Bottle loader

Tillfälligt sortiment 12 november 2021

Tillfälligt sortiment 12 november 2021

Tillfälligt sortiment 12 november 2021 - nya viner i butik

Hej!

En stor och bred lansering stundar på fredag och vår gråbleka tillvaro får en känsla av förfest och solljus. Här finns vettiga alternativ att rycka i butik och ge till pappa på söndag men också "enklare" doningar skapta för direkt konsumtion.

I mitt axplock varvas salta personligheter med ultraklassiker, stora producenter med indie och romatik med anarki. Allt inom rimlighetens gränser då kvalité är den röda tråden och korrekta tillbehör en nödvändighet.

Mycket nöje!

Prologue

Prologue - 239 kr

Harmonisk doft präglad av autolys, fransk nougat, saftig citrus och krusbär. Skyhög syra rattar upplevelsen i munhålan där marsipan, brioche och ananas ansluter sig till aromerna och kör vidare in i kaklet. En habil och god skumpa med bra vibrationer för framtida pluspoäng.

Till Systembolaget
Champagne Bérêche et Fils Brut Réserve

Champagne Bérêche et Fils Brut Réserve - 419 kr

Insmorda, välintegrerade fat och dosage i harmoni med livet präglar upplevelsen i detta ljuvliga insteg från det så omhuldade champagnehuset. Stilen nosar mer på vit bourgogne än på kartig sval frukt och kalk men den isande champagne-syran är intakt och håller det massiva bygget av vinmakning och gul frukt inom ramen för sin egen, maxade upplevelse. Dekantera och njut i stora kupor.


Till Systembolaget
Paraje de Riofrío Alto

Paraje de Riofrío Alto - 239 kr

En flytande personlighet och lanseringens mest spännande och utmanande vin hämtar vi från staden Montilla i Montilla-Moriles.Torkad, boken frukt, jäst, rivig citrus, valnötter, läder och sultanrussin i helt utjäst stil. En salt skapelse med god syra med logisk utveckling i sin satta personlighet. Gott!

Till Systembolaget
Wiltinger Braune Kupp Kabinett

Wiltinger Braune Kupp Kabinett - 579 kr

Moseldalens okrönte kejsare visar var skåpet ska stå i en tavla målad med regndroppar som silar genom solmogen stenfrukt och lime för att sedan landa på ett hav av mineraler. Syra och sötma i harmoniska perfektion under fjäderlätta händers ömsinta handlag samt ett evigt liv på CV:et.

Till Systembolaget
Maggiorina

Maggiorina - 169 kr

Mosade hallon och jordgubbar idkar kärlek med grus och örter. Väldigt rent uttryck med fin fräschör och behagligt bråkig struktur. Som att sprida sand på catwalken. Eller som vi säger i svängen: Charkbricka por favor!


Till Systembolaget
Viña Cubillo Crianza

Viña Cubillo Crianza - 179 kr

Är du en romantiker som suktar efter tiden då Spanien var det nya heta föreslår jag ett köp av Viña Cubillo Crianza som är en fin företrädare för klassisk Rioja. En medelfyllig historia som lever på en bibehållen fräschör som lyfter vinet från sitt osexiga ide och visar på att området fortfarande kan alstra komplexitet för småpengar. Öppet och redo för konsumtion. 

Till Systembolaget
Barolo Le Coste di Monforte

Barolo Le Coste di Monforte - 449 kr


Nypon, hallon, grus, rosenblad, apelsin och jordig tryffel viskar om Monfortisk elegans i ljuvlig balans. I vinets sista tredjedel uppenbarar sig en del riviga tanniner i det skira och vinets ungdomlighet blir ack så tydlig. Pojkspolingen gråter således inte över ister eller mörkläggningsgardiner. En klinisk Nebbiolo i vacker prakt. 


Till Systembolaget
Barolo Margherita Otto

Barolo Margherita Otto - 799 kr

Finkalibrerad och vackert snickrad nebbiolo där det prydliga handlaget sitter som en fast röd tråd. Skir och svävande med arketypiska drag mörka körsbär, lakrits, apelsin, grus och olika nyanser på den florala paletten samt subtila andetag av mint. Delikat och, sett till årgången, mottagligt för större klunkar

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.