Bottle loader

Tillfälligt sortiment 25 augusti 2023

Tillfälligt sortiment 25 augusti 2023

Tillfälligt sortiment 25 augusti 2023 - nya viner i butik

Lagom till löning kommer en av årets bästa lanseringar att fylla hyllor och webbsaldon i vårt avlånga land. Det är en uppsjö riktigt bra viner för rimliga slantar som får slåss om törstiga konsumenters kort och kontanter. Ett axplock berättar om tyska energiknippen som kittlar och skapar tandläkar-räkningar, lantbruket i Chianti visar framfötterna och olika uttryck av chardonnay manifesteras på bästa vis.

Vill också slå ett slag för viner som inte är med på listan på grund av missade provningar. Jamie Kutch har gjort sin bästa årgång någonsin och Castello di Verduno har skapat traditionell magi i Piemonte.

Mycket nöje!

Haardt Riesling

Haardt Riesling - 199 kr

En felfri doft av mineraler, aprikos och vit persika kidnappar doftorganet under kontrollerade former. Sett till råmaterial något mullig men sjungande syror styr det ungdomliga vinet tryggt inom rieslingens ABC och avslutar med en charmig, salt finish som pågår och pågår och pågår.

Till Systembolaget
Siefersheim Riesling Porphyr

Siefersheim Riesling Porphyr - 199 kr

En omisskännlig doft av citronjuice, persika, lime och regn-på-sten- mineraler sätter standarden när en flörtigt inställsam riesling tar ton. Väl avvägt med linjära syror som växlar tempo och jobbar stenhårt för innanmätets prismässiga stordåd. Köp!Till Systembolaget
Galerne Vézelay La Sœur Cadette

Galerne Vézelay La Sœur Cadette - 249 kr

Återhållsam och stram doft med tydliga spår av den jästfällnings-process som präglar helheten. I munnen mjukt och följsamt med en nödvändig masserande sälta som gör att begäret efter nästa klunk är starkt. En kliniskt ren och krämigt krämig upplevelse som smakar gul frukt-och citrusfrukt med salthaltiga mineraler som grädden på moset. Köp och drick på uppstuds. 

Till Systembolaget
Greywacke Chardonnay

Greywacke Chardonnay - 269 kr

En käftsmäll av vinifikation maxar utrymmet i näsan med fat, knallpulver och popcorn. Också munnen präglas fat-och malolaktiska smaker medan frukten , den svalkande, ligger där under och väntar. Grapefrukt, ananas och gröna äpplen kommer inom sinom tid integreras med helheten och då snackar vi väldigt mycket vin för pengarna. 

Till Systembolaget
Rijckaert Arbois Grand Elevage Savagnin Maison Rijckaert

Rijckaert Arbois Grand Elevage Savagnin Maison Rijckaert - 339 kr

En svag ton av curry blandas med boket äpple och grillad citron. Direkt och glasklar i sin framtoning med balans i bygget och lampan av drickglädje på helspänn. Förtjänar en runda i karaff för optimal återbäring och maxad användbarhet.

Till Systembolaget
Rijckaert Pouilly-Fuissé Sur La Roche Maison Rijckaert

Rijckaert Pouilly-Fuissé Sur La Roche Maison Rijckaert - 389 kr

Små poppande puffar av rök är startskottet för den annalkande storm av gula frukter och bitande mineraler som smekande följsamt skapar elektricitet i näsa och munhåla. Ungdomen till trots befinner sig vinet i en balanserad fas och är redo för stora kupor och friterade abborrar. 

Till Systembolaget
Castell'in Villa Chianti Classico

Castell'in Villa Chianti Classico - 249 kr

Klassisk luffarjuice pudrad med finess och tågräls-stonk rätt in i grustaget. Jupiters blod allra innersta väsen är en tidlös skapelse som kombinerar dåtid och nutid där kristallklar röd frukt med subtila mognadstoner vädrar morgonluft a la 2018. Vinet förtjänar sin tvåstegraket med en knäckt pava i helgen och en ämnad för längre skönhetssömn.

Till Systembolaget
Rasteau Cuvée Confiance Domaine La Soumade

Rasteau Cuvée Confiance Domaine La Soumade - 249 kr

En massiv solstrålande doft som pendlar mellan rött och svart med rålakrits och lokal garrigue som aromatiska följeslagare. Tät och inställsam med tydliga tanniner och Grenache-medel syror som kopplar ett mjukt grepp om upploppet där viol och tobaksblad avslutar den långa avslutningsfesten. 

Till Systembolaget
Kamara Nimbus Russus

Kamara Nimbus Russus - 259 kr

Doften är mogen och generös med röda äpplen, lila vindruvor, svarta oliver och tranbär. En doft som utmanar och skapar nyfikenhet vilken stillas av en läskande stil med fint driv där små nätta tanniner nafsar och filosofin visslar. En naturligt snickrad historia som älskar att serveras "svalt" till souvlakin.

Till Systembolaget
Fontodi Chianti Classico

Fontodi Chianti Classico - 329 kr

Arketypisk doft av grusig sommarväg, körsbär, rosmarin och lakrits. En tydlig mineralisk kärna ligger fastkilad i det jordiga ört-landet med fyra nyanser av körsbär som fallfrukt. Ett genomgående habilt vin utan överraskningar, tanninerna behöver kött och luft om tanken är att vinet ska knäckas till aftonens fredagsmys.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.