Bottle loader

Tillfälligt sortiment 11 november 2022

Tillfälligt sortiment 11 november 2022

Tillfälligt sortiment 11 November 2022 - nya viner i butik

Dagens lansering är, om dagsformen tillåter, ett perfekt släpp för hårda klappar och julens alla snacks. Så uppskattar ni lättlästa inslagningar och mjuka viner finns här gott om alternativ.

Det bubblar av prisvänliga skumpor till nyår, snuskigt god riesling, perfekta pinnar från landet i väst samt ädla droppar starkvin.

En hög lägsta nivå med fin bredd är en bra sammanfattning.

Mycket nöje!

Hervé Dubois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime 2016

Hervé Dubois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime 2016 - 349 kr

En väldigt tilltalande Blanc de Blancs fullmatad med energisk elegans samt rostat bröd, grönt äpple, kalk, nötter och isande ananas. Smakrik i sin ungdoms vigör där marsipan hoppar på tåget av aromer och en fyllig mousse fångar in rikedomen och skapar en flaska redo att poppas. Bra pris också.

Till Systembolaget
Bérêche et Fils Brut Réserve

Bérêche et Fils Brut Réserve - 459 kr

Bereche är på väg att bli ett av de riktigt stora husen på Champagnes odlar-scen. Deras insteg är en mycket-av-allt historia som behöver lugna sin juvenila aggression för maxad utväxling. Med ett finger i luften fastslås 2-3 år för fat och dosage att integreras i den explosiva smakprofilen som idag består av nougat, kritiga mineraler, vinteräpple och smörstekta krutonger. Hus-skumpornas hus-skumpa.

Till Systembolaget
Ritual Chardonnay 2020

Ritual Chardonnay 2020 - 159 kr

Kryddig med nästan syrliga drag i en fylligt läskande och nästan lite salt stil. Välgjort i klassisk skrud och logisk följdriktig från A till B med en svalkande filt över den chilenska solen. Det är väldigt skönt när sydamerikanskt chardonnay inte smakar smörig multivitamin trots sin ringa slant.Till Systembolaget
Schloss Lieser Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett

Schloss Lieser Wehlener Sonnenuhr Riesling Kabinett - 199 kr

Tysk riesling går ständigt mot en ny vår och här kommer ytterligare ett syndigt gott exemplar där skönsjungande mineraler och syror maxar den halvtorra stilen till himmelriket. Läskande aprikos och sprittande citrus på högvarv med en matta av skiffer är deras trygga famn. Köp en pall!

Till Systembolaget
Costa Bassa Valtellina Superiore

Costa Bassa Valtellina Superiore - 198 kr

Ett klockrent exemplar på vad råmaterialet kan åstadkoma i norra Lombardiet, i nordvästra Italien. Höstlöv, multna rosenblad, skira körsbär och apelsinskal. Ung och lätt burdus i munnen med en längtan efter chark eller den feta gåsen. Behöver tid för att komma i fas så här beordras karaff.

Till Systembolaget
Corimbo

Corimbo - 259 kr

Det stillsamma och följsamma skapar en behaglig totalitet där nästan torkad mörk frukt utan sötma och violer möter tobak och salta pistoler. Ett finsnickeri med en klockren tanninstruktur och inbäddade syror som skapar en mottaglig fruktprofil med gott om utrymme för lagring i 5-8 år.

Till Systembolaget
Viña Tondonia Reserva 2010

Viña Tondonia Reserva 2010 - 365 kr

Ultra-klassiker vars leverans är bättre än någonsin. Det stiltypiska mötet mellan sura körsbär, dill, vanilj och mörk choklad som förvarats i en förseglad burk på hyllan i en åldrad, fuktig källare har aldrig varit sexigare. Elegans i balans med ett långt liv framför sig.

Till Systembolaget
Barolo Azelia

Barolo Azelia - 375 kr

En gästfri, ursnygg näsa med små puffar av delikata röda bär, violer, apelsin och rosor. Knastertorrt med en vacker energi som trippar på lätta steg över den kidnappande tanninstrukturen som skriker efter fett och salt för ungdomlig optimering. Finns helt klart utrymme för utrymmet i den mörkare delen av källaren.

Till Systembolaget
Kutch Falstaff Vineyard Pinot Noir

Kutch Falstaff Vineyard Pinot Noir - 591 kr

Svalkan skulle göra gubben på en påse Fisherman grön av avund.. Renheten i helheten ger ett så pass svalt intryck att halsen balsameras av klinisk fräschör likt det en menthol-driven medicinering kan åstadkomma. Burgundisk finess från A till B med ett kommande C vid korrekt lagring. På svenska: En ljuvlig Pinot Noir.

Till Systembolaget
Kutch McDougall Ranch Pinot Noir

Kutch McDougall Ranch Pinot Noir - 591 kr

McDougall på bästa av humör. Nyanserade och rena aromer av färsk sval pinot-frukt, kanel och lakritspulver Nurejev-trippar rakt in i en ljuvlig struktur med len approach kryddat med bett och charm. En felfri och solklar tolkning av druva och växtplats. Homerun Jamie Kutch!

Till Systembolaget
Sercial 15 Years Old

Sercial 15 Years Old - 445 kr

Underbar doft av torkad och färsk citrus, valnötter, hasselnötter, hockeypulver och sultanrussin. Det torra segertåget som tuffar på diesel och syror fortskrider i munhålan där en sensuellt vacker kaffeböna följer med den komplexa helheten till evigheten. Julen är räddad!

Till Systembolaget
Fèlsina Vin Santo del Chianti Classico

Fèlsina Vin Santo del Chianti Classico - 289 kr

Subtil rancio med läder och rålakrits binder väv och syr sömmar med apelsin, knäck och honung. Fenomenalt gott med siraps-aura och gastkramande koncentration i ena vågskålen - syra, hantverk och passion i andra.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.