Bottle loader

Tillfälligt sortiment 31 augusti 2021

Tillfälligt sortiment 31 augusti 2021

Tillfälligt sortiment 31 augusti 2021 - nya viner i butik

Bra drag i tisdagens lansering med mineraler som vibrerar, chenin som regerar och nebbiolo som maskerar.

Ett härligt släpp där röda tråden stavas ungdomlig attityd. Vinerna river, tar plats och är juvenilt kaxiga utan att agera spretiga bördor. Hantverk med andra ord där en stor majoritet tjänar på viloläge emellan 1 till 15 år.

Mycket nöje!

Wiltinger Alte Reben Riesling

Wiltinger Alte Reben Riesling - 449 kr

Härlig doft med lime, honungsmelon, mineraler och två droppar honung. Stockfet och direkt med otrolig kraft i sin basgång som följer varenda ackordföljd till punkt och pricka. Om ni gillar riesling med baskagge lär ni älska Niks kreation anno -19.

Till Systembolaget
Wehlener Sonnenuhr Kabinett Joh Jos Prüm

Wehlener Sonnenuhr Kabinett Joh Jos Prüm - 275 kr

En morgondisig äng fuktad med ananas, lime och citron fyller det tomma rummet med moseldrömmar. Kabinetten är direkt och uppvisar allt vi älskar med området - när druvan och stilen avkastar en handbok för hantverk och skiner ikapp till evigheten.


Till Systembolaget
Mâcon-Uchizy Les Maranches Les Héritiers du Comte Lafon

Mâcon-Uchizy Les Maranches Les Héritiers du Comte Lafon - 269 kr

Stram doft med citron, gröna äpplen, knallpulver och nyvaken ananas i fören.  Delikat i sin s-sizead kavaj där allt ligger och mullrar under ytan inväntan på peak. En snygg men avvaktande chardonnay som förtjänar ett par år i källaren för finna en harmonisk pardans med perfekt flytande koreografi 

Till Systembolaget
Királyudvar Tokaji Furmint Sec

Királyudvar Tokaji Furmint Sec - 675 kr

Ett jäkla stabilt vin, vågar man drista en modern klassiker. Som att Savennieres, Normandie och en mogen Champagne slår sig ner i fåtöljer av ylletyg och delar på en skål med semibotrytiserad frukt och arraksbollar samtidigt som de diskuterar mineral och ph-värde. Ett vin som kännetecknas av glädje.

Till Systembolaget
Mineral +

Mineral + - 619 kr


Smörblommigt med fläder, lite passionsfrukt, bivax och vaniljfluff. Rundlagd med strålande syror som sjunger som syrsor. Lätt bitter ton i finishen som enkom adderar lite komplexitet till ett väldigt gott vin.


Till Systembolaget
Empire of Dirt Syrah

Empire of Dirt Syrah - 349 kr

Skönt grönpepprig och blodig doft med stråk av lavendel, björnbär och violer. Ett väldigt druvrent uttryck där vinmakandet andas i bakgrunden medan fruktprofilen blomstrar. 

Till Systembolaget
Kutch Sonoma County Pinot Noir

Kutch Sonoma County Pinot Noir - 229 kr

Rabarber och körsbär i total dominans nasalt med en sval slöja av mynta som topping. Behaglig textur med fin ackordföljd i koncentratipn och fokus. En habil pinne snickrad av en ljuvlig vinmakare i en bra årgång .

Till Systembolaget
Produttori Barbaresco 2017

Produttori Barbaresco 2017 - 349 kr

Tydlig doft av viol, tjära, jordgubbar och löv. Ung men lovande, aggressiv tanninstruktur som mår prima först när tallriken erbjuder fett och salt. Klinisk, färsk frukt inbunden i attityd med framtiden vid dess fötter.  Omöjligt att följa upp 2016 men, som alltid, ett välgjort vin från kooperativet med stort K.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.