Bottle loader

Tillfälligt sortiment 27 Maj 2022

Tillfälligt sortiment 27 Maj 2022

Tillfälligt sortiment 27 maj 2022 - nya viner i butik

Det nalkas sommar och soliga dagar vilket avspeglas i aktuella lanseringar framöver. Mycket rosé - av varierande kvalité samt grill-vänliga skapelser ocht behagligt mousseiga historier ämnade för skålande och skrålande när högtiderna stundar.

I vanlig ordning lyser en del guld med sin frånvaro. Här vill jag slå ett slag för Guffens Heynen som gör strålande och extremt lagringsvänlig Chardonnay i Mâconnais.

Mycket nöje!


Tête Nat Petillant Naturel  Les Têtes

Tête Nat Petillant Naturel Les Têtes - 189 kr

Brödig doft penslad med ananas och gult äpple. En helhet som verkar inom ramen av trevlig och inställsam med sköna vindar av smörig citrus-mylla och salta mineraler på toppen.


Till Systembolaget
Gusbourne  Rosé Brut 2018

Gusbourne Rosé Brut 2018 - 399 kr

En solig doft av smultron, rabarber och jordgubbar möter upp vid glasets brytpunkt och tar rätt rejäl med plats i kranverket. Upplevelsen lutar mer åt den rundlagda än strama stilen med hög dosage och mallo-deffade syror. Parametrar som ofta blir klumpiga vid disharmoni men ter sig här i harmoni och fullt logiska.

Till Systembolaget
Weingut Friedrich Becker Grauer Burgunder Kalkmergel

Weingut Friedrich Becker Grauer Burgunder Kalkmergel - 199 kr

Lätt touch av skalkontakt kombinerar bett med hallon, purfärsk limejuice, skiffer-regn och citronskal. Upplevelsen fortskrider i munhålan där en bra syra håller ställningarna i schack. Grauburgunder (Pinot gris) är inte sällan platt och oduglig men när skalen blir kyssta och snitsaren snitsig förvandlas upplevelsen till ett intressant-och julbordsvänligt vin.

Till Systembolaget
GB Spätburgunder Rosé Georg Breuer

GB Spätburgunder Rosé Georg Breuer - 139 kr

Stenfrukter möter färska körsbär som förenas med tysk precision och läskande fräschör. Det Breuerska drivet sitter som en pil på mitten av den rosa tavlan och för den med tålamod finns det mer ös under huven. Alltså inte oävet att spara en pava till nästa sommar.


Till Systembolaget
Rosé de Diel Schlossgut Diel

Rosé de Diel Schlossgut Diel - 169 kr

Snygg doft av spikrost, smultron, jordgubbar och regnstänk på sten. Rejält och levande i munnen med en bred närvaro och attityd utan bli kaxigt. Helheten är uppbackat av sjungande syror som ger en lång läskande eftersmak. Ett riktigt bra och gott rosévin där Diel visar mallen av energisk balans.

Till Systembolaget
Susucaru Rossato 2021

Susucaru Rossato 2021 - 249 kr

Vulkanisk sexighet med små puffar av rök toppad med salta ess, moreller och violer. Ett behagligt, matvänliga bett landar som en röd tråd genom hela munhålans system vilket drivs av blodapelsiniga syror som i sin slutkläm får sällskap av purfärska hallon. Något mer solmoget än vanligt men väldigt gott.


Till Systembolaget
Estrecho Monastrell

Estrecho Monastrell - 239 kr

Inbjudande och generöst med grill-lampan på helljus. Ett helgjutet vin vars enda uppgift är att behaga med en strid ström av björnbär, hallon, örter,kanel och mörk choklad. Ryggraden löser så att ekvationen aldrig resulterar i fatkladdig sylt utan här andas solkysst fräschör utan att skämmas. 

Till Systembolaget
Maurer Kadarka Old Vines

Maurer Kadarka Old Vines - 249 kr

Ett energisk knippe Kadarka som uppvisar druvans alla egenheter inkapslad i en solklar naturlig hantering där vinets vilda sida håller linjen inom sin egen galenskapen och presenterar ett lätt och charmigt vin som smakar körsbär, jordgubbar och julkryddor.


Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.
z