Bottle loader

Tillfälligt sortiment 19 Augusti 2022

Tillfälligt sortiment 19 Augusti 2022

Tillfälligt sortiment 19 Augusti 2022 - nya viner i butik

Som en strimma solljus över faktumet att semestern är över skrider  systembolagets tillfälliga sortiment åter ut i rampljuset. Det står klart med all önskvärd tydlighet att det vankas kräftskivor* och sena grillkvällar på vad som lanseringen har att erbjuda. Svenskens sista andetag innan mörkret står och bankar hårt på dörren.

Således kommer nedan ett bräde av användbara doningar för kommande skivor och klor.

Mycket nöje!

*Tyvärr försvann två artiklar från lanseringen under veckan. Hoppas på återkomst längre fram.

Susumante L’Archetipo

Susumante L’Archetipo - 181 kr

Doftar hallon, jordgubbar, gröna  krusbär och sommarens sista andetag. En enkel men väldigt god hallonsoda för de vuxna och sensommarens värme som får agera slut-på-semester-medicin när verkligheten knackar på dörren.

Till Systembolaget
Le Naturel Vouvray Pet Nat Sebastien Brunet

Le Naturel Vouvray Pet Nat Sebastien Brunet - 179 kr

I startgroparna med ett återhållet men bredaxlat spektra av dofter med våta stenar, gult äpple och stjärnfrukt i spetsen. Mer öppet i munhålan med läskande kvaliteter och inställsam frukt där grapefrukt och bivax utan pardon tar sin logiska plats.


Till Systembolaget
Charles Heidsieck Blanc de Millènaires 2007

Charles Heidsieck Blanc de Millènaires 2007 - 1 699 kr

Ett bubbel som med sin blotta närvaro skapar orimliga förväntningar. Juvenilt kalk-saltig mineralitet chefar över en mylla av citrus, saftig stenfrukt, isande gröna äpplen och ett litet flås av formfranska i svansen. Fortfarande i sin ungdomliga linda med attityd och syrliga syra inkapslade i en gigantisk förpackning av överdådigt och sylvasst.
Till Systembolaget
Joh. Jos. Prüm Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett

Joh. Jos. Prüm Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett - 399 kr

Fullmatad med kanderad ananas, vit persika, solkysst citrus och regdropps-mineraler till tusen. Sprittande och glädjefyllt vin och i  floden ner mot strupen adderas fläderblom och gråpäron i den redan massiva smaken. Godare än gott med ett långt liv på toppen.
Till Systembolaget
François Villard Crozes-Hermitage Certitude

François Villard Crozes-Hermitage Certitude - 229 kr

Ömsom sidfläsk ömsom blod med små puffar av rök i den becksvarta myllan av mörk frukt och svartpeppar. Knappas unikt, mycket av allt , men inom vin-ramen av lagom tack vare en stabil grund med bra syror och finkalibrerade, direkta tanniner. Välgjort men vila anbefalles i minst 3-5 år.

Till Systembolaget
Stolpman Vineyards Estate Grown Syrah

Stolpman Vineyards Estate Grown Syrah - 214 kr

Maffigt utan att falla från flaskhalsen ner i syltburken. Ultraklassisk med jordgubbar, vitpepparkorn, björnbär och rålakrits i en fullmatad pava redo för pop och rikets alla syrah-lovers. En balanserad helhet ger ett snyggt vin för ett bra pris.
Till Systembolaget
Love You Bunches Carbonic Sangiovese

Love You Bunches Carbonic Sangiovese - 229 kr

Lätt men uttrycksfull gas av körsbär, hallon och blodig apelsin. Läskande med fint uttryck och stabil struktur med en allt annat än förbjuden frukt och lättja. En flytande amerikansk italienare och glädjespridare som förtjänar en livsnjutare.

Till Systembolaget
Alfa Crux 2012

Alfa Crux 2012 - 319 kr

En väldigt habil malbecisk historia med maffiga förtecken och strukturella utropstecken. Svarta vinbär, örter, plommon och viol solkyssta utan att strålarna jobbat övertid. En kraftig och blod-kött-vänlig tanninstruktur viskar om evigt liv och förkärlek till nötiga köttbitar. Skruvarna sitter på sin plats och vinet har funnit harmoni i sitt massiva uttryck.Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.