Bottle loader

Tillfälligt sortiment 14 september 2021

Tillfälligt sortiment 14 september 2021

Tillfälligt sortiment 14 september 2021 - nya viner i butik

Här snackar vi ett släpp med lanseringar som ligger en romantisk själ väldigt varmt om hjärtat. Min stora kärlek Jerez ynglar via Viña Callejuela av sig ett vin som främst kommer älskas av romantikerna och vurmarna för sann autencitet men också vara grunden för diskussion och kontemplation. Stora leende också för Spertinos mysiga Grignolino och Thivins direkt underbara signaturvin från sju olika vingårdar.

Mycket nöje!

Crémant du Jura Brut Sauvage

Crémant du Jura Brut Sauvage - 199 kr

Omanipulerad äppeljuice, curry, salt och gråpäron. Utan alkohol hade vinet uppfattas som ett kärleksbarn mellan Pommac och en kryddhylla. Hur banalt det än låter är det på ren svenska en balanserad och väldigt god etanol-driven läskedryck vi har att göra med.


Till Systembolaget
Hallgartener Hendelberg

Hallgartener Hendelberg - 648 kr

Generös doft av saftig aprikos, regn på asfalt, hö, syrliga granny smith och honung. Rondör a la 2018, något nedtonade syror som fortfarande sköter grovgörat och vårdar balansen. Den vibrerande slutprodukten kan inte beskrivas på annat vis än väldigt god.


Till Systembolaget
Verdeca Sette Lune

Verdeca Sette Lune - 2 959 kr

En parfym som skvallrar om skalkontakt - apelsinskal, kåda, blodapelsin och lite orientaliska vibbar, stjärnfrukt och vit persika. Finkornigt och stramt vin snickrat med gröna fingrar vars livsfilosofi pekar mot tight fräschör .


Till Systembolaget
Callejuela La Choza

Callejuela La Choza - 199 kr

Rätt upp i lustcentrat med oxidativ sex-appeal, semi-boket gult äpple, jäst, havsmineraler, nötter, julskinka, undervegetation, sälta och tång. Rund, viskös munkänsla insmord i olja utan att bli fackpampig vid poolkanten. Sätter inte en fot fel, balansen är on point och syrorna allt annat än ryggradslösa. 

Till Systembolaget
Luigi Spertino Grignolino d'Asti

Luigi Spertino Grignolino d'Asti - 353 kr

Bärsvettigt och kristallklart. Aromer av blodapelsin, några rosenblad i grus och röda bär följer via näsan med in i munnen där en delikat struktur inbegriper ett behagligt driv som avkastar nypressade blod-gula apelsiner i jämn takt. Gott!


Till Systembolaget
Côte de Brouilly Les Sept Vignes

Côte de Brouilly Les Sept Vignes - 220 kr

Underbar lite rökt kött-pepprig doft med tung sval frukt på toppen. Direkt i sin textur och personlighet där blyerts adderas till smakrikedomen och en drickvänlig historia som är i en fas av startklar presenteras. Kan avnjutas nu och ett bra tag till. Insert smileyface med tunga. Till Systembolaget
Sancerre Rouge La Noue Domaine Claude Riffault

Sancerre Rouge La Noue Domaine Claude Riffault - 301 kr

Djup, lite blodig doft med kryddor och mörka körsbär. Åter en snygg leverans från Riffault med välintegrerad alkohol, bra balanserad punsch, örter och mint. Producenten imponerar igen med att skala ner en delikat druva präglad av ett varmt år och finna zen. 


Till Systembolaget
Quintessence

Quintessence - 239 kr

En tilltalande doft med mjuka markörer av hallon, björnbär, lite ceder och örter, cassis, viol fyller ut den breda kavajen. Det är en rejäl hydda vin som räddas av en klockren harmoni i det sammetslena och slutresultatet är mest bara behagligt smakrikt.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.