Bottle loader

Tillfälligt sortiment 17 augusti 2021

Tillfälligt sortiment 17 augusti 2021

Tillfälligt sortiment 17 augusti 2021 - nya viner i butik

Tisdagens lansering inbegriper buteljer med en aura av flytande glädje vilket kommer att behövas nu när vardagen stundar och dagarna av semester och böner till vädergudarna är ett minne blott.

Stock-feta tyskar, avskalade och primärfruktiga röda samt en touch av sprudlande sprattel från de udda fåglarna Savoie och Kamptal står på agendan. En del hett eftertraktade sicilianare kommer dammsugas från hyllor och webb-saldo så häng på låset.

Mycket nöje

Fuchs & Hase Pet Nat Vol 2

Fuchs & Hase Pet Nat Vol 2 - 169 kr

Fin doft av smultron, citronskal, persika och lime. Läskande och generös med en fräschör driven av sprudlande syror. Enkelt utan att bli simpelt med behag som ledord.

Till Systembolaget
Crémant de Savoie Extra Brut André et Michel Quenard

Crémant de Savoie Extra Brut André et Michel Quenard - 189 kr

En doft driven av olika nyanser av äpple med en viss brödig underton och mineralisk överton. Behagligt krämig mousse binder ihop och sealar dealen där den väldigt rena fruktprofilen och alp-luftiga texturen är vinets stora stjärnor. Framflyttad till 24 aug.

Till Systembolaget
Dr Loosen Erdener Treppchen Riesling GG Alte Reben

Dr Loosen Erdener Treppchen Riesling GG Alte Reben - 195 kr

Honungsmelon, kiwi, lime och grapefrukt på näsan. Orienteringen i den tuggiga myllan av smak bjuder på en koncentration av aromerna ovan lagda på en flodbädd av honung. Stiligt linjärt och logiskt följdriktigt ämnat för lång framtid. Framflyttad till 24 aug.

Till Systembolaget
Touriga Vai Nua

Touriga Vai Nua - 159 kr

Charmig näsa med hela skogens koloni av bär samt ett par drag på pepparkvarnen och en örtkvist till finish. En flytande läkerol cassis som överpresterar varje år och kostar mindre än vad det smakar. Framflyttad till 24 aug.

Till Systembolaget
Nerocapitano

Nerocapitano - 199 kr

Ungdomlig frappato med lampan av charm påslagen. Rak och pigg bärighet djupt förankrad i en parfym som bara kan beskrivas omedelbar. Aromatisk och mineral-driven stil med en saftig aura där de blå och röda bären fortsätter segertåget med syrorna närvarande i vagnen. 

Till Systembolaget
La Ciaude Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot

La Ciaude Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot - 549 kr

Lavendel, viol och björnbär i solmogen skrud kidnappad av sydfransk garrique. Len framtoning i smakrikt, fokuserad stil som inbjuder till stora klunkar medan luften fylls av kolgrillade dofter. Integrerat och redo för sommarens sista suck men tackar inte nej till höstens mustiga grytor.

Till Systembolaget
Il Frappato Arianna Occhipinti

Il Frappato Arianna Occhipinti - 319 kr

Synnerligen läcker doft, initialt animalisk dominans som kvickt vädras ut och med en vindpust öppnar vinets sin dörr utan att tumma på det omisskännligt grön-vit-röda. Ceylon-kanel, violpastiller, rålakrits, blodig apelsin, järn och mosade röda bär. Det är verkligen lätt att tycka om Ariannas Frappato, ett drömlikt möte mellan silkig bourgogne och parfymerad maffia. Drick en nu och spara nästa i 5 år.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.