Tillfälligt sortiment 5 maj 2020

Tillfälligt sortiment 5 maj 2020

Tillfälligt sortiment 5 maj - nya viner i butik

Det är nya tider med andra prioriteringar. Tillfälliga sortimentet kommer från och med 5 maj lanseras varje tisdag och varannan onsdag istället Istället för som tidigare varannan fredag. På så sätt sprider man ut lanseringarna under fler dagar i månaden och minskar trycket i butik.

Skribentprovningarna är inställda men tack vare snabba beslut kan rapporteringen fortskrida i jämn takt, inte lika uttömmande men glädjen består. Tillfälligt sortiment den 5 maj bjuder på klipp för plånboken, ett kommando av lycka, fantomen Fantino samt en delikat pelikan. 

Special Club Brut Launois Père et Fils

Special Club Brut Launois Père et Fils - 599 kr

Doften av storfräsare och sedlar är påtaglig och marinaden av lime, vitt bröd, grapefrukt och kex likaså. Smälter ihop till en felfri enhet i glaset och upplevelsen är upplyftande långt bortom sista sipp.Till Systembolaget
Turonia Albariño

Turonia Albariño - 159 kr

Småtrevlig och charmig liten sak från Rias Baixas. Vinet spritter av inställsam lycka och ungdomligt självförtroende som den fräscha avdelningen Albarinho det represeterar ofta gör. Florala regndroppar landar mitt på odlingsfälten av persika och päron och här finner vi stor glädje.

Till Systembolaget
Tahbilk Museum Marsanne

Tahbilk Museum Marsanne - 159 kr

Alltid avväpnande med sin specifika lätta men rundlagda kostym. Valnötter, kiwi, steniga mineraler och apelsin i en semi-utvecklad fas utan att tumma på ryggrad med druvans typiska textur en masse. Köprekommendation är oföränderlig , vinet syr sin vana trogen igen truten på “krona per liter”. Ett klipp! (Framskjuten till 12 maj)


Till Systembolaget
Rosso Colli Tortonesi Oltretorrente

Rosso Colli Tortonesi Oltretorrente - 158 kr

Doftar målarfärg, nya leksaker och murrig mörk frukt. Slimmad och behagligt sammansatt med bra syra och insmord tanninstruktur. Den snällare skolans Barbera/Dolcetto som, sett till sitt pris, applåderas för ett väl genomfört hantverk.


Till Systembolaget
Pinot Noir Chateau d'Arlay

Pinot Noir Chateau d'Arlay - 299 kr

Till toner av grace dansar svamp, multna löv, tomat och körsbär upp ur bägaren. En Pinot som enkelt kan lura ner dig till det piemontesiska landskapet, en förklädd nebbiolo med ålder. Drickfärdigt och redo för äventyret i munhålan. 


Till Systembolaget
Domaine du Pélican Poulsard

Domaine du Pélican Poulsard - 369 kr

Saftigt poulsard som verkligen doftar saftig frukt. Strukturellt finns här syror och charmigt nafsande tanniner men uppmärksamheten får en väldigt delikat och skir röd frukt som inte går att förneka.


Till Systembolaget
La Bruja de Rozas Comando G

La Bruja de Rozas Comando G - 199 kr

En attack av fifty-fifty klubba i kvadrat rätt upp i lustcentrat. Vinet är odiskutabelt i sin yttring av glädje och den lena historia har en charm som liksom inte går att motstå . Ett gott vin med syfte att förtäras under stjärnklar himmel.Till Systembolaget
Barolo Cascina Dardi Bussia

Barolo Cascina Dardi Bussia - 489 kr

Lakrisal, blommighet a la viol, jordgubbar och grus. Fin och elegant med slimmad kostym förutom en viss garvsyra och som i nuläget syr stygn för feta såser och smör. Inget annat än ett förträffligt uttryck av område och druva. Fantastiskt sa Fantino.


Till Systembolaget
Barolo Riserva Cascina Dardi Bussia

Barolo Riserva Cascina Dardi Bussia - 599 kr

Vi hamnar i mellanlandet primärt och sekundärt. Nypon, grus och apelsinskal skiner men en begynnande tomatplanta, torkade rosenblad och läder viskar om utveckling. Fullt ös i munhålan där tanninerna fortfarande är stridbara utan att maskera en ljuvlig smak av ursprung. 


Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier, pennfäktare och vinrådgivare.