Bottle loader

Tillfälligt sortiment 20 Januari 2023

Tillfälligt sortiment 20 Januari 2023

Tillfälligt sortiment 20 januari 2023 - nya viner i butik

Nu är tiden kommen för årets första lansering av det så älskvärda tillfälliga sortimentet. En blandad kompott där en hel del inte riktig föll undertecknad i smaken samt pärlbandet av storsäljare som inte gick att prova. Tänker främst på Lapierre, Porsleinberg, Dominio Aguila, Lambert och det så ståtliga Klein Constantia.

Där av liten men naggande god lista där temat lyder balanserad smakrikedom. 

Mycket nöje!

Longitude Premier Cru Blanc de blancs Larmandier-Bernier

Longitude Premier Cru Blanc de blancs Larmandier-Bernier - 589 kr

Ett isande och biodynamiskt munskölj med mer kräm än kalk sett till förra årets upplaga.  En Blanc de Blancs i direkt och maffig stil, påverkad av årgången, helt i fas med den generösa smakprofilen som bjuder på ananas, vitt bröd, gula-och gröna äpplen och solkyssta citroner.

Till Systembolaget
Riesling Trocken Weingut Katharina Wechsler

Riesling Trocken Weingut Katharina Wechsler - 168 kr

"Stabil" är ett ord som landar rätt när jag återbesöker Wechslers med näsa och sinne. Doften är tydlig och smekt med passionsfrukstkärnor, krusbär, kiwi och lime. Läskande med ett påtagligt driv i sin karaktär. med en citronskalig aura i smak och en rak höger av syror som drar helheten långt över mållinjen.

Till Systembolaget
Bründlmayer Ried Heiligenstein 1ÖTW Riesling

Bründlmayer Ried Heiligenstein 1ÖTW Riesling - 295 kr

Krusbär, gröna äpplen, citroner, dagg och örter ligger som en svalkande matta över en helhet packad med ursprung, attityd och smak. Avdelning säkert kort där producentens självklarhet agerar röd tråd och smaken är ett koncentrat av doftorganets upplevelse. Fortfarande i sin linda med oförlösta växlar under huven

Till Systembolaget
Philipp Kuhn Riesling Kirschgarten Großes Gewächs

Philipp Kuhn Riesling Kirschgarten Großes Gewächs - 364 kr

En otroligt rik doft där kalkstens-mineralerna är så massiva att förnimmelsen av en vit bourgogne inte är långt borta. Ofullbordad i sin personlighet för under den eleganta ytan väntar en klinisk frukt bestående av färsk persika, grapefrukt, citron samt en bukett vita blommor och kilovis med mineraler,

Till Systembolaget
Grignolino d'Asti Frasca la Guaragna

Grignolino d'Asti Frasca la Guaragna - 199 kr

Skir och delikat a la Grignolino men här finns ett extra plus på menyn i form av mer bensin i motorn. Fruktkompotten av jordgubbar, nypon,  och hallon bäddar in sig och finner ro i det gracila klippet och följer med hela vägen vilket gör att upplevelsen aldrig ter sig för enkel och lätt.

Till Systembolaget
A Tribute to Grace Grenache

A Tribute to Grace Grenache - 276 kr

En näve örter kramar hårt och mosar en pur röd frukt i form av jordgubbar, hallon och blodapelsin. På alla vis och redo för stora kupor och svalare temperaturer. Gott som tusan och knappast blir det sämre av ett gäng lila violer med en minimal stång vanilj på toppen.

Till Systembolaget
Pyramid Valley Central Otago Pinot Noir

Pyramid Valley Central Otago Pinot Noir - 287 kr

Doft av klassiskt snitt med syrligt solkyssta körsbär, jord, kanel och grönska. Snyggt med bra energi vilken behöver något år för att integreras och finna harmoni med frukt och tanniner. Vi låter alltså vinet få den kortare skönhetssömn upplevelsen förtjänar och njuter sedan av ett optimerat resultat.

Till Systembolaget
Les Laquets Cosse & Maisonneuve

Les Laquets Cosse & Maisonneuve - 297 kr

Snyggt och bläckigt fläckigt från Cahors. En flytande personlighet med långt liv och snäppet längre eftersmak. En perfekt dos volatila syror tar örter och frukt svart som natten på ryggen och joggar upp mot bergets topp utan att baktunga element hindrar stigningen. Toppen möter vi först med en bättre bit protein och det löser ni enkelt när arbetsklockan ringer och grillen brinner. (Jag vet, det är januari och sjuhundra år till grillsäsongen kickar igång. Men solen skiner och drömmen består)

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.