Systembolagets bästa roséviner 2021

Systembolagets bästa roséviner 2021

Årets bästa roséviner - den ultimata listan!

Efter att ha grundligt botaniserat i Systembolagets olika sortiment av rosa druvmust är den ultimata rosélistan nu slutligen öppen för en törstande pöbel.  

När vi nu äntrar den gyllene eran av värme och ledighet presenteras här rosévin i kubik och det blir en resa från sprudlande mousse till komplexa skapelser ämnade för kontemplation och eftertanke.

Mycket nöje!

Rosébubbel

Biutiful Cava Rosé

Biutiful Cava Rosé - 132 kr

Återkommande favorit som håller stilen. Röda bär som drar mot solmogna i en trevlig mix med rabarber och havre. Fin koncentration i smaken där sommaren gör sig påmind i form av kex på stranden, nyplockade smultron, jordgubbar och solmogen citrus. Fin struktur som varken tummar på syra eller längd. Gott!

Till Systembolaget
Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé

Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Rosé - 189 kr

Inställsam doft av bakad rabarberpaj, hallon och vaniljdrömmar. Fin ryggrad av syror och i munhålan blomstrar en mer brödig, mineralrik och elegant framtoning med fräschör i centrum utan doftens intryck upphör att bestå. En svalkande rosa ballerina. 

Till Systembolaget
Llopart Rosé Brut Reserva Corpinnat

Llopart Rosé Brut Reserva Corpinnat - 239 kr

En sprudlande spanjor som trivs så otroligt bra i sin mantel av rosa ekologisk energi vilken återspeglas i denna gnistrande rosé. Mängder av vildhallon, jordgubbar, lime, örter och glädje utan att det tummas på balans och längd. 

Till Systembolaget
Louis Roederer Rosé 2014

Louis Roederer Rosé 2014 - 639 kr

Det är onekligen ett grandiost rosébubbel Roederer ständigt massproducerar för massorna! Alltid klinisk leverans, alltid en röd solstråle av rabarber, smultron, citrus, precision och koncentration. Alltid en rekommendation. Tveklöst en av de stora stjärnorna på den rosa vintergatan.

Till Systembolaget

Rosévin

Trediberri Langhe Rosato

Trediberri Langhe Rosato - 129 kr

Snyggt mättad i sin säkra doft av apelsin, viol och rosor. Ett rosat vinhus som rosar marknaden där deras rosé med levererar med en struktur som rattar virket till en härlig finish med bett som viskar om en bred användbarhet. 

Till Systembolaget
Clotilde Davenne Bourgogne Rosé

Clotilde Davenne Bourgogne Rosé - 139 kr

Övertydligt bärig med hallon och körsbär vid pedalerna. Välsvarvad och läskande med en strålande förening mellan fruktens färsk-söta drag och ursprungets sval-friska typicitet. Ett otroligt bra och välgjort rosévin för sin peng.

Till Systembolaget
Pittnauer Rosé

Pittnauer Rosé - 149 kr

Blodig med en vildare framtoning än "rosé-normalen", vi snackar ändå Pittnauer och med honom är det sällan gulligt och linjärt. Det är tryck i maskineriet med svarta vinbär, örter, persika och grus. Djupet är djupt, längden är lång och vinet är gott. Vi kräver inte så mycket mer.

Till Systembolaget
Jamek Rosé

Jamek Rosé - 169 kr

Extremt trevlig och läskande i total harmoni. Mängder med hallon och smultron förenas med mineraler och örter i ett helt vidöppet och gott rosévin. Det genomgående bästa vinet från Jamek som hittills nuddat mina sinnen. 


Till Systembolaget
Pietradolce Etna Rosato

Pietradolce Etna Rosato - 187 kr

Maxat och galet finslipat rosévin från en ljuvlig producent med adress nordöstra Etna. Nerello Mascalese i högform där en klinisk vulkanisk mineralitet omfamnar olika nyanser av citrufrukt, vita vinbär, blommor doppade i en rosa-vit palett och moreller. Ett personligt och välsnickrat vin.
Till Systembolaget
Rose et Or

Rose et Or - 199 kr

Överdådig doft av jordgubbar, hallon och smultron. Strålande i den meningen att smaken är fokuserad kring de röda bären men ändå känns vinet mångsidigt och komplext. Fenomenal munkänsla uppkopplad till en strålande syra vilket resulterar i stora leende som bender än mer uppåt med stora kupor. 

Till Systembolaget
Leitz Assmanshausen Pinot Noir Rosé

Leitz Assmanshausen Pinot Noir Rosé - 139 kr

Känns igen på den övertydliga doften av regnstänk-på-skiffer-mineralitet. Ett glasklart rosévin i hela sin övertydlighet med vibrationer som en kabinett och överdådig rosa charm. Stenfrukt, lime, hallon, röda vinbär och mängder av mineraler. Sett till priset är det inget att snacka om. 

Till Systembolaget
Susucaru Rosato

Susucaru Rosato - 249 kr

Nu snackar vi dofter av larvigt insmickrande karaktär där pistage, cocktailbär, apelsin, mineraler och örter gasar på i samma växel. Fin driv med bra bett och formidabelt fokus i en total glädjespridare som försvinner i ett tempo bortom växellådan. En ljuvlig, ljuvlig årgång av Frank C. 

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.