Bottle loader

Tillfälligt sortiment 25 Februari 2022

Tillfälligt sortiment 25 Februari 2022

Tillfälligt sortiment 25 Februari 2022 - nya viner i butik

Bra uppdelning av kulörer i stundande skärskådning. Ett digert axplock av godsaker där bubbel huserar, tyskar briljerar, Piemonte markerar och en uppsjö personligheter som vibrerar och levererar.

För ringa slantar dessutom. Sett till individuell prislapp, och om vi bortser från storleken, är släppet ett av de mer plånboksvänliga på ett bra tag.

Mycket nöje!

Franz Keller  Kaiserstuhl Pinot Rosé Brut

Franz Keller Kaiserstuhl Pinot Rosé Brut - 249 kr

En frikostig doft som trampar på gasen vilken inbegriper smultron, grapefrukt, lime, jordgubbar och kexig sexighet. En klinisk framtoning som är behagligt följdriktig tack vare den väloljade syran och harmoniska moussen. Kul och gott med Pinot N och B som bas.

Till Systembolaget
Andrea Felici Verdicchio dei Castelli di Jesi

Andrea Felici Verdicchio dei Castelli di Jesi - 169 kr

Örtig och med orientaliska inslag, sälta och läskande grön-gul frukt. Habilt vin i harmoni med smal rondör och fint klang i helheten. En välgjord verdichhio med ljuvlig italiensk aromatik som förtjänar sin vagn på listan aromatiska parad av tyska tåg.

Till Systembolaget
Keller Riesling Trocken

Keller Riesling Trocken - 174 kr

Trogen sin skapare presenteras en fjällbäcks-ren arom-boquet av stenig stenfrukt med örter och kalk i framkant samt en knivsudd limezest. I sin förskole-linda med god potential utan att bestraffa den som är sugen på ungdomlig fräschör i stora klunkar.

Till Systembolaget
Loimer  Langenlois Seeberg Grüner Veltliner

Loimer Langenlois Seeberg Grüner Veltliner - 199 kr

Välgjord G-V med kalasfina syror där fokus ligger på frukt som drar mot svalt saftig istället för druv-mallen av kryddor vilket ger en klinisk helhet och väldigt snygg Grüner vilket är ord undertecknad sällan andas.

Till Systembolaget
Santorini Assyrtiko Santo Wines

Santorini Assyrtiko Santo Wines - 199 kr

Rök, sultanrussin, apelsin, solmogen citrus och lava-mineraler med extremt tilltalande palett där läskande fräschör i balans med sin svalt solmogna skrud skapar grekisk framåtanda. Santo Spirito Santorini Assyrtiko!

Till Systembolaget
Milan Nestarec TRBLMKR

Milan Nestarec TRBLMKR - 299 kr

Doft av apelsin, mango, rooibos och marsipan. Sjungande syror och textur skapar en ryggrad vilken skapar en återhållen och väldigt tilltalande galenskap vilken också väcker en nyfikenhet över vad några år av vila kan skapa. Ett välgjort vin i fas med sin filosofi och den bästa TRBLMKR sen producenten landade på svensk mark - mycket bättre än ZVTRLOS

Till Systembolaget
Nierstein Ölberg Riesling GG

Nierstein Ölberg Riesling GG - 359 kr

Är, chockerande nog, den Ölbergska typiciteten trogen. En näsa med tydliga våt asfaltiga drag samt en citrusfrukt som dopats med sälta och umami. Snäll med lätt rondör i munnen, utjäst med en ung fruktprofil präglad av syrlig frukt. Välmående och lovande.


Till Systembolaget
Bonneterre Thierry Germain

Bonneterre Thierry Germain - 169 kr

Blodigt avväpnande personlighet där skogens alla bär leker midnatts-rave i  näsan. Omisskännlig DNA från stabil vinmakare vilket här betyder en lätt och läskande Cabernet Franc som bjuder på hänsynslös och okomplicerad drickglädje.

Till Systembolaget
Nebbiolo d'Alba Vigna Valmaggiore Giacomo Grimaldi di Grimaldi Ferruccio

Nebbiolo d'Alba Vigna Valmaggiore Giacomo Grimaldi di Grimaldi Ferruccio - 189 kr

Lakrits, nypon, torkade rosenblad, hallon och apelsin - En doft den trogna Nebbiolören känner till. Ett lätt handlag med mängder av attityd viskar om lagringspotential och seriositet , en flytande fifty-fifty-klubba i delikat snidad galaklänning

Till Systembolaget
Langhe Nebbiolo Piero Benevelli

Langhe Nebbiolo Piero Benevelli - 199 kr

Imponerande Langhe av fina Benevelli. Sköna stråk av aska, jordgubbar, mint och läkerol Cassis ligger tryggt i den juvenila och riviga tanninstruktur som är helt sammansvetsad med sin helhet. Upp i karaff och låt vinet få sin chans att sjunga rena toner till den feta tryffelpastan.

Till Systembolaget
Domaine Montirius  Le Clos

Domaine Montirius Le Clos - 289 kr

Tätt och läcker doft med lavendel, garrique, viol, svarta pepparkorn i samklang med sin sensualitet under duntäcket. Stor och massiv struktur där tanninernas nuvarande form behöver tämjas med blod och salt - ett bättre stycke lamm kommer göra under.

Till Systembolaget
Domaine Font de Courtedune

Domaine Font de Courtedune - 349 kr

Påvens nöffade pappskalle till slott presenterad i en behaglig viktklass där garrigue, jordgubbar och björnbär möter upp en helhet i balans med integrerad alkohol. Den sista tredjedelen får välkommet sällskap av sötlakrits och mosade vitpepparkorn.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.
z