Bottle loader

Tillfälligt sortiment 28 januari 2022

Tillfälligt sortiment 28 januari 2022

Tillfälligt sortiment 28 januari 2022 - nya viner i butik

Årets andra lansering får en extra skjuts av att den eländiga månaden januari snart är över. Med positiv energi och pengar på kontot ska nu glädje och goda viner maskera tidens tand av mörker och klimat.

Släppet bjuder på viner som skänker exakt sådan upprymdhet och under fredagen går främst karate Zarate, Usseglio , stabila Trediberri och krämig jänkar-cassis i bräschen för återfunnen solighet och skrålande skålar.

Mycket nöje!

Château Peybonhomme-les-Tours  2020

Château Peybonhomme-les-Tours 2020 - 168 kr

Aromatisk utan att kidnappa glaset. Helheten stavas “lugn harmoni” utan att autencitet och druvtypiska drag går förlorade. Väl avvägd med strålande syror som rattar druvan i en ytterst älskvärd riktning. Gott!

Till Systembolaget
Fulcro A Pedreira

Fulcro A Pedreira - 185 kr

Vi rundar talangfabriken i Rías Baixas där snäckskal, ostron och sälta ligger som ett maritimt flortäcke över madrassen av porös granit. Gillar inte att snacka prisvärdhet men den landar på en resa till polska Sopot-nivåer.


Till Systembolaget
Brocard Chablis Premier Cru Fourchaume

Brocard Chablis Premier Cru Fourchaume - 329 kr

Citron, ostron och färsk ananas har injicerats med stiltypisk stenkrossad rök. En fet och givmild palettrensare som aldrig tummar på trycket i den så vitala syran. För en gång skull en Chablis PC som är redo att rocka. Pop and Pour!

Till Systembolaget
Rayos Uva Olivier Riviere Vinos

Rayos Uva Olivier Riviere Vinos - 159 kr

Ett litet charmtroll som aldrig blir för simpelt då det kan stoltsera med en seriös ryggrad av arbetande syror. Inte direkt normen då lätta händer hanterar en pepprig kryddighet som ligger som en subtil matta under den lila frukten. En frisk och modern fläkt som skriker “poppa mig!”.

Till Systembolaget
Les Claux Domaine Raymond Usseglio & Fils

Les Claux Domaine Raymond Usseglio & Fils - 237 kr

​​Doften av julbak och apelsin fyller rummet och ett tillgängligt stycke druvmust presenterar sig. Bra tryck i smak och struktur men förvånasvärt lätt för att vara en CdR vilket endast ska tolkas som en positiv anmärkning. Ett vin som ger allt det kan, gör det bra och slukas för en rimlig slant.

Till Systembolaget
Chianti Classico Riecine

Chianti Classico Riecine - 1 199 kr

Inställsam med tillräcklig pondus för att inte vara pilsk på ragg 02.30. Sangiovese i sin renaste form med klarröd frukt som drar mot syrlig, gröna örter, grusig apelsinzestiga syror och svart te. Farligt lättdrucket med fullt fokus på att tillfredsställa utan bli enformigt.

Till Systembolaget
Daniel Bouland Côte de Brouilly Cuvée Mélanie

Daniel Bouland Côte de Brouilly Cuvée Mélanie - 344 kr

En mjuk doft av skogsmulle söker och finner sig bekvämt i näsan för att imponera på de rätta cellerna. Ett vin makat för en direkt njutning och då får ni vildhallon, söt lakrits, viol och mulltna löv som ett brev på posten. Behagligt för alla närvarande.


Till Systembolaget
Crozes Hermitage Alain Graillot

Crozes Hermitage Alain Graillot - 297 kr

Ultraklassiker som i -19 vibrerar av svarta oliver, blod och lavendel. Snygga syror plockar upp pepparkorn och svalkande mörk frukt av bara farten i munhålan där allt är välgjort och gott i vanlig ordning. Ett viloläge på några år gör absolut ingen skada.


Till Systembolaget
Barolo Trediberri

Barolo Trediberri - 279 kr

Saftig apelsin, syrlig citrus, nypon, järn, grus och lakrits. Delikat med klockrena syror med juvenil, rivig tanninstruktur som viskar om stora ting bakom lagrings-krönet . Logiskt följdriktig in i kaklet med autencitet förklädd till en ballerina med tyngd. Alltid bra.


Till Systembolaget
Albino Rocca Barbaresco

Albino Rocca Barbaresco - 395 kr

Smått medicinal utan att bli hostmedicin vilken varvas med  svarta vingummi doppade i ett hav av röd frukt, violer och örter. Lättsamt och välkomnande i munhålan med en ynglings självförtroende utan att bli aggressiv och obstinat. Ge det några år.


Till Systembolaget
DAOU Reserve Cabernet Sauvignon

DAOU Reserve Cabernet Sauvignon - 469 kr

Ljuvlig näsa med hals-tablettig aura där sötlakrits tar pole med flödet av mörk frukt och fat tätt i bakhasorna. Ett välgjort och välbyggt vin som inte maskeras av sin vinmakning utan pushas av sin fräschör.

Till Systembolaget
Frog's Leap Rutherford Estate Cabernet Sauvignon

Frog's Leap Rutherford Estate Cabernet Sauvignon - 209 kr

Tät med tydliga stråkar av mint och gröna blad över den primära cassis-sexiga fruktprofilen. Längden är är lång men helheten ung vilket de sprudlande mineralerna annonserar från start till mål. Det är en kort långliggare men sömmarna sitter så neka inte korkskruven om den pockar på uppmärksamhet.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.