Bottle loader

Tillfälligt sortiment 12 Maj 2023

Tillfälligt sortiment 12 Maj 2023

Tillfälligt sortiment 12 Maj 2023 - nya viner i butik

Då är tiden kommen för ännu en lansering i vingudens tecken. Solen strålar tillsammans med vinerna och en kreationen från Kullabergs Vingård plockar en välförtjänt plats bland utvalda viner.

En återkommande favorit från Savennières i Loire imponerar stort och startfältet känns extremt taggat och redo för helgen.

Mycket nöje!

Labruyère Prologue

Labruyère Prologue - 379 kr

Harmonisk doft präglad av rött äpple, gräddkola och saftig citrus. Syran rattar upplevelsen i munhålan där marsipan, brioche och apelsin hoppar på bussen och kör vidare in i prisvärdhetens förlovade land. En habil och god skumpa med bra vibrationer för framtida pluspoäng.

Till Systembolaget
Sans Année Domaine Nowack

Sans Année Domaine Nowack - 429 kr

Subtil och något oförlöst doft av kalk, orientaliska kryddor, gula äpplen och vita blommor. Läskande och stiligt sydd med delikata, mjuka sömmar som skapar en integrerad helhet driven av lätt oxidativa särdrag samt smultron, grapefrukt och persika. En snygg blend av Nowack som är redo för porlande skrålande.

Till Systembolaget
Estate Argyros Assyrtiko

Estate Argyros Assyrtiko - 249 kr

Så fort jag sniffar på druvor ynglade av gamla stockar från Pyrgos på Santorini dör en snigel. Rigorös noggrannhet i vingården, med alla knep i boken för att undvika pluskonto på soltimmar, skördas en assyrtiko som doftar och smakar tång, sälta, grillad citron, citrongräs och vulkaniska mineraler. Startklar och sammansatt med en angenäm finish. 

Till Systembolaget
Savennières  Roche aux Moines

Savennières Roche aux Moines - 339 kr

Mättad och inte helt öppen doft som inte hindrar vinets solstrålar av solklar typicitet. Det är en ständig fröjd när dropparna från detta ess landar på tungans ivriga spets med en smekande kvalité som göra lena droppar honung avundsjuk. Gult äpple, våt ylle, bivax, citronskal och hyvlad mandel i knastertorr stil.

Till Systembolaget
Immelen Kullabergs Vingård

Immelen Kullabergs Vingård - 489 kr

Ren och snygg doft med örter, nässlor och svarta vinbärsblad i perfekt harmoni. Smekande och stringent med en stor kupa passionsfrukts-glass som krämig addering i munhålan. I Immelen av Kullabergs Vingård hittar vi Sveriges svar på Pouilly-Fumé och det bästa svenska vinet som någonsin kittlat mina sinnen.

Till Systembolaget
Schloss Gobelsburg Rosé

Schloss Gobelsburg Rosé - 225 kr

En big boy pink som levererar är ett välkommet inslag när solen viskar om 20+.  Mängder med röda bär blötlagda i citrus-juice sätter den balanserade tonen som strukturen tar vidare över mållinjen. En matvänlig stil med fint driv i en behållare ämnad större sällskap. 

Till Systembolaget
Frasca Freisa d'Asti

Frasca Freisa d'Asti - 187 kr

Väldigt tilltalande kärn-blå-röd-doft som upplevs järn-len och balanserad. Finkalibrerad och stram men läskande och lovande i smak och struktur där bären är röda, syran frisk och auran torr. Ett tilltalande husvin när det vankas italienska recept och studentbuffé.

Till Systembolaget
Guímaro Finca Meixeman

Guímaro Finca Meixeman - 291 kr

Blodig doft med svarta pepparkorn, violer, hallon och björnbär. När den fint parfymerad blåfrukten möter en fond av lakrits och mineralsälta samtidigt som en len textur och fräschör går sällan fel och när balansen över skogsgolvet sitter har vi en vinnare i glasen. Gillar man välgjord syrah från norra Rhone är Finca Meixeman ett utmärkt substitut tut. 

Till Systembolaget
Dog Point Pinot Noir Dog Point Vineyards

Dog Point Pinot Noir Dog Point Vineyards - 379 kr

Lätt reduktiv och rökig där ett rostat stycke fat får ligga bekvämt i bakluckan när den tydliga pinot-frukten styr rodret. Givet sin ålder är vinet stabiliserat i munnen där den slanka profilen och subtilt delikata frukten ynglar av sig Marlboroughisk elegans. För tillåtelse att lyfta över sitt pris och volym-knapp max rekommenderas  2-3 extra år.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.