kabinett, slurp!

Till Systembolaget
Ededia Viña Somoza

Ededia Viña Somoza - 181 kr

En doft dominerad av olika nyanser av grapefrukt, citron, örter och stenfrukt. Ljuvlig leverans i munhålan där det balanserade, lätta handlaget fångar in örterna, frukten, mineralerna - smeker och integrerar dem -  in i en klockren struktur rattad av syror och karaktär.


Till Systembolaget
Domaine Rolet Côtes du Jura Tradition 1989

Domaine Rolet Côtes du Jura Tradition 1989 - 595 kr

Helt utvecklad och mogen doft med nötter, svamp och jäst i frontlinjen. Ett klart levande vin som med ålder fått tertiära smaker av läder, valnötter, kaffe och julkryddor samt grillad citron och röda äpplen. Det är bra men främst kul att det dyker upp på marknaden och priset för en lärdom i utveckling förklädd i magnum måste ändå anses vara fina fisken. Köp och poppa till din svampstinna soppa. 

Till Systembolaget
Giovanni Rosso Barolo Del Commune Di Serralunga D’alba

Giovanni Rosso Barolo Del Commune Di Serralunga D’alba - 349 kr

Ljuvlig doft av en tydlig adress och allt man älskar med nebbiolo : rosenblad, apelsin, viol, grus och körsbär. En delikat smak inlindad i finkorniga men i nuläget unga tanniner med attityd, syran är spot-on och smaken likaså. 2016:s hantering av råmaterialet sitter som en vackert snickrad byrå.

Till Systembolaget
Chateau de Beaucastel Rouge 2018

Chateau de Beaucastel Rouge 2018 - 399 kr

En doft i harmoni med livet där ett viktlöst blått kraftfält i form av viol, björnbär, mosade hallon, örter och sten tar sikte mot stjärnorna. En balansakt av den högre skolan med en lysande framtid. Som vanligt en lektion i koncentrerade sammet och rikedom.


Till Systembolaget
Manzanilla Pasada en Rama Pastora

Manzanilla Pasada en Rama Pastora - 129 kr

Salta stenar, tång, citrus, ostronskal, kronjäst, omoget päron och mandlar placerar sig i en marinerad av umami. Sammetslen textur med tyngd som känns tyngdlös. Sanslöst, sanslöst mycket djup och personlighet för sin peng. En strålande stjärna alena men John Lennonsk kombinerad med en ocean av maträtter. Imagine that... 


Till Systembolaget
Tio Pepe Fino En Rama

Tio Pepe Fino En Rama - 158 kr

Doften dominerad av sin vinmakning med fokus på nötter, bröd och jäst. Fetare i munhålan där syran bär delikata smaker som nästan trampar vatten i sin egen självklarhet. Buteljerad autencitet med sälta, längd samt drag av ostron, kamomill, halm, mandel och citron.

Till Systembolaget
Brokenwood Sticky Wicket Semillon

Brokenwood Sticky Wicket Semillon - 179 kr

Seriös och svingod söt semillon från Down under. Vinet innehar ett djup och rikedom långt bortom prislappen. Torkade aprikoser, saffran, övermogen apelsin och sultanrussin står som spön i backen utan att det blir för kvalmigt och förlorar ryggrad. Rara droppar inställsamt lördagsgodisTill Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.