Bottle loader

Tillfälligt sortiment 17 Mars 2023

Tillfälligt sortiment 17 Mars 2023

Tillfälligt sortiment 17 mars 2023 - nya viner i butik

Årets hittills jämnaste lansering sett till prisbild kopplat till kvalité river av sitt  plåster klockan 10..00 den 17 mars 2023. Vi studsar, nästan, bara mellan 200-300 kronor och samtliga viner kan skryta med utpräglade personlighetsdrag som ställer vettiga frågor till en uttorkad strupe.

De gröna greken kan skryta med mest vin för pengarna och i den blå ringhörnan nickarValpolicella Ripasso Superiore Vini Pietro Clementi instämmande.

Mycket nöje!


Creation Reserve Chardonnay

Creation Reserve Chardonnay - 199 kr

Popkorn och flintrök samt grönt äpple och färsk citron är en spegelbild av vinifikation-och vitikultur vilket enkelt översatt betyder arbetet i vingård respektive vinkällare. Ekfaten är mer utpräglade i munnen och maskerar i nuläget delar av frukten men detta lär förändras vid sammansmältning så bida tiden för vinet kommer snabbt förvandlas till en kompetent chardonnay.

Till Systembolaget
Savennières Domaine FL

Savennières Domaine FL - 217 kr

Mogen gul frukt, med saftig kvitten i spetsen, lindar ylle och mineraler kring sitt lilla finger och doppar det i en krämig druvmust med uppstramad ryggrad. En fin Chenin-tripp för i sammanhanget osynliga slantar där resan bara börjat. Köp två och låt en pava ligga till sommaren 2028.

Till Systembolaget
Santorini Assyrtiko Santo Wines

Santorini Assyrtiko Santo Wines - 219 kr

I doften ligger en vulkanisk jordmån med typisk flintrök  som ett täcke över medelhavs-örter och klinisk citrusfrukt. Fräsch och välsmakande och frukten - grillad citron, ananas och grönt äpple -  tar gott om plats. Strukturen är oklanderlig och efter första sipp skriker hela kroppen skriker efter grillad fisk och flingsalt.  

Till Systembolaget
Château Fuissé Saint-Véran

Château Fuissé Saint-Véran - 238 kr

En perfekt hantering av stål präglar upplevelsen med driv i den kalkstens-stimulerade texturen som utan att tumma på sydliga personlighetsdrag som marsipan och stenfrukt tar dig i handen och dansar med lätta steg på linan av balanserad smakrikedom.

Till Systembolaget
SP68 Rosso Arianna Occhipinti

SP68 Rosso Arianna Occhipinti - 219 kr

Ett vin som för varje år ger och tar med lite olika resultat. I 2021 står stjärnorna rätt och rena vindar av violer, blåbär och bigarråer charmar näsan och kittlar förväntan. En saftig och gröngölings ung SP68 som vibrerar av rökiga mineraler, kryddor, vårblommor och mörkröda bär i munhålan. Motorn av vildhet gasar utan skär och energin förblir intakt.   

Till Systembolaget
Valpolicella Ripasso Superiore Vini Pietro Clementi

Valpolicella Ripasso Superiore Vini Pietro Clementi - 219 kr

Delikat dämpad doft där kanel, körsbär och blodapelsin hänger kvar i näsan, likt små oförlösta granater, medan ett land av solmogna jordgubbar fortskrider sitt segertåg i munhålan där faten och syrorna möter upp för att ta vinet över mållinjen. 

Till Systembolaget
A Tribute to Grace Grenache

A Tribute to Grace Grenache - 276 kr

En näve örter kramar hårt och mosar en pur röd frukt i form av jordgubbar, hallon och blodapelsin. På alla vis och redo för stora kupor och svalare temperaturer. Gott som tusan och knappast blir det sämre av ett gäng lila violer med en minimal stång vanilj på toppen.

Till Systembolaget
Château Cantemerle 2020

Château Cantemerle 2020 - 305 kr

Med det omöjliga uppdraget att följa upp ett av vinhusets bästa årgångar någonsin lyckas 2020 ändå över förväntan. Snyggt inställsam näsa med mocka, plommon och svarta vinbär. Läskande och gott med lovande struktur och en givmild korg av mörk frukt. Som vanligt har vi att göra med ett bra vin till ett bra pris med en lovande utvecklingskurva.

Till Systembolaget
Gran Faustino I Gran Reserva 2004

Gran Faustino I Gran Reserva 2004 - 499 kr

Helt utvecklad näsa där de tertiära aromerna tar rejält med plats - kardemumma, mörk choklad, torkad frukt, kaffe och dill. Tanninerna är sandigt integrerade men syran jobbar fortfarande på heltid. Nyfiken på moget vin och inte orkar vänta? Köp och drick. Kurvan kommer om några år deklinera söderöver.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.