Bottle loader

Tillfälligt sortiment 15 september 2023

Tillfälligt sortiment 15 september 2023

Tillfälligt sortiment 15 september 2023 - nya viner i butik

Septembers tredje lansering går trofast av på fredag klockan 10.00. I mitt axplock varvas salta personligheter med älskvärt bubbel- trubbel, krämig chablis med Siciliansk överleverans och som gräddig avslutning på moset två delikata yttringar av den delikata druvan Pinot Noir.  

Häng på låset och känn på flåset.

Mycket nöje!

Franz Keller Kaiserstuhl Pinot Rosé Brut

Franz Keller Kaiserstuhl Pinot Rosé Brut - 289 kr

En försommar-doft av smultron och röda vinbär landar som en extra semesterdag i september. Otroligt explosiv i sin syra, emaljen undrar vad som pågår och tiden hos tandläkaren bokas. Frukten kommer således lite i skymundan vilket är en ledtråd till att något år på rygg kan göra susen för Ph-värdets integration. Tveklöst en av de bättre rosa tyskar som provats.

Till Systembolaget
Exton Park Reserve Blend RB 32 Brut

Exton Park Reserve Blend RB 32 Brut - 399 kr

Gula äpplen, jordgubbssaft, citroner och rostat bröd. Krusbär adderas i munhålan där syran är påslagen, moussen behaglig och mineralerna  salta. Helheten är således god och mer spännande och vibrerande än så väldigt mycket annat mousserande hemmahörande i samma bubbliga prisklass.

Till Systembolaget
Egly-Ouriet Les Prèmices

Egly-Ouriet Les Prèmices - 549 kr

En kalkstenig doft slår första boquet-ackord sen följer röda och gula äpplen, nougat, vaniljdrömmar, ananas och brioche. Finlemmad struktur med en bedårande balans mellan alla dess variabler. Generös från topp till tå, vi har alltså att göra med en väldigt god Champagne.

Till Systembolaget
Trenzado Suertes del Marqués

Trenzado Suertes del Marqués - 249 kr

Terroir-driven och reduktiv med knallpulver, sågspån och vulkaniska mineraler som agerar maskeringstejp framför frukten i näsan. Snygg och behaglig vid första klunk, fortsatt dominerad av sin terroir och vinmakning men bakom finns ett knippe gula plommon, nötter och örter som väntar på en karaff för att blomma ut. En flytande personlighet värd ett köp.

Till Systembolaget
Les Cormiers Château de Villeneuve

Les Cormiers Château de Villeneuve - 269 kr

Här var det ett överflöd av rabarber, citroner och fluffig vaniljkaka. Smaken är kort och gott väldigt tilltalande, som en efterrätt utan sötma driven av bra råvaror och syror. Drick på uppstuds och njut av  hur snabbt dessa droppar snickrade med gröna fingrar försvinner ner i strupen.

Till Systembolaget
Pattes Loup Chablis Vent d'Ange Mise Tardive

Pattes Loup Chablis Vent d'Ange Mise Tardive - 369 kr

Ungdomligt låst i mellanlandet av honung, gult äpple, saltad kalk och salmiak. Öppen gata i munhålan där en curdig citron sveper in och framkallar ett saliverande ha-begär och en fet textur tar över med ett nästan torr-extraktigt nafs på tungan. Skryter med ett strukturellt självförtroende ämnat för både konsumtion och ryggläge.

Till Systembolaget
'a Rina Etna Rosso

'a Rina Etna Rosso - 229 kr

Textur som kramar och struktur som kittlar där små tanniner med stor attityd ger sig till känna. Syrorna är inte skyhöga men prickfria. Doseringen av moreller, granatäpple, kryddor, blodig apelsin, rosenblad, tranbär är intakt och vinet vädrar morgonluft. Följsamt och älskvärt uttryck som slingrar sig på lätta fötter mot ett delikat avslut som bara pågår. Bästa årgången jag provat.

Till Systembolaget
Disanfrancesco Langhe Nebbiolo

Disanfrancesco Langhe Nebbiolo - 319 kr

Doften svävar ut ur glaset och landar som en puff av ungdom i munnen och där uppstår en svängig kamp mellan ljus och mörker. Stilen är en ren, nätt extraherade förpackning som behöver tid för sammansmältning och optimering. En Fifty-fifty klubba möter apelsin, nypon och kryddor.

Till Systembolaget
Le Grand Clos Château de Villeneuve

Le Grand Clos Château de Villeneuve - 329 kr

Mycket av allt i en omisskännlig kostym som stavas Armani-Cabernet Franc. Smaken, som består av svarta vinbär strösslade med jord, våta löv och mynta är snyggt inlindade i behaglig alkohol och stilig fat-hantering. Fokuset vilar i vaggan av tydlig frukt uppbackad av en trygg ryggrad syror. Välgjort och gott och ett givet köp för den som verkligen uppskattar druvans ABC.

Till Systembolaget
Château Fleur Pourret  2017

Château Fleur Pourret 2017 - 399 kr

En insmickrande doft av röda-och svarta vinbär, ceder, mörka körsbär och örter lägger sin trygga filt över näsa och mun. Vi snackar mycket Saint Emilion för pengarna där den strukturella helheten fortfarande är i behov av finslipning för att lösgöra sig från sitt puerila skede i livet. Lufta eller lagra, det är frågan.

Till Systembolaget
Pommard

Pommard - 479 kr

En subtilt delikat doft smyger upp från glaset, viker av och tar mark i näsan med rabarber, rosenblad, sötlakrits och mosade röda bär. Vinet landar fint i munhålan där ungdom och energi tar vid i ett bygge som kommer växla upp inom några år men levererar fint i nuvarande form. Sett till områdets ständigt rusande priser påpiskade av vår egen krona är beloppet tilltalande. 

Till Systembolaget
Littorai Les Larmes Pinot Noir

Littorai Les Larmes Pinot Noir - 699 kr

Sensuellt fluffig med rosa moln av jordgubbar, hallon, lakrits, undervegetation och mineraler. En härlig balanserad och ruskigt tilltalande Sonoma Pinot Noir som med självförtroende intar hela lustcentrat av synapser och lämnar ingen nervcell orörd. Ett väldigt gott och stiligt vin.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.