Bottle loader

Tillfälligt sortiment 10 augusti 2021

Tillfälligt sortiment 10 augusti 2021

Tillfälligt sortiment 10 augusti - nya viner i butik

Vi kickar igång augusti med en skärskådningen av ett bedårande tillfälligt släpp av tillfälliga godsaker i det tillfälliga sortimentet.

Det fåtalet viner som för tillfället finner sin plats på listan håller en hög nivå där crescendot hittas i båda Joh Jos Prüm halvtorra mästerverk. Men dubbla vulkaner samt lättsamma Cinsault och maffiga Mogador får också sin beskärda del av lingvistisk kärlek.

Mycket nöje!


Tesch Löhrer Berg

Tesch Löhrer Berg - 189 kr

I vanlig ordning glasklar framtoning med regn, stenar, inlagd ananas och lime. Intensivt med fin längd och bara väldigt gott, plånboksvänligt och helt redo för alla världens prövningar.


Till Systembolaget
Graacher Himmelreich Spätlese

Graacher Himmelreich Spätlese - 349 kr

Laser och stål inbundet i en fruktprofil packad av sockrad lime, kanderad ananas och kiwi. Ljuvlig syra som precis börjat integreras vilket ger ett vin som endast tagit små steg i sin utveckling men likväl generöst, vitalt och larvigt gott. Dekantera och servera till högre scoville eller en välsorterad ostbricka.

Till Systembolaget
Graacher Himmelreich Auslese Joh Jos Prüm 2012

Graacher Himmelreich Auslese Joh Jos Prüm 2012 - 409 kr

Vinet vibrerar, är ljuvligt intensivt och det tummas inte en sekund på harmoni trots den nästintill aggressiva smakrikedomen. Björnklister och marsipan ligger som fet, viktlös grädde över solmogen lime, aprikos och regn-på-asfalt-mineraler. Ett ess och ett måste för den som är svag för välgjord Auslese med evigt liv.

Till Systembolaget
Benje Tinto Envinate

Benje Tinto Envinate - 209 kr

Kryddig och mineralisk vulkanjuice från teneriffa med bra crunch och klinisk approach. Struktur åt det svalt lätt-snygga och en fruktprofil som varvar jordgubbar och tranbär med svarta pepparkorn, hackade örter och puffar av rök. Fokus på saftiga stora klunkar framför djup och kontemplation.


Till Systembolaget
'a Rina Etna Rosso

'a Rina Etna Rosso - 219 kr

Textur som kramar och struktur som river där små tanniner med stor attityd ger sig till känna. Syrorna är inte skyhöga men prickfria. Doseringen av järn, viol, moreller, kryddor, blodig apelsin, rosenblad, tranbär är intakt och vinet vädrar morgonluft. Förtjänar en vettig tallrik mat och sväng i karaffen för en rättvis rättegång.


Till Systembolaget
Ramnasgras Cinsault Badenhorst Family Wines

Ramnasgras Cinsault Badenhorst Family Wines - 259 kr

Lätt på foten med farligt härlig fräschör driven av hallon, jordgubbar, örter och charm. Cinsault i kvadrat med omedelbar drickbarhet där strukturen drivs av det mjuka och behagliga. Granitbördig frukt från äldre stockar ger den så vitala extra dosen koncentration vilken rattas i mål av väloljade syror. Gott!

Till Systembolaget
Clos Mogador

Clos Mogador - 759 kr

Ett monster av mörker, tät frukt, vinmakning, fat och murriga kryddor. Stiligt och rejält som en välklädd Dolph Lundgren utan hybris och amerikaniserat självförtroende. En upplevelse för alla som uppskattar massiva och komplexa viner där inget faller ur ramen. Drick eller lagra ett halvt sekel.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.