Bottle loader

Tillfälligt sortiment 27 april 2021

Tillfälligt sortiment 27 april 2021

Tillfälligt sortiment 27 april - nya viner i butik

Sista lanseringen i april komprimeras till endast 8 flaskor av den enkla anledningen att de var få viner som förtjänade sin plats i detta monument till nobel lista.... de åtta präglas av olika nivåer av charm och inställsamhet utan det tummas på hantverk.

Släppets stora stjärna hittar vi i Champagne,  bang for bucket i Lambrusco och vändans rosa inslag är hemmahörande i Adelaide Hills Austraila.

Mycket nöje!

Egly-Ouriet Les Premices Brut

Egly-Ouriet Les Premices Brut - 539 kr

Söt kalk-kakig doft sätter första doft-accord sen följer röda och gula äpplen, nougat, vaniljdrömmar, ananas och brioche. Finlemmad struktur med en bedårande balans mellan alla dess variabler. Generös från topp till tå, vi har att göra med en väldigt god Champagne.


Till Systembolaget
Rabl Gelber Muskateller Langenlois

Rabl Gelber Muskateller Langenlois - 129 kr

Floral till tusen med hela Sofieros rosenträdgård omvandlad till gas samt litchi, solmogen citron och nässlor. Det finns en harmoni i den nästan aggressiva parfymen som dämpas av en välspelande syra och behaglig textur. Rabl är en duktig på att hitta tydlighet i det simpla.

Till Systembolaget
Heimbourg Riesling

Heimbourg Riesling - 329 kr

Kräver sin runda i karaff för att sjunga, det vill säga extremt ungt och tight i nuläget men det finns ett vibrato av godsaker till den som väntar. Efter syresättning öppnar den tidigare maskerade gula frukten, mineralerna och söta kryddorna dörren på vid gavel och dansen är igång. Ett finputsat vin av en finkalibrig vinmakare som kommer ge lite av sig själv för varje år som går.


Till Systembolaget
Condrieu E. Guigal

Condrieu E. Guigal - 439 kr

Det är inte ofta det ramlar in viner från Condrieu och än mer sällan ger undertecknad tummen upp till en stil så kantad av syrabrist och tvål. Men här sitter allt som ett fint snidat sammetslakan. Druvan maskeras inte av det runda välmåendet utan en total harmoni infinner sig. Ett ostbrickans vin som behöver lite sällskap för må bra, speciellt i Corona-tider.

Till Systembolaget
Longview Nebbiolo Rosato

Longview Nebbiolo Rosato - 149 kr


En massiv och inbjudande doft av hallon, lakrits , örter och viol. Helheten bygger på ett habilt driv med smek där vi adderar apelsin till profilen i näsan. Ett potent och väldigt gott rosévin.

Till Systembolaget
Lambrusco del Fondatore

Lambrusco del Fondatore - 129 kr

Om ni är svaga för knastertorr lambrusco med bett och personlighet är Cleto Charli ett veritabelt är kap. Läskande med mörk murriga bigarråer, örter och grusiga mineraler samt en sjungande syra avkastar något som enbart kan beskriva “barnsligt lättdrucket”. Allt ni behöver är en vettig bricka chark.

Till Systembolaget
Rosso Colli Tortonesi

Rosso Colli Tortonesi - 164 kr

Doftar målarfärg, nya leksaker och murrig mörk frukt. Slimmad och behagligt sammansatt med bra syra och insmord tanninstruktur. Den snällare skolans Barbera/Dolcetto som, sett till sitt pris, applåderas för ett väl genomfört hantverk


Till Systembolaget
Mullineux Granite Syrah

Mullineux Granite Syrah - 699 kr

En sval och lättbegripligt tagning av druva och växtplats men långt ifrån enkelt. Struktur inramad i ett läskande uttryck med inställsam, ren syrah-frukt, florala anspänningar och pepparkvarn i uppstramad kavaj som gärna andas innan uppknäppning.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.