Bottle loader

Tillfälligt sortiment 1 september 2023

Tillfälligt sortiment 1 september 2023

Tillfälligt sortiment 1 september 2023 - nya viner i butik

Första dagen i nionde månaden river av morgonen med en fin lansering på monopolets hyllor. Bra viner till vettiga priser snickrade för tidig eller senarelagd konsumtion.

Det går inte att singla ut tydliga favoriter då nivån, sett till krona för krona, är hög och jämn. Att det fortfarande går att köpa en stilig Bourgogne Blanc för 279 kronor är dock väldigt välkommet.

Mycket nöje!

Roland Champion Special Club Grand Cru

Roland Champion Special Club Grand Cru - 529 kr

Snyggt kalkig doft tryggt inkilad mellan grapefrukt, fransk nougat och grönt äpple. En smekande mousse och strålande syror navigerar helheten som är redo för en ordentlig holmgång i karaffen där en isande auran och generösa frukten kolliderar på bästa vis.

Till Systembolaget
Stoneleigh Rapaura Series Brut Cuvée 2014

Stoneleigh Rapaura Series Brut Cuvée 2014 - 199 kr

Sval doft av flintiga mineraler, vitt bröd, citronskal och lime. Välgjort med väloljade syror samt en krämig mousse synliggör en klinisk smak driven aromerna ovan samt grönt äpple och grapefrukt. En lika trevlig som oväntad överraskning.

Till Systembolaget
Rabl  Käferberg Grüner Veltliner

Rabl Käferberg Grüner Veltliner - 219 kr

Kolasnören doppas i ett koncentrat av stenfrukter, krusbär och mandariner. En salt mineral-touch i munhålan väcker alla sinnen till liv och frukten går jämsides utan att maskera det tydliga ursprunget. En god slutprodukt som är redo att förtäras utan att passera gå.

Till Systembolaget
Molino del Ciego Semillon

Molino del Ciego Semillon - 229 kr

Spännande doft av fänkål, curry, omogna krusbär och örter. Vinet smakar i princip vad det doftar så uttrycket är onekligen unikt och en spegelbild av en växtplats som skapat en druvmust präglad av skalkontakt och en slutprodukt som inte är för den känsliga men personligt nog att skriva om.

Till Systembolaget
Jean-Marc Boillot Mâcon Chardonnay

Jean-Marc Boillot Mâcon Chardonnay - 279 kr

En doft som viskar om rondör präglad av ett moget råmaterial och tydlig vinifikation. I munnen håller syran sitt juvenila grepp och med den som ryggrad presenteras en svalkande profil dominerad av grapefrukt och gula äpplen samt finslipade ekfat. Gott direkt i stora kupor men med 5 år i ryggen kommer hoppet vara högt. Mycket chardonnay för sin peng.

Till Systembolaget
Langhe Nebbiolo Figli Luigi Oddero

Langhe Nebbiolo Figli Luigi Oddero - 199 kr

Ett stråk av nagellack ligger som en tunn hinna under frukten som domineras av hallon, tranbär, apelsin och rosenblad. Sammanfogat och ungt i munhålan, kliniskt förpackat i klassisk skrud med en höst-lövs aura som bara skriker efter en pasta rikligt toppad med svamp.

Till Systembolaget
Colline Novaresi Vespolina Davide Carlone

Colline Novaresi Vespolina Davide Carlone - 199 kr

Peppriga övertoner präglar doften där den underliggande fifty-fifty-klubban av hallon och lakrits väntar på islossning. Vilket kommer i munhålan där, med hjälp av ungdomliga tanniner och syror, frukten sjunger förstastämman med bravur. Väldigt gott och kommer bara bli godare om ni luftar vinet och serverar det svalare än rådande riktlinjer.

Till Systembolaget
A Lisa

A Lisa - 219 kr

Full fräs på björnbär, hallon, blåbär och örter i en len och generös förpackning som aldrig blir Önos skogsbärssylt. En svalodlad malbec med uppenbara värmepåslag i de solmogna kyssarna och den harmoniska koncentrationen men ryggraden och den nedskruvade alkoholen gör att hela paketet ter sig logiskt följdriktigt. Altid bra - varje årgång är god och välgjord.

Till Systembolaget
Par Les Dunes

Par Les Dunes - 239 kr

Mörkröd frukt med körsbär i fronten och järnrika mineraler i mittlinjen på ryggsidan. Tidigt skördad solkysst-frukt som således aldrig blir tung utan funkar ypperligt i den energirika och saftiga sportdrycken driven av syra och perfekt volatilitet. Gott och farligt lättdrucket.

Till Systembolaget
Catherine Marshall Grenache

Catherine Marshall Grenache - 269 kr

Jordgubbar, flint-rökiga mineraler, körsbär och örter i en lätt men fyllig förpackning driven av glädje och terroir. Balansgången mellan skir frukt och ursprung är snubbel-fri då vinet bjuder upp till en oklanderlig dans i det som hörsammas efter "a sense of place".

Till Systembolaget
Massolino Barolo

Massolino Barolo - 379 kr

Rak och tydlig med med signumet Massolino och Baroli inristat i pannbenet. Med andra ord omisskännlig i sin parfym av nypon, mint, körsbär, apelsin och grusväg inbunden i ett delikat  handlag. Fullt spelbar i munhålan med fin struktur i sin lindansanta kropp. Mycket Barolo för sitt pris. Köp!

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.