Bottle loader

Tillfälligt sortiment 18 Februari 2022

Tillfälligt sortiment 18 Februari 2022

Tillfälligt sortiment 18 februari 2022 - nya viner i butik

En viss förkylning med pandemiska inslag har satt käppar i det ständiga hjulet av TS-lanseringar så fredagens nagelfarande har en känsla av mini-comeback för undertecknads druvmustiga funderingar. 

Tysk grön sisu imponerar och regerar på den vita sidan medan lanseringens röda droppar är en fin mix av ursprung och stilar. Om jag blundar och pekar på favorit i respektive  kulör ligger Fricke och Maximus bra till.

Mycket nöje!


Bisci Vigneto Fogliano

Bisci Vigneto Fogliano - 209 kr

Krusbär, örter, spirello-glass och några droppar honung ger en barnsligt uppiggande och inbjudande doft. Smaken följer tack och lov arom-profilen och strukturen gör vad den ska vilket lyfter upplevelsen till en säker rekommendation. Det är svalaknde gott och ger förnimmelser av ljusare tider.

Till Systembolaget
Von Winning Ruppertsberger Reiterpfad

Von Winning Ruppertsberger Reiterpfad - 229 kr

En inlagd aprikos lägger sig bekvämt i näsan och kan skryta med en total arom-dominans.  Rund och generös textur, tydligt präglad av sin vinmakning ,samt olika nyanser av sötsyrlig frukt i fören och en bestämd, inbakad syra som styr med järnhand i baksätet.

Till Systembolaget
Eva Fricke Kiedrich Riesling Trocken

Eva Fricke Kiedrich Riesling Trocken - 295 kr

Arketypisk doft av mineraler, lime, knappt mogen persika samt zeltzer. Bra spritt i munnen, glasklara syror med nerv och en smakprofil som ter sig identisk med bouqueten av aromer. Välgjort och gott och godare kommer det att bli.Till Systembolaget
Keller Riesling RR Reserve

Keller Riesling RR Reserve - 498 kr

Yngre stockar från varmt vingårdsläge ger en fet och generös näsa med lent insteg till grön-gula drömmar. Givmild också i smaken med mjuk livfullhet i sitt nästintill aggressiva driv av solmogen frukt. På steroider i nuläget och gott att svepa utan eftertanke men förtjänar sin korrekta partner vid middagsbordet.


Till Systembolaget
Can Xanet Vell Mari

Can Xanet Vell Mari - 159 kr

Emfas på olika nyanser av körsbär i lätt och delikat skrud. Den viktiga sammanhållningen mellan smak och struktur sitter i munhålan med en frikostig aura utan att bli överdådig. Hallon och jordgubbar hoppar ner i körsbärsdalen där gräset är grönt och kvistarna brutna.

Till Systembolaget
Xisto Ilimitado Luis Seabra

Xisto Ilimitado Luis Seabra - 189 kr

En doft harmoni med sin mästare. Fänkål nedkokad i mandel, blåbär och björnbär. Lagom, juvenilt nafsande tanniner maskerar en del av den mörkmurriga auran som behöver tämjas av korrekt motstånd i nuläget Lägg undan eller servera till blodigt protein

Till Systembolaget
Maximus

Maximus - 269 kr

Lätt med naturligt driv gånger två. Läckert och smakrikt där en inrymd stjärnhimmel av frukt  är i total balans med alkoholen vilket betyder delikat koncentration och sprudlande energi snidat efter bondens filosofi. Ett ärligt och härligt stycke vin.

Till Systembolaget
Lytton Springs

Lytton Springs - 419 kr

Söta skimmer av vanilj blandas med jordgubbar, svarta vinbär och viol. Lagom avrundad , på gränsen till för mycket men inom den ramen och således stabilt och gott. Väldigt mycket i fas med sig själv så det är bara att tuta och köra.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.
z