Tillfälligt sortiment 18 oktober 2019

Tillfälligt sortiment 18 oktober 2019

Tillfälligt sortiment 18 oktober - nya viner i butik

Tillfälligt sortiment den 18 Oktober är en behaglig blandning av vilda lindansare och harmoniska jordmånskyssta hjältar. Lanseringen går i de goda vinernas tecken, skarvade för skålande och skrålande. På hyllorna kommer ni bland annat hitta nederbörd från Chablis, en strålande nebbiolo från rebellen Voerzio, Fred hashtag 3 samt ett blålila mörker från Ungern.


Lanseringen av tillfälligt sortiment är systembolagets sätt att erbjuda mindre kvantiteter av åtråvärda drycker. Mycket nöje!

Julien Brocard

Julien Brocard - 279 kr

Regnet öser ner på steniga klippor där den gula frukten ligger fastlimmad på klippblocket och röken stiger från revor i berggrunden. Den rock-solida strukturen viker sig inte en tum vilket avkastar slutsatsen att Julien Brocard kan se sig själv i spegeln utan att skämmas. Ett mycket bra vin för en rimlig mängd flis.

Till Systembolaget
Heimbourg Riesling

Heimbourg Riesling - 299 kr

Zind har verkligen ett Hum om hantverket bakom viner med en tydlig adress. Här har vi en maxad 0,75 liters terroir-driven motor som omvandlar råmaterial till solid Alsace-energi där koncentrerad riesling-frukt värvas med rök och mineraler utan att tumma på balans och syror. Det blir aldrig överdådigt utan logiskt följdriktigt ända in i kaklet.

Till Systembolaget
Meursault Narvaux

Meursault Narvaux - 499 kr

Djup och tydlig doft av solmogen citron, flinta, grapefrukt, grönt äpple och nötter. En bredare stil som inte tummar på elegans och finess, här snackar vi ett rött äpple av läraren för ett gott och habilt dagsverke. 2017 framstår mer och mer som en ljuvlig årgång för di gröne i Burgundy.

Till Systembolaget
Felseneck Riesling Kabinett

Felseneck Riesling Kabinett - 195 kr

En gammal och välkänd lite svår doft från Schäfer-Fröhlich. Fisigt gummi låter inte som hallonsoda men se den nasala upplevelsen transformeras i glaset till Blitz-spritz-bop med honungsmelon, lime och havre på bas, trummor och sång i en extremt tight orkester. En icke-säljande text till ett väldigt trevligt vin.

Till Systembolaget
Morgon

Morgon - 209 kr

Underbar doft av mogna jordgubbar, våta gröna blad, lakrits och mineraler. Mer konventionell än vad delar av gamay-maffian lär uppskatta men en fröjd för oss som undviker att fastna i bedrövliga fack. Fullt fokus på delikat frukt utan maskerande smink, känslan är att det finns en växel till. Lagra och njut.

Till Systembolaget
Hirsch Reserve Pinot Noir

Hirsch Reserve Pinot Noir - 699 kr

Ett molande och dämpat muller av underbar Pinot-frukt i färd med att anfalla på bred front. Allaredan delikat och stiligt men operationen bör stoppas då vinet kan växa till en jätte om fruktarmén får stanna på sitt boot-camp och avvakta krig i minst 10 år.

Till Systembolaget
Fred #3

Fred #3 - 189 kr

Vinet balanserar på rätt sida av den ömtåliga linjen, mycket tack vare sin bigarrå-porriga frukt som lyser i sitt mörker. Här finns också peppar och örter, nervkittlande syror och personlighet. Orkar man skriva en pun om Fred på jorden? Nope!

Till Systembolaget
Langhe Nebbiolo Disanfrancesco

Langhe Nebbiolo Disanfrancesco - 269 kr

Arketypisk doft av druva och område, råmaterialet överglänser det nymodiga. Vi snackar nypon, grus, körsbär, rålakrits och ett perfekt nedslag av nagelack. Dansant i munhålan med aggressiva små tanniner som tillsammans med Mr syra avkastar en otroligt vältrimmad historia. En modern take av nebbiolo-druvan vi väntat langhe på…Köp!

Till Systembolaget
Bourgueil Nuits d'Ivresse

Bourgueil Nuits d'Ivresse - 229 kr

Underbar doft där klassiska signalement skakar hand med skogens löv, blod och örter. Druvjuicen fortsätter sin tilltalande resa i svalget och klunkarna klunkas med en dödsklunkig speed. Obekymrat vin som bara är så jäkla gott.

Till Systembolaget
Kékfrankos

Kékfrankos - 189 kr

Behagligt tilltalande doft i en naken men skärpt och inbjudande stil. Saftig med sedvanlig harmoni mellan svarta drag på pepparkvarnen och blålila frukt. Ett kap med ett imponerande vitalt fokus i sin josiga kavaj.

Till Systembolaget
A Lisa

A Lisa - 169 kr

Ett alldeles utmärkt vin i sin enkla tappning. Full fräs på björnbär, hallon, blåbär och örter i en len och generös förpackning som aldrig blir Önos skogsbärssylt. En svalodlad Malbec med uppenbara värmepåslag i de solmogna kyssarna och den harmoniska koncentrationen. Hemskt, utslitet och olyckligt men visst tusan är detta ett FYND.

Till Systembolaget

Se hela släppet här 18 oktober 2019

Väl mött i vinmyllan

Jesper Wictor

Tidigare sommelier, pennfäktare och vinrådgivare.