Bottle loader

Tillfälligt sortiment 28 september 2021

Tillfälligt sortiment 28 september 2021

Tillfälligt sortiment 28 september 2021 - nya viner i butik

Lanseringen 28 September är en massiv tillställning som med enkelhet kan tömma konton och plånböcker. Släppet bjuder verkligen på något för alla där de blå druvorna drar de längsta strået och hugger alla pallplaceringar. Inget ont om övriga deltagare men storheten i stora viner bör alltid belysas. 

Men det finns även mycket lycka att finna i krämig Crémant de Loire, stabila Rabl, ett spanskt fullblod samt en apas jacka.

Mycket nöje!

Brut Tradition Domaine de la Taille aux Loups

Brut Tradition Domaine de la Taille aux Loups - 219 kr

Ren och djup doft av ståliga mineraler, skalet av en övermogen lime, gult äpple och krämig citronmaräng. Auran är läskande effekten renande. En av de godaste och mest välgjorda cremanter undertecknad provat från Loire.Till Systembolaget
Tokaji Balassa Furmint

Tokaji Balassa Furmint - 179 kr

En yllemössa till toppen uppfylld med honung, lite äppelmos, gul frukt och vanilj. Balanserad i sin solmogna skrud med en rondör som enkom en väloljad syra kan tämja. 


Till Systembolaget
Rabl Riesling Steinhaus Rote Erde

Rabl Riesling Steinhaus Rote Erde - 219 kr

Doften är avväpnande i sin förföriska gas av färsk ananas, stenfrukt, våt sten, lime och droppar honung. Balans med rund munkänsla och fina syror. Direkt med pedalen i botten och regnvått gott.Till Systembolaget
Niuru Maru

Niuru Maru - 169 kr

Blyerts, julmustigt frukt och en lila floral vind. Bred med höga syror, rivig struktur men rätt energi. Ett viloläge gör ingen ledsen, en bit blodigt nötkött alla glada. Välgjort och på rätt väg i sin självvalda livsfilosofi.


Till Systembolaget
Langhe Nebbiolo

Langhe Nebbiolo - 219 kr

Efter en måttfull start andas vinet morgonluft och ett omisskännligt grus i maskineriet löper gatlopp mellan steniga mineraler, rosor och apelsinskal. Knappt ur startblocket men väldigt gott.


Till Systembolaget
Rosso di Montalcino Fattoria del Pino

Rosso di Montalcino Fattoria del Pino - 249 kr

Moreller, viol, lite vingummi, sötlakrits och örter. Jämn och stringent upplevelse med len Rosso de la Montalcino textur pådriven av en ungdomligt felfri ryggrad.


Till Systembolaget
Cruse Monkey Jacket

Cruse Monkey Jacket - 249 kr

Monkey Jacket är en blend dominerad av druvan som i vinmun kallas "Napa Gamay" men tilldelades namnet Valdiguié. Det är en på alla vis upplyftande upplevelse när blommor, skogsbär, apelsin(!) möter grillat kött och svartpeppar. Fint bett i tanninerna och skönt zing i syrorna. Spännande, vitalt och väldigt gott.

Till Systembolaget
Dominio del Aguila Picaro Tinto

Dominio del Aguila Picaro Tinto - 299 kr

I nuläget en örtig fullblods-matador som behöver brottas med kött från tjuren för att chilla. Inget negativt i det utan bara ett bevis på en fin ammunition och struktur för ryggläge i källaren. Förutom buketten av örter utstrålar glaset friska vindar av viol, skogsmulle, mörk frukt och lakrits.

Till Systembolaget
Côte de Nuits-Villages Pierre Girardin

Côte de Nuits-Villages Pierre Girardin - 349 kr

Homogen och lindansig doft med skir frukt och subtila kryddor i förarsätet. Bra drag med fin koncentration i lätt fruktdriven stil inkapslad i större storlek kavaj där syrorna tacklar alkoholen vilket förhindrar sylt och sol.

Till Systembolaget
Munjebel Rosso CS Frank Cornelissen

Munjebel Rosso CS Frank Cornelissen - 540 kr

80-åriga stockar uppväxta på en grund med starka inslag av lava resulterar i en tydlig tanninstruktur som tillsammans med harmoniska syror avkastar ett djup av tight smakrikedom. En solid och logisk följdriktigt upplevelse där tranbär, rökmoln, slingor från det florala samt blodapelsin kidnappar sinnen och vidgar smilgropar.Till Systembolaget
Brunello di Montalcino Fattoria del Pino

Brunello di Montalcino Fattoria del Pino - 549 kr

Viktlös och inbjudande doft av fatkryddor, svart te, grus, blodig apelsin, lila blommor och timjan. Arketypisk i sin helhet, bockar av allt vi älskar med en bättre Brunello plus lite till. Gott! 


Till Systembolaget
Cavallotto Barolo Bricco Boschis

Cavallotto Barolo Bricco Boschis - 799 kr

Initialt råder avhållsamhet men sen river gamle Cavvan av en parad greatest hits signerat det glasklara råmaterialet. Barnasinnade syror och en gröngöling till tanninstruktur kommer som ett brev på posten men det mineraliskt drivna greppet och omfånget av diverse röd frukt är dagens stora stjärnor. Ett majestätiskt vin.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.
z