Bottle loader

Tillfälligt sortiment 29 september 2023

Tillfälligt sortiment 29 september 2023

Tillfälligt sortiment 29 september 2023 - nya viner i butik

Komprimerat men kittlande. En hederlig beskrivning av septembers sista lansering. Pga av sjukdom finns en del viner inte med men hatten av till alla deltagare i följet nedan som domineras av Italien men där stora kramen landar hos en mineralisk och väldigt god Chenin från Sydafrika samt ett bonntjutigt Bordeuax-ess som hörsammar efter Chateau Le Puy Emilien.

Mycket nöje!

Vitalba Romagna Albana Secco

Vitalba Romagna Albana Secco - 219 kr

Trevlig och inställsam doft av mogen klementin, Welch's blåbärs-klubba, blodapelsin, rosenblad och sälta. Nafs från tanniner pga en jäsning på kvevri (Georgisk amphora) i 80-120 dagar samt balans i maskineriet gör detta ultra-torra verk ytterst angenämt och charmigt.

Till Systembolaget
Wolf & Woman Chenin Blanc

Wolf & Woman Chenin Blanc - 249 kr

Solgult vacker och strålande god Chenin. Stram med en mijneralisk ryggrad som står benhård i mitten av ett potpurri av zestig citron, salta gröna ess, persika och gult äpple. Faten präglar pondusen mer än smaken vilket gynnar helheten och den harmoniska slutprodukten . 
Till Systembolaget
Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes Domaine Cordier

Pouilly-Fuissé Vieilles Vignes Domaine Cordier - 349 kr

Tropiskt fokus i sval kostym med honungsmelon, ananas och smörigt frasiga patisserier. Fullt fräs i munhålan med öppna spjäll och ett drickfönster på vid gavel. Syran är nyckelfiguren som tämjer den något högre men snyggt integrerade alkoholen och maxar den smakrika fruktprofilen vilket ger ett mångsidigt-och lättjobbat vin till mat. 

Till Systembolaget
Frasca la Guaragna Barbera d'Asti

Frasca la Guaragna Barbera d'Asti - 179 kr

Väldigt snygg och tilltalande mörkt murrig doft som upplevs arom-len och balanserad. Finkalibrerad med Barbera-syror snyggt inbakade i den unga men ytterst lovande strukturen som bär den tilltalande fruktkorgen hela vägen till det bittra slutet. Mycket vin för pengarna och en glasklar spegelbild av sitt råmaterial.

Till Systembolaget
Scarpa Verduno Pelaverga

Scarpa Verduno Pelaverga - 199 kr

Skir, sensuell och delikat med ett omisskänligt uttryck som bara Pelaverga kan yttra.  I munnen översköljs vi av en genomluftad smakprofil som kramar ur tydliga droppar av vita pepparkorn, rönnbär och jordgubbar. En vacker tolkning av en genomlysande ballerina. Drick svalt.

Till Systembolaget
Nerocapitano Frappato

Nerocapitano Frappato - 219 kr

Ungdomlig frappato med charm-lampan påslagen. Rak och pigg bärighet djupt förankrad i en parfym som bara kan beskrivas omedelbar. Aromatisk och mineral-driven stil med en saftig aura där blåa-och röda bär fortsätter sitt segertåg och tuffar förbi lila violer och blodig apelsin med närvarande syra som navigator. 

Till Systembolaget
Lalama Dominio do Bibei

Lalama Dominio do Bibei - 225 kr

Insmickrande och sval-salt doft av sötlakrits, hallon, blyerts och körsbär. En flytande delikat fifty-fifty-klubba i munnen med smekande små tanniner, svalkande aura och ungdomlig fräschör. Ge flaskan en halvtimme i kylen innan öppning och gör vinet redo för årets sista grill.Till Systembolaget
Langhe Nebbiolo Camilu Guido Porro

Langhe Nebbiolo Camilu Guido Porro - 235 kr

Efter en måttfull start andas vinet morgonluft och ett omisskännligt grus i maskineriet löper gatlopp mellan körsbär, nypon, rosor och apelsinskal. Knappt ur startblocket men väldigt gott och naket.

Till Systembolaget
Il Frappato Arianna Occhipinti

Il Frappato Arianna Occhipinti - 329 kr

En vacker skapelse där florala slöjmoln broderas över en delikat och skir röd frukt. Vi snackar parfym, blodapelsin, saftiga körsbär och en bra mix i kryddhyllan. En elegant uppblåst ättviktare och publikfavorit som ofta tömmer sitt webblager inom första femton.

Till Systembolaget
Le Puy Emilien

Le Puy Emilien - 389 kr

Känns trots sin ringa ålder i fin form. I smakprofilen äger den Le Puy Emelienska typiciteten - en krock mellan chinon i Loire och sin egen hemvist - fullständigt. Gröna anslag gosar med svarta och röda vinbär, mandlar, mocka, fikon och körsbär i en bädd av sammetslen textur och generös fräschör i en biodynamisk miljö. Ett bättre vin från en generös årgång.Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.