Bottle loader

Tillfälligt sortiment 23 september 2022

Tillfälligt sortiment 23 september 2022

Tillfälligt sortiment 23 September 2022 - nya viner i butik

Friska gröna vindar varvas med det maffiga och mustiga i lanseringen 23 e september. Ett par härliga grepp om Albarino som visar att den i rätta händer kan förvandlas till mer än bara en havsbris i din citronsoda.

När vi traskar över till det blå råmaterialet kommer en uppvisning av sköna skönheter som går från det saftigt inställsamma till det ståtliga storslagna.

Mycket nöje!

Domaine Vigneau-Chevreau Vouvray Extra Brut

Domaine Vigneau-Chevreau Vouvray Extra Brut - 199 kr

Hintar av rabarber och vanilj i en gulkrämig helhet som doftar generöst och bjuder upp till flörtig dans.  En bred fyllig mousse, habil syra och tillräcklig med isande terroir för att bibehålla fräschör. Bra!

Till Systembolaget
Albamar Albariño

Albamar Albariño - 189 kr

Fokuset är tydligt. Råmaterial lika så. Vi snackar rejäla mängder örter med atlant-sexig citrus-sälta och fräschör.  Vinet vibrerar av ungdomlig naivitet och attityd. Hela ekipaget drivs av syrornas samspel och clou är fortfarande bortom nästa hörn men här finns tillräckligt med karaktär för att knäckas till måltider höga på citron och salt.

Till Systembolaget
Leirana Genoveva Albariño

Leirana Genoveva Albariño - 319 kr

Stort pådrag av insmickrande aromer av sötmandel, gråpäron och krämigt gula patisserier ger skenet av ett avrundat och välmående fylligt vin. In kommer det i munnen och en mer skarpladdat historia utkristalliseras där en-bita-i-citron attityd tar täten för att i nästa steg ge vika åt en bredare profil som finjusteras av skarpladdade syror. En prima Albarino!

Till Systembolaget
Gorro Alvarinho

Gorro Alvarinho - 170 kr

En penetrerande doft av knallpulver och svalkande citrusfrukt inbäddade i salta vindar över fältet av örter tar ett fast grepp om glas och strupe. I världen av Vinho Verde med sin få höga berg men extremt djupa dalar klättrar Gorro-Porro mot det gröna massivets högsta topp.

Till Systembolaget
Domaine de la Bergerie Les Pierre Girard

Domaine de la Bergerie Les Pierre Girard - 199 kr

I myllan av ananas och arrak finns ett naturligt handlag som viskar ömt om aceton och flyktiga estrar vilket enkom adderar komplexitet då balansen är intakt.  Med en behaglig textur och rund, inbäddad syra gör ett intressant vin anspråk på både det bokna och friskt kryddiga innan den bitiga, stenhårda finsishen nalkas vid horisonten.

Till Systembolaget
Juliusspital Würzburger Stein-Berg Riesling GG

Juliusspital Würzburger Stein-Berg Riesling GG - 399 kr

Floden av ett blomstrande potpurri kidnappat av saftiga persikor är lite av det fundament vinhuset står på. Slänger man sen i steniga mineraler och väloljade syror tar vi trappan upp i Julius hierarki till chefernas rum av välstädat och välgjort.

Till Systembolaget
Pinot Gris Clos Windsbuhl Vendange Tardive Domaine Zind-Humbrecht

Pinot Gris Clos Windsbuhl Vendange Tardive Domaine Zind-Humbrecht - 549 kr

En maxad upplevelse som skälver av exotiska kryddor, olika färger av stenfrukt, ingefära, ananas, marsipan och honung. Rara droppar guld som rör sig sömnlöst i total harmoni till evigheten vilket gör att vinet, trots sin massiva koncentrationen präglas av finess och elegans. Ett bättre vin till en mångsidig ostbricka går inte att finna.

Till Systembolaget
As Xaras Fedellos

As Xaras Fedellos - 199 kr

Vitpeppar plus lakrits plus jordgubbar plus björnbär i en svalkande kavaj är lika med en sexig bouquet. Munkänslan är blodigt järnrik med bra driv i sin saftiga persona. Således inte så mycket att orda om; Fram på sugrör och stora kupor!

Till Systembolaget
Moulin-à-Vent Champs du Coeur

Moulin-à-Vent Champs du Coeur - 209 kr

Fin koncentration och fokus med en total dominans av lingon och körsbär på näsan. Extremt ung men ändå behagligt logisk struktur med uttorkade tanniner och juvenila vibbar av gröna syror och gröna kvistar. Ett lovande vin som kommer växa 2-3 snäpp inom 5-8 år.

Till Systembolaget
Bloody Hill Villages Cabernet

Bloody Hill Villages Cabernet - 249 kr

En tydlig och finstämd kommuniktaion som inte bjuder på några direkta överraskningar vilket är en bra signal för alla med förkärlek till Cabernet Sauvignon. Skön följsam struktur med ett övertydlig och städat råmaterial som bjuder på svarta vinbär, eucalyptus, körsbär och örtkryddor.

Till Systembolaget
Barolo Bricco delle Viole

Barolo Bricco delle Viole - 579 kr

En ljuvliga slinga av blodapelsin, hallon, mosade jordgubbar och sötlakrits möter upp i näsan. Finstämd till max med rejäla tanniner som är där utan att maskera helheten vilken skriker om en stor Barolo i vardande. Ett smått underbart vin.

Till Systembolaget
Barolo Del Comune di La Morra

Barolo Del Comune di La Morra - 996 kr

Doften är fortfarande knuten men bakom skygglapparna väntar en subtila kyssar av fat, apelsin, nypon, solmogna röda bär och grusiga mineraler som fortskrider i munhålan där rejäla mängder torrextrakt dominerar i en delikat men påtagligt ung skrud.Förutsättningar finns det gott om men här rekommenderas en längre tid i källaren eller en arbetsdag i karaff innan förtäring sker till fett och salt.

Till Systembolaget
Château d´Ampuis Côte Rôtie

Château d´Ampuis Côte Rôtie - 1 095 kr

Massiv med evig struktur och evig längd. En köttigt vilt-kryddig men samtidigt sensuellt violett parfym där fruktskålen består av hallon, mörka plommon och björnbär som samspelar med en ljuvlig bukett örter, svarta pepparkorn och salt fiskiga mineraler. En gigant som kommer fortsätta ge i evigheter.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.
z