Tillfälligt sortiment 12 maj 2020

Tillfälligt sortiment 12 maj 2020

Tillfälligt sortiment 12 maj - nya viner i butik

Vi tuffar på med en mer avskalad rapportering av Systembolagets tillfälliga lanseringar. Tack vare innovativa skribenter kommer framtida lanseringar provas , precis som tidigare, mer utförligt och grundligt. Lansering 12 maj är klen på riktiga ess men de viner som flyger flyger högt. Det är en uppställning charmiga personligheter som alla berör på olika vis.

Mycket nöje!

Une Bulle Guillemot-Michel

Une Bulle Guillemot-Michel - 319 kr

Härligt bubbel för alla som älskar hemmagjord rabarbersaft (Och det gör väl alla). Rabarber vid ratten alltså, i övriga säten parkerar smultron, röda vinbär, spröda mariekex och glädje. Gott. Bara gott.


Till Systembolaget
Vigneto Fogliano Bisci

Vigneto Fogliano Bisci - 188 kr

Nya skor, vita vinbär, gröna vindruvor och krusbär genskjuter näsan på ett behagligt, väldigt grönt italienskt manér. I munhålan kräver olika nyanser örter sin plats vilket mottages med kärlek samtidigt som ryggraden av syror omsluter allt som behöver omslutas. 


Till Systembolaget
Erba Salata Colle Florido

Erba Salata Colle Florido - 249 kr

Härligt vild utan att blindstyret får hybris. Obekymrat med en läskande ledighet avväpnar vinet allt och alla med sin täta frukt, undertoner av anständig brett och fina final av mynta och viol . Drick svalt och möt våren med Colle.


Till Systembolaget
Domaine des Pothiers La Chapelle

Domaine des Pothiers La Chapelle - 179 kr

Granitsältan sätter tonen när en myriad av lakrits, rödblå frukt, bakgård av örter och svartpeppar fyller glaset. En förbenat fin helhet där strukturen styr bygget från södra Loire till en förnimmelse av saftiga ess vid medelhavets kant. En contender till klotgrillen med smak för fläsk men framförallt en spännande och god version av gamay.


Till Systembolaget
Doppiozeta Marchesi Mazzei

Doppiozeta Marchesi Mazzei - 248 kr

En stabil leverans från jätten Mazzeis gårdar på Sicilien. Uppskruvad Nero d´ Avola med gott om fräschör, syror, grus, körsbär och ett helt pärlband av örter. Allt känns liksom intakt och helheten bär en trygg vinmakares signum. En annan sida av ön vi alla älskar.


Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier, pennfäktare och vinrådgivare.