Bottle loader

Svalkande Rosaröda Droppar

Svalkande Rosaröda Droppar

Svalkande Rosaröda Droppar

Värmen verkar vara här för att stanna och med extra plusgrader graviterar vi inte sällan mot det lättsamma och svalkande. Därför hat vi samlat ihop ett gäng goda och avkylande rosa-röda droppar från adresser som av olika anledningar inte får den uppmärksamhet de förtjänar.

Vi snackar bland annat om kryddor från Transylvanien, biodynamisk nerv från Alto-Adige och komplex energi från Peloponnesos.

Gemensamt är att de lever i beställningssortimentets mest skuggade dal samt att de släcker törsten utan att tumma på kvalité och charm.

Mycket nöje!

Pittnauer Himmelhoch Brut Nature

Pittnauer Himmelhoch Brut Nature - 329 kr

En outspädd skogsbärssaft med en näsa som påminner om hallonsoda med färska körsbär. Fint driv i semi-mogen stil med små puffar av energi och volatila drag i perfekt harmoni med vinets personlighet. För direkt glädje och sena kvällar.

Till Systembolaget
Rosé de Diel

Rosé de Diel - 169 kr

Sin tidigare lansering till trots förtjänar likväl DIel en plats här som listans enda tillfälliga lansering. Snygg doft av spikrost, smultron, jordgubbar och regnstänk på sten. Rejält och levande i munnen med en bred närvaro och attityd utan bli kaxigt. Helheten är uppbackat av sjungande syror som ger en lång läskande eftersmak. Ett riktigt bra och gott rosévin där Diel visar mallen av energisk balans.


Till Systembolaget
Peplo Rosé High Elevation

Peplo Rosé High Elevation - 239 kr

Här snackar vi unikt uttryck från Peloponnesos skapat av ömsom terroir ömsom en annorlunda vinmakning där tre olika druvor jäser i olika formade uttrycksformer. Ståltank, acaciafat och amfora präglar såklart den harmoniska helheten där trion tar sig smakuttryck som vattenmelon, jordgubbar,honung, rosenblad, viol, olika lager av citrus samt ett knippe stenblock. Här finns en mineralisk energi och slående djup som avkastar ett vin väl lämpat för en armada olika maträtter. 

Till Systembolaget
Pranzegg Vino Rosso Leggero

Pranzegg Vino Rosso Leggero - 229 kr

Biodynamisk nerv från Alto Adige som träffar de rätta rosa punkterna. Ett lättsamt tanninbett och fina syror tar rejäla skopor av jordgubbar, körsbär och örter och visar var det Sydtyrolska skåpet ska stå. Lättsamt och ledigt med sippande fräschör bakom rodret.


Till Systembolaget
Brutler Why Not?

Brutler Why Not? - 239 kr

Kryddigt och extremt svalkande rött med fina sommarvindar av viol och syrlig röd-blå frukt från byn Beltiug i Transylvanien. Vi snackar alltså Rumänien vilket i sig är en anomali men förbenat spännande och kul när leveransen håller denna nivå. Orörd , avskalad och sval utan att bli kort och ointressant. Kyler strupen likt en mentol-stinn halstablett. Why Not? Ja det är en väldigt bra fråga. Slurp! 

Till Systembolaget
Cuvée des Vignettes Clos Cibonne

Cuvée des Vignettes Clos Cibonne - 379 kr

Seriösa rosa droppar där en nedtonad hinna av flor skvallrar om ambitioner, krämet om äldre stockar och texturen om slipade kanter. Således en anomali på den rosa vintergatan som andas mer valnötter, sälta och blodapelsin än smultron och folkhems-fylla. Clos Cibonne är utan tvivel ett innovativt vinhus som alltid lämnar en känsla av leftfield bakom sig samt frontar vinvärldens fulsnyggaste etiketter. Ett unikt vin som i nuläget förtjänar lagring.

Till Systembolaget
Väl mött i vinmyllan
Jesper Wictor
Tidigare sommelier och vinrådgivare.