Bottle loader

Tillfälligt sortiment 1 April 2022

Tillfälligt sortiment 1 April 2022

Tillfälligt sortiment 1 april 2022 - nya viner i butik

Lanseringen som kickar i gång nya månaden är allt annat än ett mediokert aprilskämt. Här finns 2-3 stycken smått magiska kreationer, stjärnor som lyser likt solstråle mot er kind genom en molntät himmel.

Champagne som presterar, ultraklassiker som levererar och återkommande mindre vinbönder som cementerar. Ni hör själva, en ljuvlig start på April.

Mycket nöje!


Hervé Dubois Blanc de Blancs  Grand Cru Millésime

Hervé Dubois Blanc de Blancs Grand Cru Millésime - 187 kr

Grönt äpple, nyslaget hö, vitt bröd, tydlig mineraler, lime och fransk nougat. Tillgänglig stil i harmoni med sina klara syror och lätthanterad mousse, Smaken tar aromerna i handen och skumpan är redo att poppas.

Till Systembolaget
Philipponnat Cuvée 1522 Rosé Premier Cru Extra Brut 2012

Philipponnat Cuvée 1522 Rosé Premier Cru Extra Brut 2012 - 2 496 kr

Smultron, rabarber, jordgubbar samt lager av rosa och grön citrus. Fint driv med stringens från A till B. Det finns en spännande och tilltalande nerv som inte är helt vanlig i roséchampagne där helheten är väloljad och auran lyxig. Fortfarande i sin ungdoms linda och kommer bli ljuvlig med några år på nacken. Kanonfina rosa bubblor!

Till Systembolaget
Erdener Treppchen Riesling Kabinett -6-

Erdener Treppchen Riesling Kabinett -6- - 1 960 kr

Intialt reduktiv men när vinden blåser viberar vinet av saftig stenfrukt, rökiga mineraler, örter och gråpäron. Högoktanigt självförtroende med klockrena syror som kräver att du ska avsluta flaskan innan du hinner säga Kabinett. Tillgängligt och barnsligt gott.

Till Systembolaget
Mâcon-Verzé Domaine Jules Desjourneys

Mâcon-Verzé Domaine Jules Desjourneys - 799 kr

Pistage, ananas, gult äpple och marsipan puffar upp från glasets insida. I princip identisk smakprofil med finlemmad struktur präglad av sin vinmakning. Gott med personlighet men inget för en fat-allergiker.

Till Systembolaget
Sybille Kuntz Riesling Auslese HELDEN

Sybille Kuntz Riesling Auslese HELDEN - 599 kr

Kittlande auslese med fantastisk energi och kontrollerad kraft. Ett rejält påslag av perfekta syror driver den krämigt oechsle-drivna stilen långt över mållinjen, Mättad men fullmatad med foten i mognads-processen första steg. Lanseringens stjärna.

Till Systembolaget
AR.PE.PE Il Pettirosso Valtellina Superiore DOCG

AR.PE.PE Il Pettirosso Valtellina Superiore DOCG - 949 kr

Ljuvliga och alltid pålitliga Ar pe pe pe pe överpresterar i sin presentation av sitt arketypiska och tydliga ursprung. Helheten är sval, profilen kryddigt exotisk och luften ni andas är alp-präglad. Man kan bli förälskad i Valtellina för mindre.

Till Systembolaget
Chianti Classico Castell'in Villa

Chianti Classico Castell'in Villa - 299 kr

Klassiskt ruffig luffarjuice pudrad med finess och tågräls-stonk rätt in i grustaget. Det är en tidlös skapelse som kombinerar dåtid och nutid som kompromisslöst lägger fram kristallklar röd frukt med mognadstoner i subtil felfrihet. En stor sangiovese i vardande för rimliga lire. Vinet förtjänar sin tvåstegraket med en knäckt pava i helgen och en ämnad för längre skönhetssömn.

Till Systembolaget
BFF 2020

BFF 2020 - 269 kr

Aromatik på helspänn och på helljus med violer, svarta vingummin och mörka körsbär i bästa form. Fin driv med en ytterliga växel i smaken där blod och citrus adderar bredd i profilen. För optimal upplevelse dricker ni vinet svalt till finskuret fett och salt.

Till Systembolaget
Château Chasse-Spleen 2019

Château Chasse-Spleen 2019 - 599 kr

Handboks-bordeaux i doft präglad av ungdomlig, harmonisk primär frukt - cassis, ceder och lila plommon. Finlemmad med perfekt struktur med redan tilltalande helhet och för huset öppen stil. Bra där Chasse.

Till Systembolaget
Barolo Bussia Cascina Dardi Riserva Alessandro e Gian Natale Fantino

Barolo Bussia Cascina Dardi Riserva Alessandro e Gian Natale Fantino - 591 kr

Vi hamnar i mellanlandet primärt och sekundärt. Nypon, grus och apelsinskal skiner men en begynnande tomatplanta, torkade rosenblad och läder viskar om utveckling. Fullt ös i munhålan där tanninerna fortfarande är stridbara utan att maskera en ljuvlig smak av ursprung. Balans mina vänner.

Till Systembolaget
Bodergas Poniente Fino

Bodergas Poniente Fino - 349 kr

Fino-drömmig på näsan med komplexa tilldragelser som spänner från salta hav och tång till gråpäron, mandel, örter, salmiak och jäst. Obehagligt välgjord i krämig stil med mängder av umami  i efterklangen. Extremt välgjord och komplex Fino. Världsklass!

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.