Bottle loader

Tillfälligt sortiment 24 augusti 2021

Tillfälligt sortiment 24 augusti 2021

Tillfälligt sortiment 24 augusti 2021 - nya viner i butik

Det var en del viner som föll bort från hyllorna förra veckan men på min lista var de fastnaglade och slår sig bekvämt in i lanseringen 24 augusti. Vi håller tummarna för att den befintliga uppställningen är korrekt även på tisdag vilket isåfall betyder en lansering som visar på en härlig mångfald där främst de blå druvorna visar på en ljuvlig mix av det konventionellt rustika och organiskt svala. Välgjorda viner från A till B.

Favoriter på ett silverfat genom ett stycke länk nedan.

Mycket nöje

Crémant de Savoie Extra Brut André et Michel Quenard

Crémant de Savoie Extra Brut André et Michel Quenard - 189 kr

En doft driven av olika nyanser av äpple med en viss brödig underton och mineralisk överton. Behagligt krämig mousse binder ihop och sealar dealen där den väldigt rena fruktprofilen och alp-luftiga texturen är vinets stora stjärnor.

Till Systembolaget
Delamotte Blanc de Blancs Delamotte

Delamotte Blanc de Blancs Delamotte - 529 kr

Komplex näsa med syrliga övertoner kryddat med stjärnfrukt, mariekex och pomelo. Vacker balans med en gräddig mousse som kapslar in de nasala intrycken och adderar jästfällningens avknoppningar samt ananas och gröna äpplen. Vackert!

Till Systembolaget
DeAetna Bianco

DeAetna Bianco - 179 kr

Salt citron, knallpulver, citronskal och lite svarta pepparkorn. Fin harmoni i frukten med grandiosa drag utan att någonsin halka in på grandiositet. Detta är läskande charm med solig aura och pigg energi. Kapa, fyll på och svälj.

Till Systembolaget
Dr Loosen Erdener Treppchen Riesling GG Alte Reben

Dr Loosen Erdener Treppchen Riesling GG Alte Reben - 195 kr

Honungsmelon, kiwi, lime och grapefrukt på näsan. Orienteringen i den tuggiga myllan av smak bjuder på en koncentration av aromerna ovan lagda på en flodbädd av honung. Stiligt linjärt och logiskt följdriktigt ämnat för lång framtid.

Till Systembolaget
Touriga Vai Nua

Touriga Vai Nua - 159 kr

Charmig näsa med hela skogens koloni av bär samt ett par drag på pepparkvarnen och en örtkvist till finish. En flytande läkerol cassis som överpresterar varje år och kostar mindre än vad det smakar.

Till Systembolaget
Treintamil

Treintamil - 179 kr

Balanserat och redo för livet sjunger kören av skogsbär och hallon höga oktaver över de mer nedtonade noterna av grönska och mineraler. Alkoholen bäddas in i den svala kavajen snidad av filosofins alla positiva attribut, faten putsar kanterna, stockarna vibrerar och handlaget får ett grönt VG. 

Till Systembolaget
A Lisa

A Lisa - 199 kr

Full fräs på björnbär, hallon, blåbär och örter i en len och generös förpackning som aldrig blir Önos skogsbärssylt. En svalodlad malbec med uppenbara värmepåslag i de solmogna kyssarna och den harmoniska koncentrationen men ryggraden och den nedskruvade alkoholen gör att  hela paketet ter sig logiskt följdriktigt. Altid bra - varje årgång är god och välgjord.

Till Systembolaget
Daniel Bouland Côte de Brouilly Cuvée Mélanie

Daniel Bouland Côte de Brouilly Cuvée Mélanie - 325 kr

Bärig bouquet med stänk av kanel och steniga mineraler sätter tonen för den kommande mun-mot-mun-metod(en). En rustik struktur under gamayiskt nätta vingar och ljuvliga men unga syror med sprudlande energi rattar råmaterialet i hamn. Ett kortare lagringsprojekt som kommer bli superbt med några år på nacken. Löp och köp!

Till Systembolaget
Bandol Cuvée Classique Domaine Tempier

Bandol Cuvée Classique Domaine Tempier - 359 kr

Subregionen Bandol med magikern Tempier snickrar ihop en bättre blend som ingen annan. Sammetslent lerig tanninstruktur, köttigt burdus i attityd och frukt. Vinet håller sig på rätt sida icing-linjen med sötlakrits, garrigue, murrig frukt och rosépeppar i startgroparna för något som kommer bli storartat med ett litet ryggläge innan konsumtion. Äntligen på hyllan!


Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.