Bottle loader

Tillfälligt sortiment 13 juli 2021

Tillfälligt sortiment 13 juli 2021

Tillfälligt sortiment 13 juli - nya viner i butik

En sista runda vinöst nagelfarande hinner vi med innan semestern knackar hårt på dörren. I juli råder inte samma aura av att hänga på låset när en tillfällig lansering stundar och därför kan ni i lugn och ro segla in och trycka hem precis vad ni önskar.

Lanseringen 13 juli bjuder bland annat på välsnidad chardonnay från Elgin Sydafrika, kolsyrejäst sangiovese och en synnerligen välgjord pinot noir, båda från Santa Barbara.

Nu stundar semester, fridens enda in i kaklet!

Valentin Leflaive Avize Grand Cru 15-40 Extra Brut BdB

Valentin Leflaive Avize Grand Cru 15-40 Extra Brut BdB - 599 kr

Doften domineras av autolys i form av vitt bröd och kex som får sällskap av en rökig mineralitet och syrlig gul frukt. Fin balans med en initial lite grapebesk framtoning i munhålan vilken snabbt rättar i sin sig paraden av lime, gula och röda äpplen, marsipan och ananas. Ett stycke harmoniskt och väldigt gott bubblande hantverk.

Till Systembolaget
Palmiet Chardonnay

Palmiet Chardonnay - 199 kr

Färska skivor ananas, lite fluffig vanilj, nötter och apelsin formar en bouquet som enkelt beskrivs tilltalande . Expressivt med lite sälta i munhålan där strukturen fortfarande är ung men väluppfostrad. Gott och snyggt, behöver sätta sig för nästa lyft men en kortare tid källaren löser det “problemet”.

Till Systembolaget
Tenuta di Castellaro Bianco Porticello Tenuta di Castellaro

Tenuta di Castellaro Bianco Porticello Tenuta di Castellaro - 199 kr

Solstänk, citronkarameller och lite sälta. I smaken kommer örter och mandel som en filt över den sicilianskt saftspända citrusfrukten. Charmigt enkel stil som aldrig blir simpel. 

Till Systembolaget
Cerisaie

Cerisaie - 159 kr

Körsbär och blåbär i samkväm med grön paprika och mynta i en solkysst och direkt stil. Publik munkänsla med fullt fokus på fyllig frukt och snäll struktur. Gott vin som ska serveras svalt och klunkas utan pardon.

Till Systembolaget
P.F Bobal

P.F Bobal - 189 kr

Ett återkommande vin som alltid känns relevant och välgjort. Söt lakrits, hallon och björnbär med nyklippta örter och blyerts på toppen. En småkaxig tanninstruktur och fina syror äger munhålan, vinets ungdomliga självförtroende är enkom positivt vilket gör att man kan förbise en något avhuggen finish. Gott.


Till Systembolaget
Love You Bunches Carbonic Sangiovese

Love You Bunches Carbonic Sangiovese - 228 kr

Lätt men uttrycksfull gas av körsbär, hallon och blodig apelsin. Läskande med fint uttryck och stabil struktur med en allt annat än förbjuden frukt och tanniner och syra in balance. En flytande amerikansk italienare och glädjespridare som förtjänar en livsnjutare.

Till Systembolaget
Storm Santa Barbara County Pinot Noir Storm Wines

Storm Santa Barbara County Pinot Noir Storm Wines - 389 kr

Tydligt pinotig näsa med kanel, muskot, körsbär och mättat skogslandskap. Behaglig profil där fatkryddor och jordig rök finner sin plats i mullret av röd saftig frukt. Välgjort och gott räcker precis alla dagar i veckan. 

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.