Bottle loader

Tillfälligt sortiment 7 juli 2023

Tillfälligt sortiment 7 juli 2023

Tillfälligt sortiment 7 juli 2023 - nya viner i butik

Sista lanseringen innan kommande ledighet bjuder på breda penseldrag över det vinösa spelbrädet. Viner som är satta på jorden för ren avkoppling samsas med druvmust som gjord för kolbäddar och rök.

De två stora personligheterna återfinns i Tjeckien och Friuli. Duon bjuder på matvänlig punk i total harmoni och är lanseringens utropstecken.

Mycket nöje!

C'era Una Volta Lambrusco Cantina Fratelli Carafoli

C'era Una Volta Lambrusco Cantina Fratelli Carafoli - 149 kr

Hallonsoda med en kärna av körsbärskärnor driver på puffarna aromatik upp mot näsan. En nätt liten blomsteräng och inte så nätt mineralitet följer med in på tungan där en stram, utjäst historia kräver en bättre charkbricka för optimal synkronisering.

Till Systembolaget
Vouvray Vigneau Sélection Brut Domaine Vigneau-Chevreau

Vouvray Vigneau Sélection Brut Domaine Vigneau-Chevreau - 149 kr

Nypressad citrus och nyslaget hö sätter tonen i näsan vilken utvecklas mynnar ut i en påse Tutti Frutti. Torr med fint driv med inbäddade syror vilka skapar en läskande upplevelse byggd av ett gediget hantverk. Kliniska och direkt tilltalande semester-bubblor.

Till Systembolaget
Mâcon Uchizy Les Maranches

Mâcon Uchizy Les Maranches - 299 kr

Reduktivt i sin linda men inom rimlig tid står dörren på vid gavel och det blir en harmonisk pardans där vinets underliggande syrakick vänder ut och in på en flytande koreografi av salta mineraler och gul frukt utan att tappa varken fotfäste eller ansikte.

Till Systembolaget
Milan Nestarec TRBLMKR

Milan Nestarec TRBLMKR - 329 kr

Doft av apelsin, mango, rooibos och marsipan. Sjungande syror och textur skapar en ryggrad vilken skapar en återhållen och väldigt tilltalande galenskap vilken också väcker en nyfikenhet över vad några år av vila kan skapa. Ett välgjort vin i fas med sin filosofi och den bästa TRBLMKR sen producenten landade på svensk mark - mycket bättre än ZVTRLOS

Till Systembolaget
Chablis 1er Cru Mont de Milieu Domaine Pinson

Chablis 1er Cru Mont de Milieu Domaine Pinson - 399 kr

Trångslimmad och ung där tång, anis, grönt äpple och snäckskal skedar med tändsticks-reduktion och fat. Snyggt smekande munkänsla där syror och subtila fat förtydligar vinets personlighet och skapar en tight men väldigt insmickrande stil med lite extra hull över den svalkande frukten och örterna.

Till Systembolaget
Veronica Ortega Kinki

Veronica Ortega Kinki - 287 kr

Fin fräschör med ett rent driv i sin svala slinga av rödbärig frukt och lila violiska parfym. Frukten som landar på tungan är identisk med aromprofilen och en mineralisk ådre tar vid och adderar ett extra djup. Ett intressant och personligt vin som behöver tid för att frodas.

Till Systembolaget
Zidarich Teran

Zidarich Teran - 349 kr

En balanserad mjuklandning och ett ypperligt val när feta korvar med bulgur och grönsaker suktar efter rött. Klockar in på 11.5% vilket ger ett vin med lätthet i sin pondus där fruktkorgen med bigarråer och lila plommon är fylld till bristningsgräsen och toppad med mynta. En subtil stallighet kryddar och adderar nerv till den välsnickrade helheten. 

Till Systembolaget
Frog's Leap Rutherford Estate Cabernet Sauvignon

Frog's Leap Rutherford Estate Cabernet Sauvignon - 579 kr

Tät med tydliga stråkar av mint och gröna blad över den primära cassis-sexiga fruktprofilen. Längden är är lång men helheten ung vilket de sprudlande mineralerna annonserar från start till mål. Det är en kort långliggare men sömmarna sitter så neka inte korkskruven om den pockar på uppmärksamhet.Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.