Bottle loader

Tillfälligt sortiment 27 oktober 2023

Tillfälligt sortiment 27 oktober 2023

Tillfälligt sortiment 27 oktober 2023 - nya viner i butik!

Månadens sista lansering bjuder på en underbar mix av elegans och galenskap, direkt drickbarhet och eviga lagringsobjekt. Blygsamma prislappar samsas med oblyga men alla faller inom ramen för sans och balans. Ett, på många sätt, kul släpp!

Mycket nöje!

Kerner Nössing Manfred

Kerner Nössing Manfred - 219 kr

En blomstertid nu kommer med lust och fägring stor. Och den kommer tillsammans med en behaglig rikedom av solkysst frukt som aldrig blir marmelad. I munnen fortskrider den florala rundturen som doppas i en behaglig textur navigerad av klockren struktur. Direkt drickbart och väldigt gott.

Till Systembolaget
La Escribana Vino de Pasto

La Escribana Vino de Pasto - 269 kr

En flytande gudagåva till alla som uppskattar Jerez, Palomino Fino och en tunn slöja av jästtäcke a.k.a Flor. I näsan kommer arrak från faten samt gul frukt, mandel, örter och jäst. Harmonisk i munhålan med salmiak som pricken över näs-Iet i den efterföljande, långdragna eftersmaken som avslutas med ett dopp bland tång och snäckskal. En personlighet med snygg klangbotten och oändlig användbarhet vid matbordet.

Till Systembolaget
Au Bon Climat Santa Barbara County Chardonnay

Au Bon Climat Santa Barbara County Chardonnay - 269 kr

Gråpäron, patisserier, grönt äpple och subtil tropik. Snygg i munhålan med citronkräm och cgrapefrukt i fören tillsammans med kola- remmar och gula äpplen i bakluckan. Gott och snyggt  vanlig ordning. 

Till Systembolaget
L'Esprit de Chevalier Blanc

L'Esprit de Chevalier Blanc - 369 kr

Klassisk doft av semillonskt gummi införlivas snabbt i ett myller av örter, päron, hasselnötter, passionsfrukt och muskot. Helheten är så stilig med stringens genom hela upplevelsen där vinet avslutar med ett lite snyggt bett i svansen. Rasande ungt dock, behöver 10+ år för maximal avkastning men då får ni något långt över den i sammanhanget blygsamma prislappen.

Till Systembolaget
Ridge Estate Chardonnay

Ridge Estate Chardonnay - 765 kr

En doft präglad av sin vinmakning och terroir; ekfat, mallo och en rökig knall-pulver-minealitet dominerar totalt. Svalkande snyggt i munnen där hasselnötter och gul tropik möter fin rytmik vilket skapar en smakrikedom driven av fräschör och snitsigt hantverk. Gott nu, då och om 10 år.

Till Systembolaget
InMune Colección Garnacha Bodegas Tandem

InMune Colección Garnacha Bodegas Tandem - 159 kr

Björnbär, hallon och blyerts fyller en glaset och en tydlig garnacha börjar sin resa från jord till mun. Genomgående balanserad och snygg där längden går i prislappens tecken. Ett klassiskt ståltanks-driv i fruktprofilen ger tydlighet i helheten vilken är ämnad för svala stora klunkar utan analys.

Till Systembolaget
San Fereolo 2016

San Fereolo 2016 - 299 kr

En gammal favorit som i årgång -16 ÄNTLIGEN är tillbaka i gammal fin och ren form. Här bjuds vi på arketypiska aromer av grus, mineraler, körsbär, bondgård och örter. Fin struktur med slipade tanniner och perfekta syror som eleverar den mumsiga frukten. Ett stadigt bonntjut till vin med en djup själ och mängder av karaktär.

Till Systembolaget
Esprit de Gloria

Esprit de Gloria - 319 kr

En tät och sammanbiten doft av björnbär, lila plommon, svarta vinbär, och mynta. Lätt och förvånansvärt läskande vilket passar smakprofilen som domineras av vinbär i svart och röd skrud. Väl sammansatt med en stadig ryggrad habila syror viskar om en ung pava vin med goda framtidsutsikter från en fruktansvärt stark årgång.

Till Systembolaget
Giacomo Grimaldi Barolo

Giacomo Grimaldi Barolo - 349 kr

Salmiak, jordgubbar, nypon och blodapelsin sätter tonen i en välkomnande Barolo som, till skillnad från många 2019, är mer öppen och spelbar i munnen där smaken följer näsan och strukturen agerar stabil back-up. Peak dock fortfarande 5+ år borta. 

Till Systembolaget
Château Léoville Poyferré 2015

Château Léoville Poyferré 2015 - 1 629 kr

Chateau L-P är en av mina favorit-producenter från ljuvliga Saint Julien. I bra årgångar är vinet alltid en fröjd och med tiden tar något majestätiskt vid med evighets djup komplexitet och prickfri struktur. Upplevelsen kan helt enkelt försvara sin höga prislapp. Viol, mandel, cassis, ceder och körsbär i primär nasal skönsång. I sin juvenila linda och delvis maskerad av sin riviga ungdomlighet. Behöver 10+ för att bli 10+.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.