Bottle loader

Tillfälligt sortiment 11 maj 2021

Tillfälligt sortiment 11 maj 2021

Tillfälligt sortiment 11 maj - nya viner i butik

Komprimerad och kort med hög verkshöjd. Lanseringen 11 maj kommer skeppad på en mindre optimistjolle med stora viner. 

Två viner är så omhuldade i svängen på instagram att de lär sälja slut innan denna mening tar .. britterna visar hög klass i avdelningen stiligt bubbel och tyskarnas rosa invasion imponerar mer för varje år som går. Detta faktum till trots äger fortfarande den pinka fransosen scenen.

Mycket nöje

Exton Park Blanc de Noirs

Exton Park Blanc de Noirs - 379 kr

Generös och sirligt snygg med höga syror som skapar en motor med driv. Rabarber körsbär, röda äpplen doppade i citronvatten, nougat och kalkiga mineraler lever rövare i ett juvenilt men vidöppet format som knockar en armada av champagner över bord. En perfekt symbios mellan vinmakning och terroir.


Till Systembolaget
Nyetimber Blanc de Blancs

Nyetimber Blanc de Blancs - 619 kr

Stilig doft av lätt rostat bröd, kalksten, citroner och grön-gula äpplen. Syran är hög, kroppen är rund och vinet är ungt. Behagligt gräddig munkänsla med en sval fruktprofil som gärna skådar botten av en karaff innan förtäring eller källarens mörkaste vrå.


Till Systembolaget
Villa Wolf Pinot Noir Rosé

Villa Wolf Pinot Noir Rosé - 129 kr

Ett energiknippe av stenfrukt, jordgubbar, lime och mineraler sveper fram på den rosa vågen tyskarna nu mer surfar så säkert på. Vinet landar tryggt i mittenfåran av delikat och smakrikt med en framåtanda styrd av färsk röd frukt och Loosens handlag. 


Till Systembolaget
GB Spätburgunder Rosé Georg Breuer

GB Spätburgunder Rosé Georg Breuer - 139 kr

Klinisk tysk från legendarisk producent vars signum brukar vara bångstyriga viner som behöver något år för att sätta sig. Men icke i dennes pinka pinot som krämar på med hallon, jordgubbar, grapefrukt, smultron och våt asfalt i avsvalkande givakt utan att bli poserande. Ett knippe rosa germansk energi.


Till Systembolaget
Clos Cibonne Cuvée Caroline

Clos Cibonne Cuvée Caroline - 199 kr

Ett rosévin med plusmeny och karisma. En uppsjö olika nyanser av jordgubbar doppade i fet grädde river stora hål i näsan med sin avkopplande charm. Vinets smekande och krämiga struktur är on point och lindar de röda gubbarna som får sällskap av färsk apelsin, saftkoncentrat, kolaremmar, fänkål och dragon i sin täta färgskiva av smaker. I vanlig ordning ett välgjort och formidabelt gott rosévin.


Till Systembolaget
Morgon Marcel Lapierre

Morgon Marcel Lapierre - 255 kr

Ett av alla de där vinerna som renderar en orkan likes av i sin blotta uppenbarelse. Lägg upp en bild och addera en emoji av ett trafikljus och din kvot av feta tummar är ändå uppfylld. Skämt åsido presterar årgång -19 som en ungdomlig terminator där barndomens beroende av lakrisal värvas med vuxenlivets skogspromenader i jakt på harmoni och zen. Klunk-och lagrings-valuen är hög.  (Flyttad till 18 maj)

Till Systembolaget
Munjebel Rosso

Munjebel Rosso - 379 kr

Leijona tjärlakrits, lingon, tranbärsjuice, stenflisor och rosenblad. Fint sammanflätad munkänsla där stråk av violer och vulkanisk persona gör anspråk på brädet av dofter. Årets lansering är en av de mer delikata och lätta Munjebel jag någonsin provat med säkrad framtid och osäkrad charm.


Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.