Bottle loader

Tillfälligt sortiment 3 Februari 2023

Tillfälligt sortiment 3 Februari 2023

Tillfälligt sortiment 3 februari 2023 - nya viner i butik

Bra uppdelning av kulörer i stundande skärskådning. Ett digert axplock av godsaker där bubbel huserar, tyskar briljerar, Piemonte markerar och en uppsjö personligheter som vibrerar och levererar.
Inte lika plånboksvänligt som senast men i denna bistra verklighet kommer också stora viner som skänker glädje i årstidens mörker.

Mycket nöje!

Deutz  Brut Millésimé 2015

Deutz Brut Millésimé 2015 - 619 kr

Harmonisk doft explosivitetens mellanregistret. Slingan av ånga består av  gula äpple, fransk nougat, passionsfrukt och lime. En mortlad paste av mandel och pistage adderas i smaken vilken är driven av en klockren förening av dosage och syra. Startklar och redo för Alla Hjärtans Dag.

Till Systembolaget
Charles Mignon Cuvée Comte de Marne Brut Grand Cru

Charles Mignon Cuvée Comte de Marne Brut Grand Cru - 452 kr

Initialt knuten till sin vinmakning men snart svävar en tydlig bouquet av salmiak, vita vinbär, knäck och grapefrukt upp och över ytan. Läskande snyggt med en direkt lätthet i sitt flytande fotsteg mot den långa finishen.

Till Systembolaget
Corvers Kauter Doosberg Riesling

Corvers Kauter Doosberg Riesling - 197 kr

Ett krämigt rheingauisk blomsterland möter ett regnmättat landskap av asfalt och saftiga persikor. Doften lovar nästan för mycket i sin uppskruvade akrobatik av aromer men munhålan drar nödbromsen till rimliga nivåer och vinet blir balanserat utan att förlora sin framfusighet.

Till Systembolaget
Domäne Wachau Ried Achleiten Riesling Smaragd

Domäne Wachau Ried Achleiten Riesling Smaragd - 306 kr

Superfin näsa med kiwi, lime, steniga mineraler och krossad rålakrits. I munnen skruvar vi upp och det smakar citron-lakrisal med hackade örter införlivade i en smaskig krämighet. Snygg struktur med lång eftersmak och strålande syror.

Till Systembolaget
Bassermann-Jordan Kalkofen Riesling GG

Bassermann-Jordan Kalkofen Riesling GG - 375 kr

Spänst, elektricitet och mineraliskt nervdaller viskar om ett tok-ungt vin med enorm potential. Jordmånen behöver liera sig med stenfrukten och äppelmusten samtidigt som syran integreras för att framtiden ska vara storslagen. Ett blivande crescendo som endast kostar tid i mörka vrår och vinkylar. 

Till Systembolaget
Rupestre  Valtellina Superiore Sassella

Rupestre Valtellina Superiore Sassella - 227 kr

Violer, nypon, syror, stadiga men begripliga tanniner och fräschör med en aura av matvänlighet och tydlighet. Ge vinet en runda i karaff och låt frukten få skina över mållinjen ikapp med en potent och smörig polenta.

Till Systembolaget
Crozes Hermitage Alain Graillot

Crozes Hermitage Alain Graillot - 297 kr

En återhållsam men sedvanligt vackert byggd klassiker bjuder på ett jämnt flödande av blod, lavendel, violer, björnbär och hallon.  Med en nästintill helt integrerad struktur är vinet redo för aftonens Rydberg med riven pepparrot. Tuta och kör sa Bill.

Till Systembolaget
Fürst  Bürgstadter Spätburgunder

Fürst Bürgstadter Spätburgunder - 335 kr

Helt vidöppen doft med härliga aromer av blodapelsin, moreller, jordgubbar och mineraler. Fin struktur med lätt kropp, tydliga små grusiga tanniner och perfekt syra. Allt sammanfogat och redo för stora kupor eller några år i källaren. En spännande vinmakare har snickrat en härlig spätburgunder och dagens solklara köp.

Till Systembolaget
Fixin 1er Cru Clos du Chapitre Monopole Cuvée Vieille Vignes

Fixin 1er Cru Clos du Chapitre Monopole Cuvée Vieille Vignes - 491 kr

Fin doft av mandel, körsbär, kanel och örter. Låst i sitt primära skede men i fas med sitt fruktiga mörker a la Fixin. Delikat och lättsam i sin struktur med lite svarta, malda pepparkorn på toppen. Gott och snyggt, tyvärr kan inte ens Fixin ducka regionens rådande prisbild.

Till Systembolaget
Mas la Plana Miguel Torres

Mas la Plana Miguel Torres - 542 kr

Helt ren och så väldigt snygg Cabernet Sauvignon. Rasande vacker i sin profil där ungdomliga fat möter cassis, mörka plommon och svarta vinbär utan att det blir kladdigt och översminkat. Måhända ett pris i överkant men sett till vad som komma skall är det fortfarande rimligt då ytterligare lager kommer adderas vid total integration och ett extra plus på plusmenyn.

Till Systembolaget
Barolo Le Coste Riserva  Giacomo Grimaldi

Barolo Le Coste Riserva Giacomo Grimaldi - 982 kr

Härlig doft av salmiak, apelsin, körsbär, grus och viol. Älskvärd och logisk följdriktig med raveriska tanniner som ihärdigt följer med till det salta slutet. En gudomligt fin nebbiolo från redan legendariska 2016. Drick på frukten eller vänta i 10-15 år.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.