Bottle loader

Tillfälligt sortiment 22 April 2022

Vinklubben använder cookies
Vinklubben.se använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Tillfälligt sortiment 22 April 2022

Tillfälligt sortiment 22 april 2022 - nya viner i butik

Efter en välbehövlig ägg-driven ledighet kastar vi oss över nästa lansering som stundar, i vanlig ordning, på fredag klockan 10.00.

Det är mycket som händer på listan över viner, framskjutna ess tar sin plats mellan kittlande bubblor och smekande syror.  Ett intialt läskande släpp som ger ett sken av att sommaren står för dörren vilket alltid bör premieras. Men vi hittar också välgjorda personligheter från det nordliga höglandet i Italien samt trotjänare som fortsätter leverera år efter år.

Mycket nöje!

Aphros Phaunus  PET NAT

Aphros Phaunus PET NAT - 229 kr

En floral parfym som tillsammans med en korg saftiga persikor tonsätter viben under näsans ingångar. En lagom dos örtig sälta adderas munhålan och en typ av somrig mall för välkomstaperitif presenterar sig. Gott!

Till Systembolaget
Aphros Phaunus PET NAT Rosé

Aphros Phaunus PET NAT Rosé - 229 kr

Rejält bärigt - smultron och hallon i röd dominans  Läskande med skön balans i en mer uppstramad stil än syskonet ovan vilket viskar om knastertorra drömmar och en mångsidighet värdig en studentbuffé.

Till Systembolaget
Nyetimber Blanc de Blancs

Nyetimber Blanc de Blancs - 619 kr

Initialt något reduktiv och svettig men bakom skynket hittar vi gula äpple, kalkig sexighet, ananas och lime. Upplever det vara en något varmare årgången vilket inte är direkt negativt då vinet är mer redo och avrundat utan att tumma på varken syror eller balanserad mousse. Gott och välgjort i vanlig ordning.

Till Systembolaget
Savennières - Roche aux Moines Domaine aux Moines

Savennières - Roche aux Moines Domaine aux Moines - 319 kr

Mättad och inte helt öppen doft men inget hindrar vinets solklara typicitet. Alltid en fröjd när dropparna landar på tungans ivriga spets med en smekande kvalité som göra lena droppar honung avundsjuk. Gult äpple, våt ylle, bivax, citronskal och hyvlad mandel i knastertorr stil.

Till Systembolaget
Rijckaert Arbois Grand Elevage Vieilles Vignes

Rijckaert Arbois Grand Elevage Vieilles Vignes - 319 kr

En svag ton av curry blandas med boket äpple och grillad citron. Direkt och glasklar i sin framtoning med balans i bygget och lampan av drickglädje på helspänn. Förtjänar en runda i karaff för optimal återbäring och maxad användbarhet.


Till Systembolaget
Strekov Porta #6

Strekov Porta #6 - 349 kr

Mango, apelsin, vitt bröd och aprikosmarmelad på näsan. Svårt gott i munhålan med ljuvlig balans, god längd och nätt uttryck. Som att svart te förenas med iste och hoppar ner i tropiska farvatten.

Till Systembolaget
Lambrusco del Fondatore

Lambrusco del Fondatore - 129 kr

Hallonsoda med körsbärskärnor på näsan. Mycket citrus och mineraler i munnen med anslag av aromernas körsbärsdal. Det är vad det är och det är gott och småtrevligt. Sa någon charkbricka?

Till Systembolaget
Marcel Lapierre Morgon

Marcel Lapierre Morgon - 259 kr

Tydligt Lapierresk doft med perfekt mängd volatilitet inkilad i den klara, socker-röda frukten. Behagligt inställsam med skön energi i sin kontrollerade vildhet. Om inte hajpen börjat avta är vinet slut innan klockan slår 10.01.

Till Systembolaget
Barolo Bussia Cascina Dardi Alessandro e Gian Natale Fantino

Barolo Bussia Cascina Dardi Alessandro e Gian Natale Fantino - 499 kr

Lakrisal, slingor av viol, jordgubbar, grus och en perfekt dos brett. Fin och elegant med slimmad kostym med en garvsyra och som i nuläget syr stygn för feta såser och smör. Inget annat än ett förträffligt uttryck av område och druva. Fantastiskt sa Fantino.

Till Systembolaget
Moscato d'Asti G.D. Vajra

Moscato d'Asti G.D. Vajra - 125 kr

En no brainer som verkligen inte behöver någon inställsam analys och kontemplation: Floralt, söt citrus, kanderad marmelad. Lättgillat, somrigt och snuskigt gott till jordgubbstårta pyntad med limezest och citronmeliss.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.