Bottle loader

Tillfälligt sortiment 15 juni 2021

Tillfälligt sortiment 15 juni 2021

Tillfälligt sortiment 15 juni - nya viner i butik

Sista rundan TS i juni är av det generösare slaget med hela 45 viner uppe för arkebusering. Nu stundar återhämtning och rening innan skiten åter träffar fläkten den 6 juli.

Lanseringen bjuder bland annat på ett av årets absolut bästa roséviner, Ripasso i dess rätta skrud samt en fenomenal Barolo från trygga G:D Vajra.

Mycket nöje!

Susumante

Susumante - 179 kr

Doftar gammal hederlig fifty-fifty klubba hela vägen till banken. En massiv mousse tar sin plats utan att be om förlåtelse men när mullret lagt sig snackar vi om ett ytterst läskande och väldigt gott vin som skriker semester och dödsklunkar.

Till Systembolaget
Charles Heidsieck Rosé

Charles Heidsieck Rosé - 109 kr

Flytande, grandiost skimrande rosa droppar som bjuder på generösa mängder röda skimmer av smultron och hallon, koncentrat av blodapelsin, marsipan och kalksten. Strukturen har tagit ett kliv i sin utveckling med krämig mousse och en inkapslad men närvarande syra som styr skutan mot en evig finish. Semi-mogen och galet god stänkare till skumpa.

Till Systembolaget
Chignin Bergeron Les Terrasses

Chignin Bergeron Les Terrasses - 499 kr

Örtig och bjussigt i svalkande stil. Finlemmad skapelse med honungsmelon, örter, solmogen citron, gråpäron och vicks gula halstabletter. Helt klart vin till för rapp konsumtion bortom analys och utsvävningar.

Till Systembolaget
Arbin Mondeuse Terres Brunes André et Michel Quenard

Arbin Mondeuse Terres Brunes André et Michel Quenard - 199 kr

Vitpepprig sexighet infasad i söta hallon och lakritspulver. Fortskrider i all sin tydlighet i munnen med en lätt och frisk approach, lagom med kilo på vågen samt ett perfekt knippe energi.

Till Systembolaget
Rosé de Diel

Rosé de Diel - 169 kr

Snygg doft av spikrost, smultron, jordgubbar och regnstänk på sten. Rejält och levande i munnen med en bred närvaro och attityd utan bli kaxigt. Helheten är uppbackat av sjungande syror som ger en lång läskande eftersmak. Ett riktigt bra och gott rosévin där Diel visar mallen av energisk balans.

Till Systembolaget
Valpolicella Ripasso Superiore Vini Pietro Clementi

Valpolicella Ripasso Superiore Vini Pietro Clementi - 199 kr

Sett till den bespottade/populära stilen är detta ett vin långt bortom offerter och svenskifiering. Angenäm doft med sirliga mörka bär, mandel, anis och cittus. Ung och lättsam i stilen med tydliga läkerol-cassis vibes och en struktur som vilar tryggt i det simpla.

Till Systembolaget
Ultreia Saint Jacques

Ultreia Saint Jacques - 175 kr

En närvarande doft av svarta pepparkorn, blod, blyerts, salmiak och lila blommor. Logisk följdriktig i munhålan med angenäm textur och lena smekningar. Ett smakrikt vin redo för konsumtion, sena sommarkvällar och glödande kol. 

Till Systembolaget
Chinon Gabare 2019

Chinon Gabare 2019 - 199 kr

Här möter vi en massiv vägg av allt man önskar i en vibrerande Cab Franc. Skön doft av mynta och mörkmurrig frukt i balans under svala täcken och likaså kompakt profil av svarta vinbär, mörka körsbär, våta skogsmarker, en knivsudd kanel, ett stycke uttorkad cigarr och språket är tydligt: Grilla en bit protein! Grosse Grosbois!

Till Systembolaget
Gattinara Riserva Travaglini Giancarlo

Gattinara Riserva Travaglini Giancarlo - 398 kr

Ett vin som verkligen behöver omtanke. Låt det bida sin tid, vi snackar 5-6 timmar i karaff om planen om direkt förtäring styr agendan. Tålamodet resulterar i gattinara i kvadrat med ett svalkande tugg och rustikt självförtroende. Profilen ynglar av sig jordgubbar, nyponsoppa, viol, jord, rosor och tjära. Vila eller öm kärlek är det som gäller för bäst utväxling.

Till Systembolaget
Barolo Coste di Rose

Barolo Coste di Rose - 99 kr

Koncentration i det vackra och lätta. Subtil ek, nypon, rosenblad, grus och apelsinzest. Som sig bör med Vajra: rivig men galant struktur där tanninerna ber om smörig uppmärksamhet eller mörkläggning och godnattsaga. Ett välgjort och väldigt gott vin

Till Systembolaget
Quinta do Crasto Touriga Franca

Quinta do Crasto Touriga Franca - 379 kr

Extremt snygg doft med djup frukt och svalkande strukturellt smyg. Spikat utan att träffat tummen hela vägen från A-B. Allt känns logiskt och harmonin är slående vacker i ett evigt bygge av violer, björnbär, svarta vingummin, örter och blåbär. Allt är integrerat i en synnerligen väl-snickrad skapelse där inget felsteg tagit längs den långa, snåriga vägen.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.