Bottle loader

Tillfälligt sortiment 10 Mars 2023

Tillfälligt sortiment 10 Mars 2023

Tillfälligt sortiment 10 mars 2023 - nya viner i butik

Lansering 10 mars är en ljuvlig historia med en hel armada av välgjorda viner. Här finns orangea droppar från en tjeckisk mästare, en ljuvlig kvartett vita utspridda över vinkartans många hörn och finslipade italienare med olika mål här i livet.

Mycket nöje!

Nik Weis Wiltinger Alte Reben 2021

Nik Weis Wiltinger Alte Reben 2021 - 198 kr

Saftig persika och solkysst lime möter skiffer-mineraler i ungdomlig givakt. Inbakat i helheten finns en tuppfäktning mellan syror och sötma som tillsammans skapar en mosel-lydig smakrikedom och pärlande energi som tillhör områdets ABC. Det är gott och redo för vårens primörer.

Till Systembolaget
Peter Lauer Kupp Kabinett No 8

Peter Lauer Kupp Kabinett No 8 - 247 kr

Lauer skapar sin egen sanning och namnet är nu mer vida omhuldat av alla som känner kärlek för råmaterialet. Syran är motorn som driver ekipaget av aprikos, citronkarameller, lime och ett isande mineraler mot falsettiga höjder. En halvtorr Kabinett som älskar hot and spicy lika mycket som kontemplation och stora klunkar.

Till Systembolaget
Sandhi Santa Rita Hills Chardonnay

Sandhi Santa Rita Hills Chardonnay - 359 kr

Fortfarande i sin linda av vinmakning och oförlöst frukt. Doften, med ena foten i vinifikationen och andra i vitikulturen, vibrerar av popkorn och krutrök vilka dominerar arom-tavlan. Vinet behöver mycket luft eller viloläge för det finns extremt mycket att hämta för er som bidar sin tid. Ett gryende ess som ligger under ytan och vibrerar tillsammans med lemoncurd, ananas och granny smith.
Till Systembolaget
Alheit Cartology 2021

Alheit Cartology 2021 - 319 kr

Ett alltid lika älskvärt vin från en av Sydafrikas vassaste händer. Alheit vet hur optimering funkar och i Cartology anno 2021 betyder det zestig sexighet och stram frukt med bett. På den solvarma stigen som korsar örtträdgården möter skal från apelsin och citron en skopa mineraler och saftiga stenfrukter. Fritera och briljera. 

Till Systembolaget
Milan Nestarec Oragech

Milan Nestarec Oragech - 195 kr

Orange säger du Milan? Jo. Det kan en blind höna utanför Perstorp spika vid första sniff. Det som kommuniceras är alltså tydlighet. Mango, rosenblad,  aprikos och persika forsar fram i detta apelsinfärgade iste där det stiltypiska bettet väntar vid första vallgrav. Trogna läsare vet att jag kräver mycket av mina orangea och Nestarec uppfyller kraven med råge.
Till Systembolaget
Paraje Altamira Malbec Bodega Catena Zapata,

Paraje Altamira Malbec Bodega Catena Zapata, - 159 kr

Snygg doft av svarta vinbär, mynta, blåbär och mörka körsbär. Finslipat och i fas med sig själv. Ett välgjort hantverk för vettiga slantar. Är ni av den naturen att grillen åker fram med vitsipporna finns det en trygg hand i Catena Zapatas Malbec. Det är bara att poppa och sluka.

Till Systembolaget
Capo di Terra Valtellina Superiore 2015

Capo di Terra Valtellina Superiore 2015 - 196 kr

Stilig doft av delikat skir viol, blodapelsin och saftiga körsbär. Finlemmat och snyggt med rätt intensitet i sitt lätta steg. En nedskruvad urladdning som kräver sin vinmakare då sans och balans är av stor vikt. Addera en del utveckling som skänker djup och det blir omöjligt att komma runt att Conti Sertoli Salis skapelse är väldigt mycket vin för sin peng.

Till Systembolaget
Barolo Bussia Cascina Dardi Alessandro e Gian Natale Fantino

Barolo Bussia Cascina Dardi Alessandro e Gian Natale Fantino - 499 kr

Näsan som ber om superlativ. En synkroniserad ström av  jordgubbar, sötlakrits, rosenblad och svarta vingummi glider in på allt annat än ett bananskal. Ett sensuellt slimmat uttryck av växtplats och druva där den sandiga jordmånen avkastar ett sammansvetsat och sammetslent uttryck som prickfritt navigeras av välbalanserade tanniner och syror.

Till Systembolaget
Brancaia Ilatraia

Brancaia Ilatraia - 521 kr

En tät trupp av bordeauxs finest landar i Maremma och skapar en mörk historia präglad av fat som håller mörkret i schack samt svarta vinbär, björnbär, bigarråer och italienska örter. Balansen mellan dess bärande komponenter - alkohol, frukt, tanniner - är redan fläckfri och vinet är satt på jorden för att möta perfekt tillagad nötkreatur på tallriken.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.