Bottle loader

Tillfälligt sortiment 20 april 2021

Tillfälligt sortiment 20 april 2021

Tillfälligt sortiment 20 april - nya viner i butik

Månadens tredje lansering kräver sina sedlar men skeppet med krossade druvor är maxat från topp till tå. En trevlig mix av stilar, smaker och hantverk gör att släppet fångar den törstiges efterfrågan och stillar novisens nyfikenhet.

Idag levereras grandiosa viner med lantlig touch från norra Italien, mineral-kyssta fransoser och moderna spanjorer. En trevlig blandning av olika filosofier och uttryck skapar en gedigen skara viner. 20 april levererar på alla fronter och silverfatet presenteras i slutande ordning nedan.

Mycket nöje!

Aphros Phaunus PET NAT Rosé Adega Aphros Wine

Aphros Phaunus PET NAT Rosé Adega Aphros Wine - 229 kr

Soliga sommarbär, kalkig mineralitet och citrus i färgen rosa avkastar en väldigt tilltalande bouquet av semester. Genomförande är vackert med en lite yvigt krämig textur och tydliga friska anslag. Smaken går hand i hand med doften med salvia och rabarber som viktiga tillägg.

Till Systembolaget
Guímaro Blanco

Guímaro Blanco - 1 040 kr

En rak syra eggar den pigga aromatiken som alstrar en tydlig ton av citronskal, nässlor, mandel, gula päron, örter och vita blommor. Purfärskt i hela sin framtoning och druvan skiner ikapp med sin makare och adress. Det här känns verkligen som gremolatans bästa kompis.
Till Systembolaget
La Vouivre

La Vouivre - 1 599 kr

Gråpäron, orientaliska kryddor, syrlig citrus samt klassisk terroir a la jura och svett. Smakar bra då det smakar tydligt Arbois och det som saknas i energi och sprak ersätts med en direkt charm och kräm. En snäll introduktion till hela hipster-generationens älsklings-region.

Till Systembolaget
Dog Point Chardonnay

Dog Point Chardonnay - 269 kr

Från första sniff är vinet insvept i sin egen vinmakning med tunga gaser av mallo-popkorn och krutig rök . Det här behöver en runda i karaffen för öppna upp och visa sitt register av ananas, stenfrukt, fatkryddor och grapefrukt. Det är mycket chardonnay för sin peng men källaren behöver ta ett steg tillbaka och integreras med frukten. Låt vinet bida sin tid för maxad utdelning.

Till Systembolaget
Chablis Domaine Pattes Loup

Chablis Domaine Pattes Loup - 895 kr

Tight mineralitet i form av saltad kalk samt gul frukt, gröna äpplen och curdig citron sveper in och framkallar saliv och ha-begär. Ett väldigt rakt vin som vet vad det vill med sitt rena, lätta anslag. Gott om ungdomligt självförtroende för både konsumtion och ryggläge.
Till Systembolaget
Vignoble du Rêveur Artisan

Vignoble du Rêveur Artisan - 169 kr

Skönt skal-beklädd doft med ett vackert oranget grepp i form av apelsinzest, nypon, kanel och blodapelsin inkarvade i den Alsaceiga blomster-parfymen. Snyggt sammanfogat i munhålan där Pinot Grisen tar sin direkta plats med rondör och återhållen energi. Fin balansakt som bör korkas upp och svepas utan nåd.

Till Systembolaget
Château Puygueraud

Château Puygueraud - 199 kr

Inställsam och cassis-dominerad doft där aromer av ceder, röda vinbär och mynta harvar i bakgrunden. Charmigt vin i generös stil som inte tummar på sin seriositet då syror, tanniner och alkohol jobbar mot ett gemensamt mål och fräschören inte viker en tum. 

Till Systembolaget
Villa de Corullón

Villa de Corullón - 399 kr

En perfekt take på Bierzos peppriga stolthet. Ett koncentrat av pressad frukt i harmoni med vinmaknings-filosofins fräschör vilket avkastar ett synnerligen älskvärt vin som vibrerar av mosade hallon, ett driv av örter, turkisk peppar och violer.Till Systembolaget
Barbaresco Rabajà Luisin

Barbaresco Rabajà Luisin - 399 kr

Galet snygg näsa med mörka hallon, nypon, söt lakrits och lila blommor. Sötdriven och vacker smakprofil med finkornig struktur och apelsin-drivna syror. Luisins tolkning av adress och druva är buteljerad kärlek, lanseringens mest givna köp.

Till Systembolaget
Barolo Bussia Cascina Dardi Alessandro e Gian Natale Fantino

Barolo Bussia Cascina Dardi Alessandro e Gian Natale Fantino - 489 kr

Inte helt olik Luisin i sin nasala framtoning men här tillkommer en knivsudd brettanomyces och en bredare ört-profil.  Vinet känns förbluffande givmilt i sin delikat lantliga skrud med en ständig närvaro av syror och källarens mikroklimat. Du känner av de gröna fingrarna från första sniff till sista sipp.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.