Bottle loader

Tillfälligt sortiment 11 Mars 2022

Tillfälligt sortiment 11 Mars 2022

Tillfälligt sortiment 11 mars 2022 - nya viner i butik

Riesling-fantaster lyssna upp, eder mättnad ligger i kommande lanserings hand. Detta på grund av att tyskarna tar täten och imponerar stort i fredagens vinösa holmgång. Jag lyfter på hatten för Sybille Kuntz och gratulerar till två fullträffar i en spikad årgång.

Den röda armén av blå druvor suktar efter kolbesudlade bitar kött, stora kupor eller källarens svala mörker.

Mycket nöje!

Sybille Kuntz  Riesling Kabinett Trocken

Sybille Kuntz Riesling Kabinett Trocken - 229 kr

Klassisk doft med solmogen stenfrukt, regndroppar fyllda med asfalt, passionsfrukt, lime och stenflisor. Stenhård i sin torra skrud men de kalasfina syrorna och den bitande frukten skapar en saliv-och beroendeframkallande helhet. En superb överprestation.

Till Systembolaget
Sybille Kuntz Riesling Spätlese Trocken

Sybille Kuntz Riesling Spätlese Trocken - 319 kr

Stilen slår genom på ett fint sätt där mustvikten sätter tonen med sin sedvanliga spätleiska pondus och balanserad kraft. Smaken är såklart präglad av samma parameter och vinet vibrerar av krusbär, gröna druvor, stenflisiga mineraler, mandarin och havtorn. Team Sybille har verkligen satt årgången.

Till Systembolaget
Heerkretz  Riesling Grosses Gewächs

Heerkretz Riesling Grosses Gewächs - 349 kr

Delikat i en skrud ämnad en ballerina, blint gissar jag på lägre alkohol och vill nästan hävda tryckfel när etiketten skådas. Gråpäron, petroleum, gula äpple och örter dominerar i en sprittande helhet med fin spritz.

Till Systembolaget
Cheverny Hervé Villemade

Cheverny Hervé Villemade - 189 kr

Massiv doft där syren och vårkänslor tittar fram under slöjan av sval mörk frukt. Lätt uttorkad men logiskt följdriktig vilket skapar en helhet och personlighet som slår i jämn takt på den naturliga trumman.

Till Systembolaget
Cuvee Sextant  Les Celliers d'Orfée

Cuvee Sextant Les Celliers d'Orfée - 199 kr

En klinisk, fullmatad och harmonisk blend slår en frivolt i näsan och sätter tonen för vad som komma skall. Skruvarna sitter och vinets ungdomlighet blomstrar där salmiak och sydfranska örter tar sin plats på första parkett med den balsamerande mörka frukten. Gott vin som onekligen väcker grill-djävulen inombords.

Till Systembolaget
Chianti Classico Nuovo Fattoria Poggerino

Chianti Classico Nuovo Fattoria Poggerino - 299 kr

En pudrad och absolut sangiovese som stärker tesen om att druvan i rätta händer står som inspiration till ”av jord är du kommen”. Tänk en kaxig slyngel på en flakmoped längs en ört- beklädd grusväg kantad av moreller och apelsiner som gärna vill gasa på i 2-3 år för att nå sitt optimala mål.

Till Systembolaget
Veronica Ortega ROC

Veronica Ortega ROC - 325 kr

Fin fräschör med ett rent driv i sin svala slinga av rödbärig frukt och lila violiska parfym. Frukten som landar på tungan är identisk med aromprofilen och en mineralisk ådre tar vid och adderar ett extra djup.  Ett intressant och personligt vin som behöver tid för att frodas.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.
z