Bottle loader

Tillfälligt sortiment 18 augusti 2023

Tillfälligt sortiment 18 augusti 2023

Tillfälligt sortiment 18 augusti 2023 - nya viner i butik

Nu är vi tillbaka efter en ytterst välbehövlig vila under mörka moln och ihållande regn. Vi suger i oss den sista delen av sommaren samtidigt som vi sippar på nästa lansering i det tillfälliga sortimentet. 

Dominerat av grillvänliga, lagringsdugliga och prisvärda röda viner med bas Gamla Världen. Sen doppar vi en grön druva nere i Sydafrika och den andra blötläggs på ultra-klassisk mark i Bordeaux och när Champagnen äntrar scenen får vi lanseringens bästa upplevelse. 

Mycket nöje!

Louis Roederer Blanc de Blancs

Louis Roederer Blanc de Blancs - 899 kr

Brödigt snygg doft driven av autolys, citrusfrukt, saftiga gröna äpplen och grace. Linjal-snygg BdB-syra med gott om hästkrafter i växellådan vilket skickar den svala frukten och kalkstens-mineralerna rätt ner i ett bättre bubbelbad. I harmoni med livet och således en drickbar dagsform. Storlek större om några år.

Till Systembolaget
Stark-Condé Round Mountain Sauvignon Blanc

Stark-Condé Round Mountain Sauvignon Blanc - 179 kr

Druvtypisk med passionsfrukt, nässlor och lime. Slankt och snyggt i munhålan med fint driv i syrorna vilka skapar en befriande energi som driver på en känsla av ursprung med struktur och steniga mineraler i den svalkande frukten. Något man inte är bortskämd med när den bespottade druvan skapas utanför Europas gränser och därav en välförtjänt lovsång och rekommendation.

Till Systembolaget
Château de Rochemorin Blanc

Château de Rochemorin Blanc - 229 kr

Gummi, fatkryddor, örter, krusbär och gul frukt i fin symbios där balansen mellan jobbet i källaren och druvans aromatiska uttryck skapar en unik profil med ett alldeles eget uttryck. Vit Bordeaux får sällan någon uppmärksamhet då vattendelar-auran är påslagen men uppskattar man stilen och får en välgjord pava är det mycket vin för pengarna och det kan drickas idag, imorgon och om 10 år.

Till Systembolaget
Plateau des Chênes

Plateau des Chênes - 169 kr

En direkt näs-vänlig tavla av hallon, björnbär och sydfranska örter ramar in näsan med ett tilltalande självförtroende. Insmickrande och generöst med en solkysst frukt som aldrig tappar fotfästet och blir drottningsylt. Enkelt men behändigt och perfekt till det där svarta klotet med kol.

Till Systembolaget
Chiara Condello

Chiara Condello - 179 kr

Ett moln av vanilj puffar lätt över den arketypiska cocktailen av chianti-körsbär med örter på örter. Tydliga tanniner och unga syror visar på att det kan vara vettigt med en karaff för luft samt tyngd på tallriken för att ge vinet chansen att släppa loss sin ungdomligt klarröda frukt i munhålan. Stabila Chiara Condello tuffar på.

Till Systembolaget
Dorli Muhr Zweigelt Nouveau

Dorli Muhr Zweigelt Nouveau - 199 kr

Skogsbär och järnrika mineraler med två hackade myntablad på toppen. Fin energi i munnen med smakrikedom i sin gosigt josiga läskande stil. Satt på jorden för att drickas i lagom stora klunkar, lagom kylt till allt annat än lagom feta ostbågar. 

Till Systembolaget
B-Qa de Marsyas Rouge

B-Qa de Marsyas Rouge - 209 kr

Mjuk inställsam näsa med svarta vinbär, tobak och lila plommon. Lätt med pondus där en ryggrad av små nafsade tanniner samt välbyggda syror avkastar en stabil libanes som smakar alldeles förträffligt. Grym Quality Price Ratio. 

Till Systembolaget
Riecine Chianti Classico

Riecine Chianti Classico - 239 kr

Inställsam men med tillräcklig värdighet för att inte vara pilsk på salta chips kl 02.30. Sangiovese i sin renaste form med pur röd frukt som drar mot syrlig, gröna örter, grusig apelsin-zestiga syror och svart te. Farligt lättdrucket med fullt fokus på att tillfredsställa utan att upplevelsen ter sig enkel och  enformig.

Till Systembolaget
Protos 27

Protos 27 - 259 kr

Snygg doft av ek, mörka körsbär, pressade svarta vinbär och lakrits. Gillar man fat och frukt i harmoni med livet är detta ett helgjutet vin till ett helgjutet pris som bara blir än mer helgjutet med feta pommes frites och blodiga bitar kött. Vill ni hellre vänta så köp två flaskor. Vinet rustat med struktur för en lång tids vila men värt sitt protein redan nu.

Till Systembolaget
Sonoma-Hillsides Syrah Pax Mahle

Sonoma-Hillsides Syrah Pax Mahle - 599 kr

Kött-rökig doft där de blodiga slamsorna samsas med svarta pepparkorn och maraschino körsbär som toppas med kardemumma. Finslipad med markerade tanniner och sammetsmjuk frukt driven av balanserar syror. En avskalad och smaskig tolkning som behöver karaff för ungdomligt clou

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.