Bottle loader

Tillfälligt sortiment 19 oktober 2021

Tillfälligt sortiment 19 oktober 2021

Tillfälligt sortiment 19 oktober 2021 - nya viner i butik

Nu äntligen kan plattformen nagelfara de tillfälliga släppen igen. Näsan sänker garden mot lanseringen 19 oktober och gillar vad den sniffar. Fördelningen är något ojämn då  vågskålen viktas mot de gröna druvorna men stjärnhimlen lyser klar i blått vilket således resulterar i någon form av jämnvikt.

Bodegas Muga rattar världsklass i den svårälskade genren "maffig Rioja" och Elio Sandri virkar med sedvanlig finess och tar 20-talets stora årgång till nivå++. 

Mycket nöje!

Vernaccia di San Gimignano Vigna Santa Margherita

Vernaccia di San Gimignano Vigna Santa Margherita - 369 kr

En något udda men mineralsexig fågel från den Toskanska myllans vackraste makroklimat. A two-face-killer av vinmakning och fruktig fräschör där emfas ligger på att vara startklar för den vällagade kycklingen som steker och svettas i ugnen. När fredagens lugn sänker sig sänker ni glasen.


Till Systembolaget
Kapellenberg Silvaner Erste Lage

Kapellenberg Silvaner Erste Lage - 198 kr

Druvtypisk doft av just druva samt litchii, saftig persika och rosor. En bred smak som finner harmoni med sig själv vilket avkastar en avundsvärd längd där finishen sakta skruvas ned i takt med att citrusen skruvas upp. Gott.


Till Systembolaget
Wohlmuth Ried Steinriegl Sauvignon Blanc

Wohlmuth Ried Steinriegl Sauvignon Blanc - 231 kr

Aromatiskt med subtil druvtypisk grönska, våta stenar, passionsfruktskärnor och nässlor. Ett gediget virke där ett ungdomligt “ur led” präglar helheten men det är smolk som räddas av en väloljad ryggrad och harmoni.

Till Systembolaget
1583 Albariño de Fefiñanes

1583 Albariño de Fefiñanes - 228 kr

En tilltalande doft av sura ess, lakrits, gula äpple och örter präglar fruktprofilen. Trycket i syran är högt vilket vinet behöver då den något fatpräglade helheten kräver fräschör. En lätt bitter ton i svansen adderar komplexitet och en fin framtidsprognos.

Till Systembolaget
Keller Limestone Riesling Kabinett Goldkapsel

Keller Limestone Riesling Kabinett Goldkapsel - 266 kr

Om vi mixar dagg på asfalt, stänk av petroleum, basilika, solmogen lime, kalksten och citronskal med en semi-utjäst druvmust samt citron-stinn syra och tappar upp på stora buteljer ämnade för stordåd. Då har vi kul.

Till Systembolaget
Luigi Spertino Grignolino d'Asti 2021

Luigi Spertino Grignolino d'Asti 2021 - 239 kr

Subtil doft av mördegskaka, ananas, stenflis och gula äpplen. Mer levande i munnen med ett bra drag i syran vilke håller allt på mattan inom sin egen ungdomliga linda. En trevlig liten skapelse för en fullt rimlig slant.

Till Systembolaget
Château Fuissé Tête de Cuvée

Château Fuissé Tête de Cuvée - 295 kr

Under ytan spänstig med timid gul frukt, införlivade fat och juvenil terroir. En balansakt utan slagsida med perfekt samspel mellan vinmakning och frukt. Ett kompetent vin som behöver en kortare vila för full acceleration

Till Systembolaget
Bott Frigyes Kadarka

Bott Frigyes Kadarka - 256 kr

Vinet söder om Chambolle… eller ursäkta Pohronie Slovakien bjuder på en skir doft av sirlig röd bärfrukt, blodapelsin, mineraler och kryddor. En transparent uppenbarelse som redan nu bjuder på fin upplevelse men känslan är att endast 2-3 år räcker för en maxad utväxling.

Till Systembolaget
Massolino Barolo

Massolino Barolo - 346 kr

Rak och tydlig med med signumet Massolino och Baroli inristat i pannbenet. Med andra ord omisskännligt i sin parfymerad frukt inbunden i ett nätt handlag och garvsyra a la 2017. Det här kommer bli kanon med några år på nacken. 


Till Systembolaget
Barolo Perno

Barolo Perno - 1 315 kr

Fantastisk parfym med rosor, apelsiner, kryddor och en fin slinga av örtigt grusdamm. Eteriskt med pondus där en finslipad men juvenilt naggande struktur bär den helhet som endast kan beskrivas som ett parfymerat ess. Elio är Elio och dennes anknytning till jorden ekar som en röd tråd genom hela upplevelsen. Drick en. Spara nästa.

Till Systembolaget
Torre Muga Bodegas Muga

Torre Muga Bodegas Muga - 649 kr

Tätt och murrig doft inkilad i ett balanserat mörker av bästa slag. Ett extremt välgjort fullblod som har fullt fokus på att utvinna kraften i råmaterialet utan att tumma på fräschör och elegans. Undertecknad är inget stort fan av vare sig Rioja eller Tempranillo men här är det bara lyfta på hatten. Ett fenomenalt vin.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.