Bottle loader

Tillfälligt sortiment 6 Maj 2022

Vinklubben använder cookies
Vinklubben.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Tillfälligt sortiment 6 Maj 2022

Tillfälligt sortiment 6 maj 2022 - nya viner i butik

Tidens tand påverkar och även något, i sammanhanget, så banalt som att recensera viner lever i en komplicerad limbo kontrollerad av omvärlden. Logistiken trampar vatten och därför flyttas lanseringar och en hel del viner lyser med sin frånvaro på skribentprovningarna,

Ändå är utvärdering nedan en av de mer mångsidiga av sitt slag på ett tag. Vi har fruktvinernas svar på Lambic, mästerlig tysk riesling, personliga roséviner och Kung-Fuiska karaktärer.

Mycket nöje!

Kung Fu PetNat 2021

Kung Fu PetNat 2021 - 189 kr

Fruktig doft med fokus på sommar vilket i klartext betyder jordgubbar och smultron. Det kittlar och retas som utan att tumma på balans och fokus. Svarta vinbärsblad lägger sig mellan de röda bären och helheten mår prima i sin väntan på svettiga dagar.Till Systembolaget
Louis Roederer Blanc de Blancs 2014

Louis Roederer Blanc de Blancs 2014 - 789 kr

Rejäla lager vinmakning i doften med vitt bröd, jäst, marsipan i samklang med lime och ananas. Rondör med väl avvägd “hög” dosage som  fyller ut och tar plats utan att det stör. Fortfarande en bebis med potential för många år framåt. Bör vilka ett tag till.

Till Systembolaget
Quars  El Mas de L'a Morera

Quars El Mas de L'a Morera - 249 kr

Reduktivt med flis och rök från spån regerar i det nasala gångarnas centrum och äger aromerna. En yngling som behöver landa i ordentligt glaset innan full utväxling. Har mer gemensamt med en viss stil av Puligny än vit Priorat. Snällt rivig och bångstyrig men väcker nyfikenhet över vad som komma skall när total harmoni infinner sig.

Till Systembolaget
Peter Lauer  Stirn Ayler Kupp Fass 15

Peter Lauer Stirn Ayler Kupp Fass 15 - 319 kr

Ett halvtorrt drömland med skarpa syror som vibrerar och skakar oss till det kabinettiska himmelriket. Linjär, terroridrivet och synnerligen välgjort där mästaren optimerar årgången vilken avkastar  en mineralisk sorbet infucerad med persika, ananas, nyplockade citroner och grapefrukt
Till Systembolaget
La Lupa 2020

La Lupa 2020 - 199 kr

Solmogen med övermogna jordgubbar, blodapelsin och söta mandlar..En sträng av volatilitet stryker en medhårs och vinet levererar precis det som krävs. En matvänlig personlighet och udda liten fågel på den rosa vintergatan.

Till Systembolaget
Clos Cibonne Cuvée Caroline

Clos Cibonne Cuvée Caroline - 299 kr

Högoktanig rosé, med uppstramat juvenilt välmående. En strid ström av olika former av jordgubbar -koncentrat, färska, puréiga, mängder med provencalska örter, vit persika och lime. Perfekt balans i krämig nästan gräddig textur. Fortfarande ung och rivigt naiv men i vanlig ordning den sydranska rosén med stort R.

Till Systembolaget
Kung Fu Malbec

Kung Fu Malbec - 189 kr

Klinisk och tät frukt med blålila smaker samt örter och järn. Ganska vild och avskalad men skruvarna sitter vilket betyder en lättgillad och lättgrillad personlighet som behöver luft och rätt kompanjon på tallriken och sval temperatur för optimerad återbäring.

Till Systembolaget
Olianas Le Anfore Cannonau

Olianas Le Anfore Cannonau - 219 kr

Behaglig näsa med hallon, mynta, björnbär, puffar av vanilj och viol. Navigerar fint med sin rena frukt utan att falla ur ramen och strukturen befinner sig på sin rätta plats och totalen kan enkom beskrivas inbjudande.

Till Systembolaget
Quetsches Alors 2020

Quetsches Alors 2020 - 144 kr

Här snackar vi ett unikum vilken inte lär begravas i den skribentala hyllningskören. Men uppsakttar ni, som jag, välgjorda spontanjästa öl är "Quetsches Alors" Lambic i fruktvins-format. Basen är Quetsches som är mörkt lila plommon som ibland går att hitta som bas i just suröl. Det är personligt med höga, volatila syror samt smaker av hö, citron och givetvis plommon.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.