Bottle loader

Tillfälligt sortiment 1 juni 2021

Tillfälligt sortiment 1 juni 2021

Tillfälligt sortiment 1 juni - nya viner i butik

Månadens första dag bjuder också på den första tillfälliga lansering av totalt tre i juni. Det rullar på i en mer avskalad takt vilket påverkar antalet viner som stolpas på Vinklubbens ytor.

Ett vin måste slå an en ton hos undertecknad för att det ska få mer än bara noteringar i ett excel-blad vilket givetvis också påverkar antalet författade viner. Ärlighet varar tydligen längst och jag tackar vingudarna för friheten att följa enkom mina egna sinnen.

Lanseringen bjuder bland annat på en lysande Champagne, saltstänkta stenar från höga höjder och en förklädd nebbiolo.

Mycket nöje!Phaunus Pet Nat

Phaunus Pet Nat - 229 kr

Charmig doft av gröna päron, zestig citron och medelhavets pärlband av örter. Homogen med strålande syror där smaken är intakt med sina gaser och slutprodukten väldigt god.

Till Systembolaget
Terre de Vertus 1er Cru Bdb

Terre de Vertus 1er Cru Bdb - 599 kr

Lanseringens royal flush bjuder på en delikat hopkok av brödig autolys, gul frukt och söta skimmer av nougat och honung. Doften förtrollas i munhålan och sjungande syror styr skutan mot himmelriket. 2014 är bättre och mer fullständig än -13 och flåsar till och med den storartade -12:an i nackhåren. Framflyttad till 8 Juni


Till Systembolaget
Montemagro 2018

Montemagro 2018 - 199 kr

Doften ger förnimmelser av svalkande vindar med saltstänkta stenar, örter och nyplockad citron vaggandes i en spjälsäng av italienska syror och höga höjder. Doften går igen i smaken vilket bara åberopar ett ha-begär av vinet och semester. Som när man zestar för lynnigt på rivjärnet och får med det vita. Här enbart i en positiv bemärkelse. KÖP!

Till Systembolaget
Tolpuddle Vineyard Chardonnay

Tolpuddle Vineyard Chardonnay - 2 145 kr

Sval och återhållsam på näsan, klinisk i munhålan med en renhet av ren fröjd och finlemmad struktur med ultra sval frukt i en skepnad av grapefrukt, gröna äpplen, syrliga citronkarameller samt rökpuffar och snidade fat. Återigen ett lysande exempel på vikten av bredda sina perspektiv. Men vi snackar fostervatten, låt vinet bida sin tid i källaren för maxat resultat.


Till Systembolaget
Leitz Assmanshausen Pinot Noir Rosé

Leitz Assmanshausen Pinot Noir Rosé - 199 kr

Känns igen på den övertydliga doften av regnstänk-på-skiffer-mineralitet. Ett glasklart rosévin i hela sin övertydlighet med vibrationer som en kabinett och överdådig rosa charm. Stenfrukt, lime, hallon, röda vinbär och mängder av mineraler. Sett till priset är det inget att snacka om.

Till Systembolaget
Radice

Radice - 159 kr

Insmickrande med smultron, lite stänk apelsin, grusiga rosmarinblad. Klinisk i sin framtoning med en nästan för maffig mousse vilken kontrolleras av klass A-syror och fokuserad citrusfrukt. Vinets barnasinne efterlyser en tallrik som dryper av tunt skuret fett.

Till Systembolaget
Thymiopoulos Naoussa Alta

Thymiopoulos Naoussa Alta - 199 kr

Floralt underbyggd bouquet med rosor i fören och hallon, jordgubbar och örter i baksätet. En hel del aromatisk finess samt övertoner av tomat och svarta oliver gör totalen angenäm. Gracilt med pondus, biodynamiskt och avskalat. Vänner av nebbiolo-light kan tryggt ta Xinomavro i sin famn och finna tillfredställese i dennes självsäkra framtoning. 


Till Systembolaget
Schubert Estate Pinot Noir

Schubert Estate Pinot Noir - 269 kr

Schubert i sitt esse som vinmakare. När dennes tyngre doningarna tagit steget bort från primärfrukt står Estaten tryggt i myllan av bigarråer, kanel, undervegetation och regnskadade höstlöv. En stora klunkar pinne som trots sin höga alkohol känns mer harmonisk än överdådig.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.