Bottle loader

Tillfälligt sortiment 10 Juni 2022

Tillfälligt sortiment 10 Juni 2022

Tillfälligt sortiment 10 juni 2022 - nya viner i butik

10 juni kan skryta med den största och mest omfångsrika lanseringen på ett bra tag. En massiv tillställning som inte nödvändigtvis behöver tömma konton och plånböcker. 55 viner nedkokade till en optimerad lista som viker ut sig nedan.

Här finns underbara Jerez, prisvänligt från Piemonte samt vinet som kan smeka upp en svampig ostbricka i brygga.

Mycket nöje!

Escherndorfer Fürstenberg  Müller-Thurgau S. trocken

Escherndorfer Fürstenberg Müller-Thurgau S. trocken - 159 kr

Mjuk inbjudande doft av vita blommor, inlagd-och färsk aprikos samt rejäl dos nypressad limejuice. Rund med väl avvägd,inbäddad syra som vinet en längd värd en högre prislapp. Enkelt och direkt men långt från simpelt. Rondör är, på mer än ett vis, ledordet här.

Till Systembolaget
Chignin-Bergeron Les Terasses André et Michel Quenard

Chignin-Bergeron Les Terasses André et Michel Quenard - 189 kr

Snäll och behjälplig med en blygsam marknadsföring av smaker. En snabb runda i karaff är att föredra. Gul frukt och bivax står givakt där den sista akademisk kvarten flörtar med det beska men helheten är inställsamt len och besitter egenskaper att smeka upp en ostbricka i brygga.

Till Systembolaget
Montemagro Muni Daniele Piccinin

Montemagro Muni Daniele Piccinin - 198 kr

Doften ger förnimmelser av svalkande vindar med saltstänkta stenar, örter, kiwi och nyplockad citron vaggandes i en spjälsäng av italienska syror och höga höjder. Doften går igen i smaken vilket bara åberopar ett ha-begär av vinet och semester. Som när man zestar för lynnigt på rivjärnet och får med det vita plus en dos vita vinbär.

Till Systembolaget
La Bota de Florpower Antes de la Flor  Equipo Navazos

La Bota de Florpower Antes de la Flor Equipo Navazos - 289 kr

En härlig sälta lägger i femte växeln i näsan med nötter, tång och mandel i släptåg. En på alla sätt ylande personlighet med allt i smekande harmoni - sexigt jästig och en dröm för oss troende och den eftersläpande myllan av örter och citrus ter sig oändlig.

Till Systembolaget
Radice

Radice - 159 kr

En doft driven av flinta och hjärtstärkande örter kryddad med smultron, vaniljfluff och svarta vinbär. Mineralrik och väldigt ren i smaken där uttrycket clean sitter som hatten på Churchill. Läskande och njutbart med alla skruvar skruvade som skruvar bör skruvas.

Till Systembolaget
Arbin Mondeuse Terres Brunes André et Michel Quenard

Arbin Mondeuse Terres Brunes André et Michel Quenard - 296 kr

Som en nerdeffad Syrah där vita pepparkorn tar den mörka frukten och bestiger bergets topp till svalkan säger stopp. Direkt och behagligt med ett lättsamt sparpaket vilket bör tilltala fostervatten-förbrytare samt alla som är nyfiken gul på tvärsnittet mellan syrah och gamay.

Till Systembolaget
Chinon Gabare Domaine Grosbois

Chinon Gabare Domaine Grosbois - 239 kr

Grosbois i kvadrat med definierade syror som skruvar upp koncentration och vi möter en massiv vägg av allt man önskar när man älskar vibrerande Cabernet Franc. En kompakt profil av svarta vinbär, mörka körsbär, våta skogsmarker, en knivsudd kanel och ett stycke uttorkad cigarr. Harmonin är funnen och vinet tjänar grillen likaväl som källaren. Gott!

Till Systembolaget
Langhe Nebbiolo Luigi Pira

Langhe Nebbiolo Luigi Pira - 209 kr

Klaröd och inbjudande profil med lagom dosering volatila syror, blodapelsin, körsbär och grus. Ljuvligt finlemmat i munhålan där nypon och hallon tar sin plats i det underbara potpurriet av nebbioliska markörer som skriker sitt ursprung i välklang.


Till Systembolaget
Raúl Pérez Vizcaina la Vitoriana

Raúl Pérez Vizcaina la Vitoriana - 269 kr

Ett återhållsamt skrik efter en rejäl runda i karaff. Där under den juvenila hinnan ligger vibrerande lager svartpeppar, körsbär och blod. Påslaget känns likaså ungdomen. Det kräver några år innan full blomningen av lila blommor sker.

Till Systembolaget
Barolo di Serralunga Luigi Pira

Barolo di Serralunga Luigi Pira - 324 kr

Flörtig och likt Langhen rätt i fas med en generös dos älskvärda markörer som nypon, körsbär, apelsin och hallon. Här med Barolos motsägelsefulla hydda där det behagligt nätta och rena omslukas av en rejäl pondus med en rivig tanninstruktur som behöver bäddas eller möta fetma för direkta stordåd.

Till Systembolaget
Barolo del Comune di la Morra Trediberri

Barolo del Comune di la Morra Trediberri - 395 kr

Första årgången av Trediberris La Morra gör ingen besviken. Slaviskt efterföljs vinhusets ABC om enkel, insmickrande finess och delikat fruktprofil. Tydliga smaker av svarta vingummi, viol, hallon och sötlakrits ligger perfekt i den finkornigt sensuella strukturen med stiligt integrerad alkohol och apelsinsyror.

Till Systembolaget
Manzanilla  Pasada en Rama Pastora

Manzanilla Pasada en Rama Pastora - 129 kr

Salta stenar, tång, citrus, ostronskal, kronjäst, omoget päron och mandlar placerar sig i en marinerad av umami. Sammetslen textur med tyngd som känns tyngdlös. Sanslöst, sanslöst mycket djup och personlighet för sin peng. En strålande stjärna alena men John Lennonsk kombinerad med en ocean av maträtter.

Till Systembolaget
Tio Pepe Fino En Rama

Tio Pepe Fino En Rama - 165 kr

Doften dominerad av sin vinmakning med fokus på nötter, bröd och jäst. Fetare i munhålan där syran bär delikata smaker som nästan trampar vatten i sin egen självklarhet. Buteljerad autencitet med sälta, längd samt drag av ostron, kamomill, halm, mandel och citron.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.