Bottle loader

Tillfälligt sortiment 26 Augusti 2022

Tillfälligt sortiment 26 Augusti 2022

Tillfälligt sortiment 26 Augusti 2022 - nya viner i butik

Systembolagets kommande släpp är ett stort, roligt och vackert släpp. Erkända vinhus och omhuldade producenter  bjuder på felfria skapelser och gör lanseringen till en av årets hitintills bästa. Gröna och blåa crescendon .är ett tyskt, överpresterande energiknippe samt en perfekt snickrad Mencia från Bierzo.

Det finns åter moderna klassiker, exempelvis Occhipintis Il Frappato , som tyvärr lyst med sin frånvaro på lanseringens provningar vilket är vad det är men tveka inte om ni får chansen. Saldot lär dammsugas kvickt.

Mycket nöje!

NOTA BENE! Vi har tekniska problem som gör att en del priser och produktinfo antingen saknas eller är felaktiga.

Stoneleigh Rapaura Series Brut Cuvée 2014

Stoneleigh Rapaura Series Brut Cuvée 2014 - 191 kr

Sval doft av flintiga mineraler, vitt bröd, citronskal och lime. Välgjort med väloljade syror samt en krämig mousse som håller sig i schack vilket synliggör en klinisk smak driven aromerna ovan samt grönt äpple och grapefrukt. En lika trevlig som oväntad överraskning.Till Systembolaget
Vincent Joudart Special Club 2018

Vincent Joudart Special Club 2018 - 496 kr

Bred och stor doft av vinteräpplen, mängder med citroner, ananas och kalksten. En direkt skönhet som är välsvarvad i munhålan, generös i sin breda, gula profil och sett till sin region startklar och redo för fredagsmyset.

Till Systembolaget
Larmandier-Bernier  Terre de Vertus 1er Cru Blanc de Blancs 2015

Larmandier-Bernier Terre de Vertus 1er Cru Blanc de Blancs 2015 - 701 kr

Lätt brödiga vindar lägger sig tryggt i myllan av citrus, kalk, fransk nougat och rök-infucerad lakrisal. Syran är skyhög men hanterbar och nödvändig för skapa ryggraden som ska hantera karnevalen som den varma årgången i kombination med principerna i källaren erbjuder. Klinisk, gräddig och energisk i vanlig ordning.

Till Systembolaget
Haardt Riesling

Haardt Riesling - 191 kr

En felfri doft av mineraler, aprikos och vit persika kidnappar ditt doftorgan under kontrollerade former. Sett till råmaterial något mullig men sjungande syror styr det ungdomliga vinet tryggt inom rieslingens ABC och avslutar med en charmig, salt finish som pågår och pågår och pågår. Grymt vin för sin slant.


Till Systembolaget
Walter Scott Bois-Moi Chardonnay

Walter Scott Bois-Moi Chardonnay - 295 kr

Små moln av krutrök, klementin, grapefrukt och popcorn svävar upp och fyller rummet av tydlighet. Stiligt, svalt och logiskt följdriktigt ända in i kaklet vilket direkt översatt betyder: “Jag är redo för stora klunkar och djupa ordväxlingar”.
Till Systembolaget
Pattes Loup Thomas Pico

Pattes Loup Thomas Pico - 345 kr

Ungdomlig låst i det nasala mellanlandet av honung, gult äpple, saltad kalk och salmiak. Öppen gata i munhålan där en curdig citron sveper in och framkallar ett saliverande ha-begär och en fet textur tar över med ett nästan torrexraktigt nafs på tungan. Skryter med ett strukturellt självförtroende ämnat för både konsumtion och ryggläge.


Till Systembolaget
Condrieu E Guigal

Condrieu E Guigal - 439 kr

Hej mitt blomsterland och hej citronpastiller, honung, örter och lime. Rokkoko-sexig kropp med två-tre lådor utdragna för maxad textur och rikedom samt ett juvenilt bittert avslut renderar karaktär. Ett kanonvin i en stil vilken alltid svävar utanför trendspaningar och under radar men som alltid är öppet mål i form av användbarhet.Till Systembolaget
Benanti Etna Rosso

Benanti Etna Rosso - 169 kr

En röd mörk tråd av körsbär där både moreller och bigarråer tar rejält med plats tillsammans med grusiga mineraler och blodapelsin syr sömmarna. Små nafsande tanniner adderar strukturell pondus och allt sitter om än fortfarande ungdomligt ofokuserat. Sänk temperaturen och låt vinet få en stund i karaff för optimalt resultat.
Till Systembolaget
Pax North Coast Syrah

Pax North Coast Syrah - 339 kr

Delikat frukt med mörka björnbär och vilda hallon i samkväm med rålakrits, blod, gröna kvistar och fräschör vilket ger en pigg helhet med old-schooliga vibes. Rakt upp och ner gott med väl avvägd struktur i sin cement-lätta skrud.
Till Systembolaget
Produttori del Barbaresco

Produttori del Barbaresco - 349 kr

Troget sin raka identitet går segertåget vidare och trots sina generösa helt integrerade 15%. blir vinet aldrig Alladinask. Fram på finslipade tanniner, hallon, svarta vingummi, grus, nagellack och apelsin. Rejäl struktur viskar om lång framtid i detta sedvanligt habila hantverk.

Till Systembolaget
Valtuille Cepas Centenarias

Valtuille Cepas Centenarias - 379 kr

Finlemmat med bett och personlighet. Frukten är stjärnan där en härlig korg av hallon och jordgubbar, gröna vår-bittra blad och söt lakrits fyller flätverket till toppen utan något faller av på vägen mot den perfekta picknicken.

Till Systembolaget
Côte-Rôtie Blonde du Seigneur  Domaine Georges Vernay

Côte-Rôtie Blonde du Seigneur Domaine Georges Vernay - 699 kr

En maffig syrah i total symbios med avsändarens filosofi och ett fint exemplar på druvans kärleksfulla samliv med en gnutta Viognier. Rökt kött, lavendel, björnbär och violer sitter som de ska sitta och under stolen ligger en matta salta mineraler som består långt bortom den blodiga finishen.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.
z