Bottle loader

Tillfälligt sortiment 14 oktober 2022

Tillfälligt sortiment 14 oktober 2022

Tillfälligt sortiment 14 Oktober 2022 - nya viner i butik

Det är mycket goda viner i omlopp under oktobermånad. Dagens lansering är ytterligare ett bevis på att den mörka hösten får lite mer ljus av alla ljuvliga viner som kommer vägra samla damm på hyllorna.

Det går inte att förneka det ofattbart prisvärda Siefersheim från Stempel, den vansinniga energin som Albamar 69 alstrar och hur Occidental tar instegsvin till en ny nivå.

Mycket gott. Mycket nöje!

Fritz Haag Juffer Riesling Kabinett

Fritz Haag Juffer Riesling Kabinett - 179 kr

En explosion av skiffer, fläder, krusbär briserar och maxar med en intensitet få druvor kan toppa. En sprittande halvtorr riesling med löjligt god fruktprofil driven av sin restsötma och stabila syror. Som klippt och skuret för asiatisk hetta.

Till Systembolaget
Siefersheim Riesling Porphyr

Siefersheim Riesling Porphyr - 199 kr

En omisskännlig doft av citronjuice, persika , lime och små nyanser av regn-mättade mineraler sätter standarden när en fyllig och flörtigt inställsam riesling tar ton. Väl avvägt med linjära syror som växlar tempo och jobbar stenhårt för innanmätets prismässiga stordåd. Köp!

Till Systembolaget
Manzanilla En Rama  La Especial

Manzanilla En Rama La Especial - 222 kr

Krämigt med stiliga grenar av gul-gröna äpplen, hockeypulver, alger, snäckor och mandel på sitt träd. Fint bett i svansen avslutar den långa vägen av smakrikedom och det vädras guld till mandlar och salta charkuterier.

Till Systembolaget
El Paraguas Atlántico 2020

El Paraguas Atlántico 2020 - 228 kr

Maritima vindar tar salta citroner och apelsiner med sig över sanddynorna och landar fint i busken av fläderblom. Helt i fas med sin personlighet och väldigt gott med en len och väloljad strålglans. Vinet smakar exakt som det doftar med färskpressad ananas som x-faktor. En fin tolkning av druvan treixadura som lyfter ett snäpp över sin prislapp.

Till Systembolaget
Albamar 69 Arrobas 2020

Albamar 69 Arrobas 2020 - 389 kr

Ett underbart vin som tillhör den absoluta toppen av energidriven Albarino. Stor doft av hav och snäckor på klippor en het sommardag kombineras med gröngul citrus, gröna äpple och skönsjungande syror. En total renhet som smakar djuphavsdykning och sura ess.

Till Systembolaget
David & Nadia Pinotage 2021

David & Nadia Pinotage 2021 - 169 kr

En anomali sett till råmaterial då vi mil från kaffe och rök står och stampar i en avskalad och pur presentation. Vid tidig skörd och chillad extraktion lever man farligt men här bjuder vinet på fräschör, blyerts och svalkande röda bär i symbios med sin filosofi. Tycker upplevelsen förtjänar en runda i karaff för maxad utväxling och avnjut det svalare än normen.

Till Systembolaget
Finca Valdelroble Callejo

Finca Valdelroble Callejo - 247 kr

Ett välsnickrat vin och ett perfekt exemplar till alla som uppskattar nästan för tillrättalagda viner som enkom kommunicerar tydlighet. Allt sitter som det ska och doft-och smak bjuder på mörka körsbär, mocca, läder, hallon och steniga mineraler. Årstiden kallar!

Till Systembolaget
Occidental Freestone

Occidental Freestone - 699 kr

Då Occidental Freestones kanske bästa årgång presenterar pinotig magi med fint driv i saftig stil betyder det lanseringens vassaste vin. Näsan går ner i spagat över den sammetsbädd av röda vinbär, hallon, stenkross , körsbär och örter som skjuter upp från glaset och kidnappar alla dina sinnen. Saftigt som sagt men långt från enkelt, detta är på alla vis ett stort vin. Kör så det ryker!

Till Systembolaget
Barolo Margherita Otto 2018

Barolo Margherita Otto 2018 - 545 kr

Finkalibrerad och vackert snickrad nebbiolo där det prydliga handlaget sitter som en fast röd tråd. Skir och svävande med arketypiska drag av jordgubbar, lakrits, apelsin, grus och olika nyanser på den florala paletten samt subtila andetag av mint. Delikat och mottagligt för större klunkar.

Till Systembolaget
Fèlsina Vin Santo del Chianti Classico

Fèlsina Vin Santo del Chianti Classico - 289 kr

Subtil rancio med läder och rålakrits binder väv och syr sömmar med apelsin, knäck och honung. Fenomenalt gott med siraps-aura och gastkramande koncentration i ena vågskålen - syra, hantverk och passion i andra.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.